Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který však selhává ve svém tempu. Vše se děje s takovou rychlostí, že nestihneme hrdinovi proniknout do hlavy a stává se pro nás stejným otazníkem, jako jeho soused. Pokud jde o záměr, pak vyšel dokonale, ale pochybuji. Postupná gradace snímku však tuto pochybnost hravě skrývá. Skutečným problémem je konec. Ten je sice patřičně překvapivý, ale fakt, že by někdo tolik riskoval tak nejasný vývoj událostí, místo toho aby využil příležitosti, která se stane tak jako tak, mi prostě neštymuje. Je ale faktem, že konec použitý se hodí postavám do krámu. Výsledek je na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Vítězí vyšší díky tomu, že Bridges i Robbins si své role patřičně vychutnali... ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film hodně nudí, hlavně začátek je takovej nemastnej, neslanej. Neví, jak se má tvářit... Ale pak se začne postupně splétat konspiračka a děj začné mít spád, Bridges to začne roztáčet ve velkém stylu a ten konec, ten pozvedne film o stupínek výše. Filmu by neškodily ještě trochu střihačovi nůžky, jinak ale zaručuju mrazení v zádech...4* ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Všichni potřebujeme přátele. Život by jinak nestál za nic…. J.Bridges jako průvodce problematikou terorismu. Detektivní pátrání na jehož konci se zrychluje tep nejen jemu, ale i mě. Ano, ten konec je neskutečnej! Jen nevěřícně kroutím hlavou a přemýšlím, jestli na rčení, že nejlepší parta je jeden, není kus pravdy. Teď, když všechno vím, říkám, že jednou vidět stačí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi (!) působivý začátek, pak přijde uklidnění, ale to jen na oko, a postupně začne houstnout atmosféra nedůvěry, podezřívání a až posedlosti. Napětí přibývá a dostavuje se adrenalin…jenže (místy skoro směšné) akční scény směrem ke konci toto pečlivé budování narušují (jak mám být napjatý, když pan Jezdec svými kaskadérskými kousky strká nejednoho akčního hrdinu do kapsy a jeho neohroženost mě bije do očí). Samotnou kapitolou je závěr. Z určitého úhlu pohledu předvídatelný, ale přesto překvapivý (což se mu musí nechat). Nebo pro někoho možná spíš znepokojivý, paranoidní či dokonce až manipulativní (co když je můj soused, na první pohled ničím zvláštní, sympatický, mající v pořádku rodinný život a normální práci, někdo úplně jiný….neměli bychom se bát lidí kolem nás, podezírat je?!). Tak či tak konec jistě nenechá žádného diváka chladným a bude ho nutit přemýšlet. Za mě tu budou slabší 4*, přece jenom se mi většina filmu velmi líbila. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený napínavý thriller, který diváka zaujme hlavně hodně nečekaným závěrem. Jeff Bridges a Tim Robbins zahráli standartně. Začátek je vlažný, ale snímek postupně začne nabírat na obrátkách a vše vygraduje nečekaným a velmi originálním koncem, kvůli kterému stojí za to tenhle snímek zkouknout..... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama