Reklama

Reklama

Forman vs. Forman

Trailer
Česko / Francie, 2019, 78 min (Televizní verze: 55 min)

Obsahy(1)

Snímek, který vznikl v česko-francouzské koprodukci společností Negativ, Alegria, České televize a ARTE, je uceleným životním portrétem jednoho z předních českých režisérů Miloše Formana, sumarizuje jeho životní cestu, na níž se prolíná přízeň s ranami osudu, osobní pátrání i tápání. Snímek je koláží často neviděných soukromých oficiálních archivů i autobiografického vzpomínání, které namluvil režisérův syn Petr. (Negativ Film Productions)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2019] Dokument asi nejde udělat špatně. A nebo taky ne. Ale když se toho ujme královna českého dokumentu a její nejlepší tým, ta to jde. A když se vypráví o největším Čechovi českého filmu, je to pohádka. Nicméně je to i výzva. Ale taková, který když se splní, tak funguje skvěle. A tak to i dopadlo. Film bez dechu sledovali všichni a čekali, co se pěkného dozvíme ze zákoutí života génia. A zjistíme jak těžké to bylo, a jak se nad tím dokázal udržet i skvělý nadhled. Zde asi není moc co dodat okolo. Dokument jak má být. Slzy jsou na místě. Děkujeme, Heleno. Děkujeme, Miloši. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Smyslu tohoto podivného počinu nerozumím. Drtivá většina materiálu je vybrakovaná z dokumentů jiných a mnohem lepších, z dílka čiší osamělost, smutek, deprese a přestože je (byl) Forman osobností okouzlující, sršící energií, prvně v životě cosi s ním označuji za unylé. A nového jsme se nedozvěděli lautr nic. Na nádherný čtyřdílný dokument "Co tě nezbije" toto nemá ani náhodou. Věty vytržené z kontextu, úryvky, které nádherně vyzněly v původním celku... Toto je prachmizerný referát, který může zaujmout pouze pole neorané, které jen matně tuší, že nějaký Miloš Forman existoval. Mám sto chutí tomuto, nevímcotoměloznamenat, napálit odpad!, ale z úcty k Formanovi si to nedovolím. ..prý "nový dokument"... ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

S dokumentom o Milošovi Formanovi som bol veľmi spokojný. Nie je nudný, ale tiež neobsahuje nič bombastické. Plynie si takým príjemným tempom a dokumentuje život a tvorbu tohto najväčšieho českého filmového režiséra. Páčila sa mi snaha tvorcov nájsť leitmotív, ktorý Formana hnal dopredu. Rovnako zaujímavé bolo aj odhaľovanie momentov, kedy sa zo zdanlivého konca dovtedajšieho života a tvorby dokázal vymaniť. Dokument ani zďaleka nie je komplexný a úplný, ale vôbec mi to neprekážalo, aby som si ho užil. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Snad proto, že Miloše Formana nepovažuji za "top ten" českého režiséra a dosud jsem se o něj příliš nezajímal, byla pro mne dokmentární data, jak životopisná, umělěcko-kritická i ta, která se týkala běžného života, českého i amerického - i přes svoji občasnou rozpornost - zajímavá a přínosná. Nepopírám, že natočil skvělý český film (Lásky...) a famózní americký film (Přelet...) a populární světový film (Amadeus, byť mi vůbec nesednul), ale další filmy filmy natočené v Americe se mi mnoho nelíbily. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mega osobnost Miloše Formana bych mohl poslouchat celé hodiny, celé dny. Neskutečně silné osudy a srdce na pravém místě. Dokument je výborně sestříhaný, doplněný záběry z natáčení jeho filmů jak u nás, tak v Americe, spoustou archivních záběrů z Formanových soukromých videí a obsahově nabitý informacemi, které leckrát už zazněly jinde, ale o to tady nejde. Jako ukázka charakteru Miloše Formana je to skvěle odvedená práce. Pár jeho vzpomínek v dokumentu namluvil Milošův syn Petr. ()

Galerie (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama