Reklama

Reklama

Marina (Daniella Pineda) se vrací po patnácti letech z ústavu do běžného života. Její sestra Alice (Elle LaMont) si ji vezme k sobě domů. Jenže temné minulosti a jejím hříchům se nedá utéct. Marina se jim bude muset postavit a čelit tak temné legendě Mercy Black! (Rodriguez)

Recenze (32)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mercy Black je bubák, kterého si vymyslela tři děvčata. Aby však mohl naplno vstoupit do našeho světa, bylo třeba vykonat patřičný rituál a dát mu tělo. Tělo jedné z dívek. Z hlediska originality nic překvapivého, ale....solidní herecké výkony, slušná kamera doprovázená odpovídající hudbou a po většinu času napínavá atmosféra. Kvituji, že lekačkami se šetřilo. Divák je záměrně veden tak, aby stále pochyboval, zda za nehodami a neštěstími stojí opravdu temné síly, a nebo ne, což se mi líbilo nejvíce. Tedy malý Bryce byl na zabití stejně jako Will Nylund, a tak nezbývalo než čekat, jestli si pro ně zubatá přijde, či nikoliv. Tři hvězdy za to, že jsem měl zbytečné obavy z další trapné duchařiny. Naštěstí bubáci jsou úplně jiná třída! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak klišovitý námet, že už viac ani nemôže byť. Žienka príde z blázinca bývať k starostlivej sestre s malým synom a tam, práve od toho okamihu, sa začne zhmotnovať jej desivá nočná mora z detstva. Z vymysleného sa stáva skutočné... Ale keď už ide o ducharinu s bubákom, tak by toho strašenia mohlo byť viac. Ani atmosféra nenadchla. A záver... banálne a predvídateľné. Skrátka nič, čo by nadchlo. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto bolo tak neoriginálne a fádne. Vymyslený príbeh školačiek, ktorý sa zhmotnil do skutočnosti, ako keby podobných príbehov tu už aj tak nebolo dosť. Ale to najhoršie ešte len prišlo o čosi neskor v podobe lacného, hnusne trápneho bubáka, ktorého by sa nenaľakali, ani deti v škôlke. Pointa i všetko ostatne v príbehu išlo mimo mna, asi kvôli predvídateľnosti. Ale nesral ma tak veľmi, kvôli ponurej atmosfére, ktorá v par momentoch bola fakt silná, preto aspoň silne 2*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Švankmajerův odkaz stále žije. Děvče z vietnamské Večerky čelí své krušné minulosti z času dětských her a malin nezralých, respektive temné legendě Mercy Black, která ji dostala až za brány Chocholouškova ústavu, který své šéfování předal obličejovými plastikami zk(r)oušené Janeane Garofalo. Jistý nemalý potenciál by se v této látce našel, ovšem režisér prostě jaksi neměl velké tvůrčí chutě a nastalé hororo(ho)vno přiživoval hloupými dialogy a nestrašidelnými scénami. Nezáživný až laxní přístup mě o to víc nemile překvapil, neboť jeho autorem je Owen Egerton, po jehož Blood Festu jsem čekal něco hororově zábavného, výživného a schopného. Pokud se ve filmu zjeví onen originální původce hrůzy, jde film okamžitě do nechtěně směšné fáze. A celé počínání se překlopí do iritující podívané. Nabízela se ještě možnost udělat z toho bizarní erotický horor, Daniella Pineda je neokoukaná akvizice, kterou by milovníci šicích strojů a rýžových pokrmů ocenili, ovšem nic takového se nestalo. Cudný průběh měly i scénky hrůzy, trocha krve a hotovo. Chlapeček, ano i dětský figurant je v příběhu neopomenut, v závěru celkem chladnokrevně vyšperkuje oční bulvu. Owen Egerton tohle celé zvládl pouze průměrně, v podstatě až na jistotu. Film na mě navíc působil extrémně levně, ale to mu rozhodně nezazlívám. Ovšem doufám, že příště už se z jeho dílny dostaví něco zajímavějšího. 5/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 holky vezmou kámošku do lesů k vodě, že ji ´´zabijou,, a obětují Mercy Black. Ta jim na oplátku prej vyléčí matku jedné z nich dějově se to pak posune o 12 let dopředu kdy je obě propustí a oni stále Mercy Black vídají. Největší problém filmu je v tom, že samotnou Mercy Black zde jde vidět ani ne 10 minut z 88 a celkově je i film koncentrát snad všech urban legend hororů co vyšly. Pro režiséra od výborného Blood Festu rapidní zhoršení. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama