Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zlomky filmu noir v ponuré, mysteriózní atmosféře, kde se kapka deště změní v kapku krve dřív, než si kdokoliv stačí spojit "Lou" a "Cyphre". Velice charismatický a taky trochu oprsklý detektiv Angel se vydá po stopě neznámého muže, ale jaksi zakopává o svou vlastní cestu, až se jednou konečně dozví, proč... Rád bych napsal, že tento film není jen o překvapivém konci, ale on zde opravdu "cíl" značně přebíjí "cestu". Střed filmu má svá působivá místa (díky režii), ale jinak je docela nudný a působí obyčejně, neboť i drobné indicie jsou bez znalosti závěru nepostřehnutelné... Mno, aspoň druhá projekce neztratila tolik ze svého kouzla. 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna mě velmi navnadila a já si říkal, že tohle bude filmový zážitek. Angel Heart byl solidní krimi mysteriózní thriller s prvky hororu, výbornou atmosférou, dobrou dávkou napětí, výbornými herci, slušným vizuálem a skvěle padnoucí hudbou. Sem tam sice film sjel do trochu poklidnější/nudnější noty, ale to mi až tolik nevadilo, vzhledem k čekání na tu tolikrát zmiňovanou šokující pointu ( kterou jsem zde v komentářích radši moc nestudoval, abych byl překvapený a náležitě si ji užil). Bohužel mi nějak nesmyslně v hlavě naskočilo tvrzení nečekaná pointa rovná se zároveň dobrá. Překvapený jsem byl, ale dost znechucený. Takové hloupé vyústění, ještě podpořené výsměchem v podobě těch oranžových očí. Nechci moc spoilerovat, ale pokud od tohoto filmu čekáte RACIONÁLNÍ/REALISTICKÝ konec, připravte se raději na to, že ho NEDOSTANETE, pak alespoň nebudete tolik zklamaní jako já. A to jsem se už těšil, že zas budu moct po delší době nějakému thrilleru přiklepnout 5*, ale díky závěru si ode mě Angel Heart vysloužil pouze 4*, a to ještě slabší. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu děsivý snímek Alana Parkera, který fascinuje dokonale vybudovanou atmosférou a hlavně nečekanou závěrečnou pointou, která vás buď dostane nebo odrovná (mě tedy dostala). Mickey Rourke ve své nejlepší roli, charismatického detektiva, který kouří jednu cigaretu za druhou, je vynikající. Robert De Niro zahrál spolehlivě jako vždy, ale čekla jsem, že dostane mnohem více prostoru. Alan Parker natočil mnoho skvělých filmů, ale tenhle společně s hypnotickým The Wall řadím absolutně nejvýš. Od Angel Heart jsem čekal nadprůměrný thriller a dostalo se mi špičkového mysteriózního snímku, kterému nemám co zásadního vytknout......... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svůj nezaměnitelný, temně depresivní rukopis tentokrát propůjčil Alan Parker filmu, v němž se to hemží tajemnými náboženskými praktikami, podivnými úmrtími a v neposlední řadě „divnými“ lidmi. Bezobalově pojatá syrovost rituálních vražd, v nichž se umělou krví nešetřilo, rozhodně není samoúčelná, nýbrž je prostředkem k divákovu ucelení zajímavého děje, jenž nepostrádá napětí, chytlavost a v neposlední řadě „příjemné“ překvapení na konci. Výrazný herecký part Mickeyho Rourkea je bohužel „přehrán“ minimální, ale o to emociálně silnější postavou Roberta de Nira, jenž se svým plnovousem, společně s dlouhými nehty, vlasy v culíku a hůlkou v ruce, vypadá jako... Bezvýhradná spokojenost. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna, v níž se Angel (Mickey Rourke) miluje s mladou mulatkou, byla v USA cenzurou zkrácena. V plné délce byla ponechána jen na kopiích určených na vývoj a na videokazety. (Hans.)
  • Johnny Favourite se narodil ve stejný den jako Alan Parker (14. února). (Kulmon)
  • Autor knihy pracoval od roku 1978 na filmové adaptaci.  Filmová práva k románu původně koupila společnost Paramount Pictures. V hlavní roli detektiva Hearta měl hrát Dustin Hoffman. Po několika letech příprav však vypršela práva na natočení filmu bez jakékoliv realizace. Hjortsberg pak nabídl práva Robertu Redfordovi, kterého sice tato možnost zaujala, ale nakonec si s natočením také neporadil. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama