Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne je vlakem sražena starší žena (Miriam Kantorková), u níž se najdou bankovky z poštovní loupeže, která se stala před několika lety. Vyšetřování zavede Zemana na šachtu, kde se po letech setkává s Blankou Mutlovou. Při pronásledování jednoho z pachatelů v chodbách hlubinného dolu je Zeman po výbuchu plynu a následném závalu těžce zraněn... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco horší díl než předchozí epizoda Dáma s erbem. Stopáž dílu je příliš dlouhá a hudba pro tento díl se Liškovi moc nepovedla. Nebavily mě příliš dlouhé výslechy několika recidivistů, naopak dialogy mezi Zemanem a Blankou i rodící se vztah mezi nimi se mi líbily. Nebýt Ledvinkovy zmínky o jeho bratrovi - pachatel loupeže, toho času v cizinecké legii, jednalo by se o naprosto nepolitický díl. Nicméně zločinci této epizody patří k dělnické třídě, byť se jedná většinou o recidivisty. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1960 a jeden z dílů, co si pamatuju už od dětství ještě z osmdesátek. Děj se odehrává mezi horníky na Kladně, což je nedaleko mého rodiště. Prachy jsou ve skladu barev v takový pixle... a jaký prachy? Ty z té poštovní loupeže? Navíc díl je to osudový i pro Honzu Zemana, protože tu potká svou málem první, za to na tuty budoucí druhou manželku Blanku. ()

Reklama

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kladno plné rámusu z těžby a zapeklitý případ uloupených peněz z poštovního vozu, který snad po letech odkryje svého pachatele. Zeman tentokráte přihle hledání pachatele nasadí i svůj vlastní život, když se střetne tváří v tvář s nebezpečným Ledvinkou. Kdo je příčinou vlakového neštěstí a smrti v kališti? ()

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý zásah do černého! Překvapivě. Snad až na větu o hornících, na které je spoleh, což samo o sobě nemusí nic znamenat, jsem ani tady nenašel žádnou ideologii. Zeman a Stejskal pátrají po lupičích nové řady peněz (inspirace Fikerovou Sérií C-L?) na šachtě i v Poldovce na Kladně. Znovu se tu objevuje Jaroslava Obermaierová v roli Blanky - oba jsou na sebe se Zemanem zjevně dost nadržení, takže je jasné, že se schyluje k další svatbě. Romanticko-komediální linka ale nijak neruší, gauneři v podání Otto Lackoviče a především Bořivoje Navrátila jsou výborní, do toho si Jaroslav Moučka střihne dalšího troubu z lidu a nezapomínal bych ani na výslech debilního Drábka v podání Petra Svojtky. Tenhle díl se mi vlastně dost líbil a hyzdí ho snad jenom experimentální syntetická hudba, která ještě se dá snést při scénách v továrně, ale při romantických scénách fakt vůbec nesedí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po siedmych rokoch sa kapitán Ján Zeman stretáva pri vyšetrovaní prípadu so svojou prvou láskou Blankou Motlovou. Tá sa po dramatických udalostiach v Plánici a tragickej smrti svojho manžela vrátila ku dievčenskému priezvisku Svobodová. Pracuje ako správkyňa ubytovne v Kladne. Zeman tam prišiel objasniť pokus o sebevraždu promiskuitnej Ruženy Formanovej, u ktorej sa našli bankovky pochádzajúce z lúpežného prepadnutia. Prípad samozrejme úspešne vyrieši, prežije zával v bani a začne aktívne randiť so súdružkou Svobodovou. ** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • U tohoto dílu se mylně (dokonce s videem na internetu) objevilo, že zde hraje v menší roli Vladimír Železný. Jedná se o jednu z počátečních sekvencí, zhruba ve 4. minutě, kdy Mirek Stejskal (Ladislav Mrkvička) navštíví Julii (Dagmar Veškrnová) na studentské koleji Větrník. Inkriminovaný jde kolem s Kamilou (Jana Paulová). Domnělý Železný říká Kamile: „Nevidíš, že má individuální konzultaci?“ A po chvíli Mirkovi: „Tak šťastné pořízení, drahouši.“ Ve skutečnosti se však vůbec nejedná o Železného, nýbrž o herce Michala Hejného. (MichalStxt)
  • Príbeh sa sčasti voľne inšpiroval skutočnou lúpežou poštového vozu v Čakoviciach, ktorý sa odohral v roku 1968 a dodnes sa nazýva "najdokonalejšia lúpež poštového vozu v Československu." Vo filmovom spracovaní išlo o prepad poštového vozu u Nového Jičína v roku 1954 pri ktorom bol vodič a spolujazdec zastrelený a stratilo sa 380 tisíc Kčs a páchatelia lúpeže emigrovali do cudzineckej légie. Peniaze sa po šiestich rokoch dostali do obehu. Skutočný príbeh sa stal tak, že páchatelia ukradli odstavený poštovný voz plný peňazí pred Čakovickou poštou, keď si osádka vozu išla pozrieť zápas Majstrovstiev sveta v hokeji medzi Československom a Kanadou. Pri krádeži poštového vozidla nebol nikto zabitý ani zranený. Odhadovaná suma krádeže je niekoľko miliónov československých korún. Peniaze sa nikdy nenašli a páchatelia lúpeže nie sú dodnes známi. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama