Reklama

Reklama

Daniel Isn't Real

  • Nový Zéland Daniel Isn't Real (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Luke (Miles Robbins) mal ako dieťa imaginárneho priateľa menom Daniel (Patrick Schwarzenegger), ktorý ho navádzal na zlé veci. Až raz to prekročilo únosnú hranicu a Luke sa vyslobodil z jeho vplyvu. O čosi neskor sa Daniel zas objaví a pre Luka je to najprv príjemná zmena, keď ma konečne pri sebe najlepšieho kamaráta, ktorý mu zo všetkým poradí. Táto idylka ale netrvá dlho a Luke zisťuje, že Daniel má niečo za lubom a nebude to pre neho nič príjemného. (Astaroth12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nedávno Wounds, nevyužitej potenciál, od nikud nikam atd. Hlavně tam hrajou neskutečně nesympatičtí herci (hlavní hrdina a Daniel), kteří mě prostě srali od pohledu, nemohl jsem je vystát. Je zde pár drsnejch momentů, ale prostě to mě už fakt nijak dnes nezaujme. Hlavně mi přišlo, že film celou dobu netuší, kam se vyvine a co chce divákovi vlastně říct. Slabý ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Egypt Mortimer natočil svůj nejzajímavější i nejlepší počin. Příběh o mladíkovi, který má ve své hlavě imaginarního kamaráda, který ho nabádá ke špatnostem, pomáhá mu plnit cíle, ale také nad ním pomalu získává kontrolu. Dobře zahrané, znepokojivé, psychologické, snové a s parádním začátkem i koncem. Potěší masky démonů v pozadí a jedna šílená scéna s nataženou čelistí. Bavilo, líbilo. 7/10. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Thriller s hororovými prvky o mladíkovi, jemuž se zjevuje jeho imaginární kamarád z dětství, který ho nabádá ke špatnostem a postupně přebírá kontrolu nad jeho činy i nad jeho tělem. Standardnímu příběhu o vypořádávání se s vnitřními běsy ve stylu Jekylla a Hyda kralují slušné výkony neokoukaných herců a poměrně inovativní mytologie imaginárních přátel a démonů, jimiž jsou ovládáni (pravděpodobně lépe uchopená v knize, podle níž je snímek natočen). Poměrně rutinní režie vystačila na několik pozoruhodných scén, nicméně to hlavní, co by mělo šanci film udělat skutečně výrazným, není schopna dostatečně využít, kvůli čemuž snímek působí i přes několik zajímavých a neotřelých nápadů poněkud zapomenutelně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

VŠ student Luke trpí traumatem z dětství ze své násilnické rodiny a jeho imaginární přítel Daniel mu jako takový psychoterapeut pomáhá se s tím vyrovnat. Trochu to připomíná schizofrenické bludy. Je to standardní nízkorozpočtový psychologický horror. Jsou zde myšlenky o kreativitě, empatii a duchovnu. Má to vizuální šmrnc a vyprávěcí nadšení. Je to jeden z těch filmů, který by jste si v 90.letech koupili v obchodě s videokazetama. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Osmiletý chlapec Luke si po prožitém traumatu přivádí domů imaginárního kamaráda Daniela. Ten sice podporuje Luka v rozvíjení fantazie a dodává mu ztracenou sebedůvěru, ale jak to tak bývá, nic není takové, jak se zdá být. Poměrně zajímavě rozehraná variace na horor o rozdvojení osobnosti, které může pramenit ve schizofrenii, ale může za ní být i něco víc fantaskního. Film má skoro až hypnotickou atmosféru a stojí na solidních hereckých výkonech ústřední dvojice - zejména Patrick Schwarzenegger na sebe strhává docela dost pozornosti a to nejen kvůli tomu, že vypadá úplně jako fotřík za mlada, ale role manipulativního ďáblíka mu zkrátka sedí. Kdyby děj nabídl o něco vyhrocenější situace a hlavně silnější vyústění, jaké jsme ještě v podobně laděném filmu neviděli, byl bych zcela spokojen. [Sitges 2019] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V rozhovoru pro New York Post řekl Patrick Schwarzenegger, že se pro svou roli inspiroval u Nicolase Cage, protože je jeho velký fanoušek. I díky tomu byl rád, že spolupracuje s producenty, kteří natočili film Mandy (2018), ve kterém Nicolas Cage ztvárnil hlavní roli. (MadBigMax)

Reklama

Reklama