Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (146)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film je to průměrnej a nijak mě ze židle nezvedl. Kvalit např. takové Erin Brokovich nedosahuje, prostě protože tlustej a unavenej Mark Ruffalo není tak zajímavej a výstupy jeho ženy, které mají navodit domácí nepohodu prostě nefungují. DuPont ale znám a naprosto jsem netušil, že jde o nepokrytě zlou korporaci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Reprízu asi nepotrebujem, ale na jedno pozretie je to silné (podľa skutočných udalostí). Niečo ako Erin Brockovich, akurát depresívnejšie, menej farebné (pochmúrne mestá, jesenné lesy) a s nie žoviálnou Juliou Roberts, ale s naopak mimoriadne utlmeným Markom Ruffalom. Všetci ostatní sú kvalitní, ale plnia len štatút povinného krovia, vrátane Anne Hathaway (o ktorej som prvú hodinu nevedel, že je to ona, ehm) a Tima Robbinsa (ktorý je ale v jednej scéne fantastický). Áno, je to dlhé a pomalé, ale toto proste nie sú Piráti z Karibiku (nič proti nim, sú súper), ale komorná dráma. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dark Waters těží primárně ze tří věcí. Obtloustlého, huhňavého a parádně hrajícího Marka Ruffala, jehož advokát zprvu sice moc nevypadá, ale čím déle se hra rozehrává, tím neústupnější nakonec je. Vynikající, až černobylsky ponuré atmosféry a pochopitelně faktu, že se to celé odehrává v dlouhém časovém spektru a je to based on true story. Úctyhodná procedurálka, které by občas možná prospělo trochu ostřejší tempo, ale obsah sdělení hovoří naprosto za vše. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hm, tak už ty pánve vylizovat nebudu. Tedy ty teflonové. A ty na vaření.  Myslím ty věci, samozřejmě. A vůbec, pojďme od toho vylizování pryč.  Dark Waters je de facto hraným dokumentem o jednom velkém právním případu, jenž   (to je podstatné slůvko,  žádné měl, bohužel) nedozírný dosah na zdraví celého lidstva i životní prostředí. Ano, to má kde co, ale málokdy se podaří takto chytit viníka za prdel a i když je možné jej ukřižovat, tak se vykoupí flusnutím na kříž, poněvadž 670 milionů pro miliardářskou korporací je skutečně řekněme trochu z větší hloubky vybraným chrchlem, ničím víc.  Ale  co už, plast je vynikající  lidský vynález a brzy ho budeme mít nejen plnou prdel, ale i oceány, moře, lesy a ulice, takže pohoda,  jeden otrávenej teflon se v tom bez problémů ztratí.  Haynese si pak znamenám,  bez lacinosti, ale velmi působivě natočená soudnička, kde  jsem Bruci Bannerovi přál místo mrtvice spíš  Hulka. To by se pánové v Du Pontu nasmáli... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Teším sa na celovečerný dokument o natáčaní tohto filmu, kde sa dozvieme, za akých absurdných podmienok vznikal, hlavne teda s koľkými právnikmi filmového štúdia bola jeho finálna podoba konzultovaná a na čo všetko si museli dať mimoriadny pozor, čo všetko museli vyškrtnúť, ak nechceli riskovať miliardové žaloby zo strany DuPontu. Dúfam, že do nejakých 5-10 rokov taký vznikne. Pretože až potom bude výpoveď tohto inak v rámci možností čo najpoctivejšie a s extrémnym zaujatím na všetkých frontoch dokonale natočeného opusu kompletná... (keď už to inak nešlo). Svine! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama