Reklama

Reklama

Pan Tau - Série 1 (1971) (série)


Pan Tau naděluje (S01E02)

(epizoda)
  • Západní Německo Pan Tau und die schöne Bescherung

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 2/13 V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Pan Tau (O. Šimánek) prožije štědrovečerní přípravy v rodině svého malého přítele Emila, kterému v minulém dílu přinesl pejska. Běžné starosti jedné rodiny ve vánočním čase pomůže zpestřit a obohatit, takže maminka (S. Budínová) s tatínkem (J. Sovák) opravdu neví, kde jim hlava stojí. Dědeček staví betlém, tatínek se marně pokouší zabít mluvícího kapra, pes mamince žere cukroví a pan Tau se proměňuje a do všeho nenápadně zasahuje… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento "vánoční" díl patří k nejlepším v této sérii. Dívám se asi už podesáté a Jiří Sovák jako starostlivý tatínek je nepřekonatelný. Jeho scénka s kaprem, který ho dovede vytočil ("nebuď hysterickej"), je perfektní. Senilní dědeček a jeho betlém taky vánoční náladě nepřidá. Pan Tau je trochu upozaděn, ale to vůbec tentokrát nevadí. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem viděl jako dítě kdysi před lety a měl jsem ho zafixovaný jako dobrý. Když jsem na něj ale nedávno narazil, zjistil jsem, že to zřejmě bylo spíš z nostalgie. Z kombinace vánoce + kouzelná buřinka se dalo vytřískat nesrovnatelně víc zábavných situací jako byl kapr nebo ovce, nehledě na to, že mohli tvůrci zajít ještě dál. Vždyť s buřinkou se dá stvořit úplně jakákoli situace, aniž by ji bylo třeba nějak vysvětlovat! ()

Reklama

frantisekly 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby človeku vytiekla slzička z oka netreba veľa slov. Stačí, keď Renáta zvolá z obývačky ,,Je prostřeno." Do toho začne hrať hudba Jiřího Maláska a človek je na mäkko. Všetci sú slávnostne naladení - a úplne iní, ako boli iba pred pár minútami. Dedo zabudne na zásah harpunou, otec na hovoriaceho kapra, mamka na zožraté vianočné pečivo, a Emil na kamaráta - na Pana Tau. No a Pan Tau si sedí na múre a hreje si ruky nad lucernou. Najlepšia epizóda celého seriálu. Kľudne by to mohli televízie dávať na Štedrý deň po večeri a nikto by nepovedal ani mäkke f... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlomyslný Pan Tau ničí celý díl rodině Vánoce (poté, co jim nasadil nechtěného domácího mazlíčka v minulém díle), aby se pak mávlo buřinkou. Dobře se daří ilustrovat náročnost socialistických tradičních Vánoc, Budínová je na pokraji zhroucení z příprav cukroví, vnitřně vyhořelý Sovák se vyhýbá povinnosti pravého muže - vraždění kapra, dědek všechny obtěžuje s náboženskou propagací - betlémem a dcera, česká nezpívající verze Lany del Rey touží po starším milenci stalkerovi z horního patra, který si oblepil celý byt jejími fotkami a chystá se jí zprznit hned po rozdání dárečků. Peklo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná se to mělo spíše jmenovat Pan Tau zachraňuje Vánoce, protože potom blázinci byl div, že vůbec zasedli ke Štědrovečrní večeři a pak šli ke stromečku. Můžu říct, že u nás to na Štědrý den vypadá úplně stejně. Jen cukroví už nepečeme. To už by vážně nešlo, protože každá minuta, která uběhne do večeře je absolutně vyplněná. Pořád si říkám, že příští Vánoce budou jiné, ale vždycky to dopadne přesně takhle. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama