foto

Jana Boušková

  • nar. 8.5.1954 (63 let)
    Kladno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmová a divadelní herečka Jana Boušková se narodila 8.5.1954 v Kladně. Má starší sestru Evu, která je také herečka. Byla vdaná za kolegu Petra Svojtku. Petr Svojtka tragicky zahynul, když se po skončení představení v Národním divadle vracel opilý domů. Posadil se na oj mezi vozy tramvaje. Má s ním jednoho syna (zabývá se ekologií).

Dva roky studovala na gymnáziu, ale měla problémy s dyslexií, která jí další studium neumožňovala. Úspěšně složila zkoušky na konzervatoř v Praze. Absolvovala v roce 1975. Od roku 1975 hraje v Národním divadle. Poprvé se na divadelních prknech objevila v roce 1974, na scéně Stavovského divadla. Jako studentka zde vystoupila v Ševcovské komedii. Od té doby pro Stavovské divadlo nastudovala další hry, např.: Terezka v Tylově Tvrdohlavé ženě, Dorotka v Tylově Strakonickém dudákovi , Kráska v Hrubínově Kráska a zvíře.

Ve filmu se poprvé objevila v roce 1971,v pohádce DÍVKA NA KOŠTĚTI, kde hrála žákyni čarodějnické školy. Pak příšly další role, např.: KRÁLOVSKÝ GAMBIT, PUMPAŘI OD ZLATÉ PODKOVY, SMRT TALENTOVANÉHO ŠEVCE, JAK UKRÁST DAGMARU atd. Hrála v několika seriálech, např.:ŽENA ZA PULTEM (1977), MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA (1982), PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU (1992).

Na výsluní popularity ji znovu vynesl seriál OŠKLIVKA KATKA, kde hraje i se svým manželem Václavem Vydrou (syn Dany Medřické a Václava Vydry). Václava Vydru si vzala po dlouholetém vztahu 18.června 2006. Obřad byl tajný, konal se v malém kostelíku, v Nezabudicích na Křivoklátsku. Kromě nich byli přítomni jen dva svědci. Obřad vedl Miroslav Černý z Prahy.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak se zbavit nevěsty
Případ pro lyžaře (TV film)
2012 In vino veritas (studentský film)
2011 Bastardi 2
Policie Modrava (TV film)
2009 Princezna Ano (TV film)
2006 Nadměrné maličkosti: Jubileum (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
2001 Jak ukrást Dagmaru
1998 Jak ulovit rybáře Ivana (studentský film)
Tajemství mořské panny (TV film)
1997 Červený kamínek (TV film)
In flagranti (TV film)
Rodinné šperky (TV film)
Rosa alchemica (TV film)
1995 Rok na vsi (divadelní záznam)
1994 Návštěvní doba (divadelní záznam)
Pšenice na dálnici (divadelní záznam)
1991 Princezna Duše (TV film)
1989 To byl zase den (TV film)
1988 Třetí táta (TV film)
1987 V novinách psali (TV film)
1986 Neklidná zimní sezóna (TV film)
1985 Přezůvky Štěstěny (TV film)
1984 ...a mnoho štěstí v osobním životě (TV film)
Komediant
1983 Telefon (TV film)
Výlet do velkého světa (TV film)
1982 A zlehka zazvoní (TV film)
Smrt talentovaného ševce
1981 Logik (TV film)
O stříbrném a zlatém vajíčku (TV film)
Ta rozkošná mateřská dovolená (TV film)
Žebřík ke hvězdám (TV film)
1980 Blondýna (TV film)
Strach má velké oči (TV film)
Xena (TV film)
1978 Herecká dráha (TV film)
Pumpaři od Zlaté podkovy
Za oknem jiskří sníh (TV film)
1977 Děd, otec a syn (TV film)
Florijánkovo štěstí (TV film)
Most (TV film)
Pasiáns
Stránky z deníku (TV film)
1976 Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (TV film)
Dobrý den, město
Nezbedná pohádka (TV film)
Odysseus a hvězdy
Splynutí duší (TV film)
1975 Čert na zemi (TV film)
Král Honza (TV film)
Matematika (TV film)
Pomerančový kluk
Rodič (TV film)
Šperk (TV film)
1974 Jak se Honza učil bát (TV film)
Královský gambit (TV film)
Poslední ples na rožnovské plovárně
Růžová sobota (TV film)
1973 Adam a Otka
Hvězda první velikosti (TV film)
Jezdec formule risk
1972 My, ztracený holky
Půlnoční kolona
1971 Dívka na koštěti

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Nehoda (S02E14)
Policie Modrava (TV seriál)
Žena, která odešla před obědem (S02E08)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
Hajný, který zmizel (S02E06)
další epizody (8)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Sestřička (S02E04)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sněz, co můžeš (S13E02)
Jak žijí milionáři (S12E80)
Domácí puťka (S12E78)
další epizody (18)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tonoucí se stébla chytá (S12E32)
Hledám muže při těle (S12E28)
Změna je život (S12E24)
další epizody (14)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Návštěva z Vietnamu (E09)
další epizody (8)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
Jak málo stačilo (S01E13)
další epizody (15)
2014 Bastardi (TV seriál)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klíč (S03E05)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
Konec pohádky (E10)
Čachtická paní (E07)
Ženu ani květinou neuhodíš (E06)
další epizody (8)
1998 Život na zámku (TV seriál)
Veselka (S02E26)
Konečná diagnóza (S02E25)
Nejasné příznaky (S02E24)
další epizody (13)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
Kolaudace (S02E13)
1995 Nováci (TV seriál)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (E04)
Andy (E02)
Dům smutku (E01)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Nabídka k sňatku (E02)
1984 Moje srdcová sedma (TV seriál)
Cesty (E02)
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Návrat (E13)
Sněhurka a sedm trpaslíků (E09)
Bongo (E08)
další epizody (8)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Cyklista (E05)
1978 Ve znamení Merkura (TV seriál)
Případ živého muže (E03)
1977 Nemocnice na kraji města (TV seriál)
Žena za pultem (TV seriál)
Vánoce Anny Holubové (E12)
Svatba lahůdkové Olinky (E11)
Příběh šéfova syna (E10)
další epizody (12)
1975 My z konce světa (TV seriál)
Nejmladší z rodu Hamrů (TV seriál)

Dokumentární

2015 Backstage: Othello, benátský mouřenín (TV film)
2010 13. komnata Zory Jandové (TV film)
2009 S otevřeným hledím (TV film)
13. komnata Václava Vydry (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2015 Češi na cestách (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Pozdní sběr (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Skečbar (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Duety... když hvězdy zpívají (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Ber nebo neber (TV pořad)
Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
Humor na scénu! (TV pořad)
O korunu krále Karla (TV pořad)
2005 Scénky na scénu (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2004 Kinobazar (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Tak se ukaž, Silvestře (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Basta fidli (TV pořad)
Bylo nebylo v Silvestru 2001 (TV pořad)
Mňam aneb Prima vařečka (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1989 Silvestr, který se nevysílal (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace