Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film hodně nudí, hlavně začátek je takovej nemastnej, neslanej. Neví, jak se má tvářit... Ale pak se začne postupně splétat konspiračka a děj začné mít spád, Bridges to začne roztáčet ve velkém stylu a ten konec, ten pozvedne film o stupínek výše. Filmu by neškodily ještě trochu střihačovi nůžky, jinak ale zaručuju mrazení v zádech...4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film je témou dosť blízky 'Devil's Own', no téma je asi jediné, čo majú filmy spoločné. Perfektne spracovaný scenár, výkony a k samotnému záveru majú námietky snáď len zaškatulkovaní laici. Ťažko síce uveriť podobnej skutočnosti, no realistickosť snímku tomu bohužiaľ napomáha. Páčil sa mi aj Pellingtonov zmysel pre detail vo vyhrotených situáciách. 85%. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Vytříbený thriller graduje zejména z pozice scénáře a postupného odkrývání matic příběhu. Mark Perlinkton diváka neustále udržuje v pocitu, že mezi rutinním (zpočátku tak trochu "levným") vyprávěním cosi chystá a připravuje hezky vedle nenápadnou postavu, která zasáhne do děje... Jenže opak jest pravdou, ony důležité prvky, které se ke konci filmu scelí v obrovské překvapivé finále jsou před divákem mistrně maskovány a při sledování nekladou žádný důležitý význam, přitom však jejich důležitost při dokreslování charakterů divákovi dochází až při závěrečných titulkách. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pokľudné susedské vzťahy na Arlington Road môže narušiť len nedôvera. Film v prvej minúte navodzuje dojem, akoby šlo o horor a neskôr sa mení na príjemnú drámu s vynikajúcim trilerovým záverom. Záverom, ktorý napriek tomu, že je šokujúci a nečakaný, neprevracia film hore nohami, ale naopak potvrdzuje všetky dejové línie. Výborný herecký výkon starmana Jeffa Bridgesa a Tima Robbinsa, ktorému jeho rola nedáva veľa priestoru na vyniknutie vytvárajú skvelý psychotriler. Jeho záver nás núti zamyslieť sa nad tým, ako to v skutočnosti v svete teroru funguje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Už během sledování jsem se utvrdil v názoru, že jde o velmi vydařený snímek, ale závěr, ve kterém jsem (stejně jako hlavní hrdinové onoho okamžiku) nechápal, která bije, tak ten mě absolutně dostal. Řadím ho mezi nejlepší závěry filmu vedle takových perel jako Obyvklí podezřelí, Nebezpečné hry nebo Prvotní strach. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama