Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (166)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked ja sa tych africkych cernochov bojim, realne ... africke cernochy su najhlupejsie, fakt ako vyjebana hlupa haved, voci ktorej sa hodne drsne vymedzujem. Preco to cpu sem, do EU ? My sme EU aby sme si uvedomili, EU - to nie su oni - uradnici a ministri niekde v luxusnych bruselskych uradoch, ktori rozhoduju o nas bez nas ... takato je u mnohych predstava EU. Aby som dokoncil - preco to cpu sem, my potrebujeme hlupe africke cernochy aby sa tu prechadzali po uliciach ? urcite ne - ti pracovat nebudu a ak budu, bude to ta ich africka kvalita prace. Konkretne - tieto cernochy ziju v mentalnom stredoveku, jo, pod jarmom islamu 15. storocia. Preco neostanu vo svojich vlastnych povodnych krajinach, aby ich civilizacne a spolocensky pozdvihli? A aby som neposobil ako nejaky vyjebany konspiracny picus Karel Chrocht /Karlos80/ - neverim konspiracnym teoriam, z 95 % konspiracnych teorii /oni ich tu vozia za ucelom a, b,c,d,e ..../sa smejem neverim im. Za seba - a myslim ze nielen za seba hovorim jasne - ja ich tu nechcem /tu = EU, opakujem, my sme EU/, ja som xenofob, homofob a voci tymto hlupym chlapciskam - africkym cernochom aj silny rasista. Jo, bojim sa tychto hlupych africkych chlapcisiek. Film je hodne xenofilny, to su dnesne trendy, xenofilia nam tu frci kam sa len pozriem. No ale xenofilia je nemoc, zlo a choroba: Aby ma multikulti propaganda presvedcila o tom, ze je zivotaschopna, museli by si cokoladovi pristahovalci vyhrnut rukavy, makat az sa z nich bude dymit a tahat 12 -ky, 16 -ky, len aby sa bieli dochodcovia a kadejake biele socky mali ako prasata v zite. Vtedy uverim ze multi kulti s islamom funguje  : 20 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním som si prečítal pár komentárov z krajných častí hodnotiaceho spektra. Prekvapilo ma, že ma pri sledovaní filmu neiritovala rasovo a nábožensky premiešaná komunita, pretože mi celú dobu chodil hlavou zle riešený problém autistických jedincov, ktorých nevyliečiteľné postihnutie si vyžaduje dlhodobú, kvalifikovanú a drahú starostlivosť. Tú môže a musí poskytnúť iba štát.  Tento film je o skupine nadšencov, ktorí sa pokúšajú suplovať zlyhávajúci štát, ktorý ako v zlom vtipe ešte na nich posiela kontrolu. Nemám rád takéto flekovanie, zbierky, charitu a podobné iniciatívy, skôr som za poriadne vyprášenie zodpovedných. Film sa mi páčil oveľa viac ako falošní Nedotknuteľní, ale nad priemer sa u mňa aj tak nedostal. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som z toho blbec. To takto (ne)funguje/(ne)fungoval/(ne)bude fungovať systém starostlivosti o autistické a inak duševne postihnuté) deti (a dospelých) vo Francúzsku? Našťastie nemám páru ako to funguje u nás a v bývalom východnom bloku a asi po tom ani pátrať nebudem. Vincent Cassel sa mi v žiadnej jeho doterajšej úlohe nepáčil viac, v niektorých úlohách mi dokonca poriadne pil krv, ale tu je skutočne za hypersympaťáka, ktorému ale kuká z očí, že to myslí skutočne vážne. Čo znie v spojitosti s Casselovým kukučom ako oxymorón, ale je to tak. Film je trochu dejovo zmätočný, ale je pravdepodobné, že to bol aj tvorivý zámer, pretože život Malika a Bruna takým aj je. Záverečné zábery so skutočnými osobami sú tentokrát skutočne pôsobivé. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jak pro mě Nedotknutelní byli vlastně lehké zklamání, tak Výjimeční jsou naopak příjemným pohlazením. Ukazuje to velmi nelehkou problematiku péče o těžké autisty. A přitom místy vtipně a hlavně s obrovským entuziasmem. Normálně vzato by to bylo za čtyři, ale za Vincenta a za dávku lásky a obětavosti nejen v příběhu před kamerou, ale jistě i při přípravách "za kamerou", hvězdičku přidávám. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem podobně laděnou komedii jakou byli Nedotknutelní, dostala jsem krásný kousek čisté filmařiny. Bez sentimentu, křečí, kýčovitosti a citového vydírání natočený realisticky působící snímek o skupině lidí, která se rozhodla naplnit svůj život péčí o autistické mladistvé. Slovy filmu pravím, že Vincent byl boží. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Film bol odvysielaný v 47 krajinách. (Arsenal83)
  • Príbeh a postavy Vincenta Cassela (Bruno) a Reda Katebu (Malik) sú inšpirované prácou dvoch pedagógov (Stéphana Benhamoua a Daouda Tatoua) zaoberajúcich sa autistami, ako aj ich existujúcimi asociáciami: Mlčanie spravodlivých (vo filme: Hlas spravodlivých) a Relais Île-de-France. (Arsenal83)
  • Film získal pozitívne ohlasy v médiách, ale vyvolal výhrady osobností a združení špecializujúcich sa na autizmus vo Francúzsku. Podľa predsedníčky združenia SOS Autism France film dáva autizmu zlý obraz, čo pravdepodobne posilní predsudky a vylúčenie. Navyše, Združenie Cle-Autistes (Združenie za slobodu prejavu autistov) dosvedčuje, že „pre niektorých autistov bolo natáčanie filmu neúnosné". (Arsenal83)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama