Reklama

Reklama

Forman vs. Forman

Trailer
Česko / Francie, 2019, 78 min (Televizní verze: 55 min)

Obsahy(1)

Snímek, který vznikl v česko-francouzské koprodukci společností Negativ, Alegria, České televize a ARTE, je uceleným životním portrétem jednoho z předních českých režisérů Miloše Formana, sumarizuje jeho životní cestu, na níž se prolíná přízeň s ranami osudu, osobní pátrání i tápání. Snímek je koláží často neviděných soukromých oficiálních archivů i autobiografického vzpomínání, které namluvil režisérův syn Petr. (Negativ Film Productions)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zrovna dneska jsme seděli s kolegou Malarkey na břehu Cidliny, pili pivko a vzpomínali na Miloše Formana a shodou okolností večer zapnu TV a hle on tam dokument o Milošovi, takže bylo rozhodlo co budu sledovat v TV. Bohužel připadal jsem si jako v Jeříkově vidění, v dokumentu se prakticky opakuje to co už bylo řečeno v jiných dokumentech s jedinou vyjímkou a to jsou některé archivní záběry přímo od Miloše. Tady je docela fiasko, jak pro pani Treštíkovou končí tvorba Miloše Formana filmem Lid versus Larry Flint a to ještě z rychlíku. Miloše mám rád, ale tohle je podle mě parazitování na jeho jméně nic jinýho, všechno už jsem slyšel od pana Formana v jiných dokumentech a mnohem do větší hloubky. To hodnocení tady je zvláštní, spíš se mu usmívám a jak mám Miloše rád, tak sorry, ale tady nemám jediný důvod proč to s hvězdičkama přehánět a i tak si myslím, že dávám víc než bych měl jen kvůli osobě o které dokument je. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Shrnující, dokumentární, sestříhané, decentní, celistvé, smutné, osamělé. Žádný nečekaný výsledek, ale citlivě a komplexně sestříhaný dokumentární medailonek jednoho z našich nejlepších českých režisérů. Dokument na mě působil hrozně osaměle a bolestně - touhu po svobodě a po domově promítal Miloš Forman do všech svých filmů. ..díky.. (KVIFF2019) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Mega osobnost Miloše Formana bych mohl poslouchat celé hodiny, celé dny. Neskutečně silné osudy a srdce na pravém místě. Dokument je výborně sestříhaný, doplněný záběry z natáčení jeho filmů jak u nás, tak v Americe, spoustou archivních záběrů z Formanových soukromých videí a obsahově nabitý informacemi, které leckrát už zazněly jinde, ale o to tady nejde. Jako ukázka charakteru Miloše Formana je to skvěle odvedená práce. Pár jeho vzpomínek v dokumentu namluvil Milošův syn Petr. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární obšírný přehled o kinematografii a názorech zesnulého Miloše Formana. Byla opravdu slast to vidět, a to i přes to, že řada zajímavostí nebyla zmíněna a vše spíše než o kvalitativní stránku jednotlivých projektů, se jede o kvantitativní souhrn všeho podstatného. Což samozřejmě není špatně. Jako úvod k tvůrci jménem Forman je to pro neznalé ideální. Pro ty ostatní by se musel z tohoto počinu stát seriál v němž by každý díl obsahoval jedno konkrétní dílo. Každé totiž má svůj specifický osobitý příběh, jak ohledně realizace, tak ohledně životní etapy Miloše Formana. 80% ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Tento dokument si nezaslouží nízké hodnocení, pravdou je, že spoustu informací již známe z obsáhlého dokumentu Co tě nezabije..., ale i zde je mnoho věcí nových a hlavně, poslouchat Miloše Formana je vždy zajímavé a poučné a sledovat jeho cestu životem je vždy pro mě ohromující a jsem ráda, že zde jsem to viděla zase z trochu jiného pohledu. Jsem dojatá a opět jsem si uvědomila, jak moc filmu Miloš Forman bude chybět, zanechal tu nesmrtelné dílo. ()

Galerie (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama