Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

tron 

všechny recenze uživatele

Vynaliezavé a riadne pochmúrne. Pointa je svojská a herecké výkony výborné (Mickey Rourke, Robert De Niro). Ako dezert sa bude podávať Lisa Bonet; kvôli kontroverznej erotickej scéne ju načas jej televízny otec Bill Cosby pohoršene vyrazil z obľúbeného sitkomu Show Billa Cosbyho (čo dostalo šialenú pachuť po tom, čo prasklo, že bol dlhé desaťročia sexuálnym predátorom a napokon za to aj šiel právoplatne do basy). Ak máte radi riadne temné príbehy, vychutnáte si temný hororový triler noir. Vynikajúca, dusná, južanská, mystická atmosféra. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu děsivý snímek Alana Parkera, který fascinuje dokonale vybudovanou atmosférou a hlavně nečekanou závěrečnou pointou, která vás buď dostane nebo odrovná (mě tedy dostala). Mickey Rourke ve své nejlepší roli, charismatického detektiva, který kouří jednu cigaretu za druhou, je vynikající. Robert De Niro zahrál spolehlivě jako vždy, ale čekla jsem, že dostane mnohem více prostoru. Alan Parker natočil mnoho skvělých filmů, ale tenhle společně s hypnotickým The Wall řadím absolutně nejvýš. Od Angel Heart jsem čekal nadprůměrný thriller a dostalo se mi špičkového mysteriózního snímku, kterému nemám co zásadního vytknout......... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Depresívna atmosféra od začiatočných minút aka Alex Proyas (Vrana, Smrtihlav). Detektív s cigaretou v hube, 50te roky, stále pretrvávajúci rasizmus a dusná pachuť Louisianského juhu. Neviem či viac vychvaľovať skvelého Rourka alebo démonického pojedača vajec DeNira.. nech sa o titul kráľa pobijú radšej v P.. v Paname. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama