Reklama

Reklama

Pardon, nezastihli jsme vás

  • Velká Británie Sorry We Missed You (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ricky a jeho rodina svádějí nerovný boj s dluhy už od finančního zhroucení v roce 2008. Příležitost vybojovat si opět trochu nezávislosti nyní přichází s lesklou novou dodávkou a šancí rozjet franšízu jako samostatný kurýr. Je to tvrdá práce a ani práce jeho ženy jako pečovatelky není snadnější. Rodinná jednotka je silná, ale když přijdou tlaky z různých strany, všechno se začíná hroutit… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

JFL 

všechny recenze uživatele

Paradoxně Loachovo perfektně gradující realistické drama rozpadající se rodiny může jednak vyznívat jako režisérem zamýšlená obžaloba fakturantského systému, který se alibisticky zříká zodpovědnosti za zaměstnance a současně je tlačí k přesčasům, neustálé dostupnosti a stresu. Ale stejně tak může působit jako silná antikoncepce, ukazující jako základní překážku štěstí dvou dospělých lidí, že si upletou haranty, kterým vše obětují, zatímco ti dospívají v egocentrické spratky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Britská sonda do života naprosto obyčejné rodiny, která řeší standardní rodinné záležitosti, jako problematické dospívání syna a otcovo zaměstnání kurýra, na kterém je závislé celé živobytí a musí tak přistoupit i na ty nejabsurdnější podmínky. Není to vyložená depka ale příliš světlých chvilek se zde také nenajde. Herecky přirozené režijně slušné, ale bez nápadu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

A pritom to zacalo tak dobre - Ryky a jeho familia bojuje s dlhmi od roku 2008. Uz som sa tesil na prechadzku medzi danami, DPH, blizingom ci jak to volaju, nejaka ta hypoteka, chystal som sa na odpisovanie majetku, podielové fondy, gesciu ...... pripadne nejaku tu legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti a hovno, hovno. Zas nejaka socialna drama, spomina sa akasi tvrda praca, moznost rozchodit /neviem, ci to je spravny vyraz, nic lepsie a vhodnejsie ma nenapadlo/ novy byznys ..... vynimocne suhlasim s Radek99, uz fakt mi chybalo na konci, len aby im umrelo posledne steniatko ..... Dobry namet len potom sa to utapa v nezazivnom balaste a nic zaujimave film neponuka, ledva 70 % ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Co je v současnosti největší metlou lidstva?Ohnivá voda?Stěhování národů?Nemoci?Ale kdeže,jsou to peníze a následně jejich nedostatek.Snaživý otec od rodiny Ricky si najde novou práci jako rozvozce balíků dodávkou,ale protože potřebuje počáteční zálohu na dodávku tak prodá osobní auto patřící jeho manželce Abbie a ona jako mobilní pečovatelka pak musí jezdit za klientama autobusem.Na rodinu ty finanční starosti dopadají jako těžký balvan.Špatnou finanční situaci těžce snáší i jejich dvě děti syn Sebastian,který dělá problémy ve škole i mimo ní a jejich dcera Liza,která těžce nese ty neustálé rodinné hádky.Ricky se snaží rozvážet balíky a přistupuje ke své nové práci dost zodpovědně,ale díky různým rodinným komplikacím se v práci propadne v žebříčku z kategorie oblíbených do kategorie zasraných kreténů jak mu to jednou šéf tak netaktně vmete do tváře.Na děti čím dál víc dopadá ta pracovní vytíženost rodičů a rodiče s nimi komunikují spíš pomocí hlasových zpráv a doma se většinou jen míjejí.Rodina která nemá na růžích ustláno doufá v lepší zítřky,ale Rickyho přepadne u dodávky skupina mužů a ukradnou mu z auta část zboží a šéfovi rázem dluží přes tisíc liber a na lepší zítřky si tak rodina musí ještě počkat.Film přesně kopíruje osudy současných rodin kde dospělí pracují od nevidím do nevidím a nic z toho nemají. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Takto autenticky a s tolikou úpřimností umí Ken Loach vyprávět o “obyčejných lidech” a jejich problémech? A takto báječně umí pracovat s hercema? Krásné civilní drama, ve kterém se mají lidi skutečně rádi, přestože procházejí možná největší rodinnou krizí. Vlastně nevím, kdy jsem naposled viděl ve filmu tak hmatatelně zahrané porozumění a podporu dvou lidí, jako zde mezi Hitchenem a téměř neherečkou Honeywoodovou. Komunikace, dialogy. [Cannes] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 16. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Kris Hitchen se pro svou roli inspiroval svou prací jako instalatér v letech mezi hereckými zaměstnáními. (ČSFD)

Související novinky

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama