Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pokoj Přemysla Rezka přivážejí těžce raněného svářeče Václava Pěnkavu. Primář Sova navštíví Emu, která už je po těžké operaci. Doktor Blažej se poprvé setkává s Inou po její svatbě s Jáchymem. Vztah mezi nimi zřejmě nepominul. Nový pacient Václav Pěnkava způsobí k údivu všech proměnu sestry Huňkové v příjemnou mladou ženu. Irena přichází k otci Štrosmajerovi žádat další peníze. Ten ji odmítá. Alžběta s Přemyslem mají první schůzku. Zatímco dr. Řehoř je s malou Eliškou na procházce, dr. Králová posuzuje rodící se vztah mezi Alžbětou a Přemyslem velmi skepticky. Alžběta poctivě sděluje Řehořovi, že jí do života vstoupil jiný muž. Václava Pěnkavu navštíví jeho brigáda a teprve teď vychází najevo, že je všechny s nasazením vlastního života zachránil z hořícího objektu. Obvodní lékařka posílá do nemocnice churavé dítě. Dr. Cvach podcení její diagnózu a nenasadí účinnou léčbu. Dítě je zachráněno v poslední chvíli. Primář Sova navrhuje dr. Cvachovi, aby z nemocnice odešel. Sovova hospodyně Ema umírá. Štrosmajerovi se ztratí peníze a on zjistí, že mu je vzala dcera v jeho nepřítomnosti. Dr. Sova se po smrti Emy rozhoduje odejít do důchodu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Na pohřbu Emmy (Marie Motlová) zazní melodie „Zasviť mi ty slunko zlaté“. Jedná se o nejznámější skladbu hudebního skladatele Aloise Jelena (1801–1857). Slova k písni napsal básník Karel Drahotín Villani. (sator)
  • U diagnózy holčičky zazní, že se jedná pravděpodobně o koxitidu. Koxitida je zánět kyčelního kloubu. (sator)
  • Dr. Cvach (Josef Vinklář) dělá rodinným příslušníkům pacientů přednášku na téma „luxace kloubů“. Luxace znamená vykloubení. (sator)

Reklama

Reklama