Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je režisér, na jehož každý nový film se těším ( Training Day, Equalizer, South Paw i Magnificent Seven) se mi od něj líbilo, takže na Infinite jsem se samozřejmě těšil. Marka Wahlberga mám také rád, ale tohle bohužél nebude film, na který budu vzpomínat.Ok těch 43% je bez debat přestřelených, tak špatné to opravdu není. Řemeslně je film v pořádku, nepůsobí podfinancovaně, herci jsou v pohodě a nápad o reinkarnaci je sám o sobě fajn, jen zde není pořádně využit. Nejsem jeden z těch, co by kritizoval nelogičnosti, hloupý děj a podobné věci, to ať si řeší fanoušci dramat a podobných intelektuálních pro mne nekoukatelných a nesnesitelných filmů pro důchodce.Jednak filmu chybí Rko, to je prostě základ a za to jsou body vždy dolů, vůbec bych se nezlobil kdyby v ne-akčních pasážích Fuqua zapracoval na humoru, trochu vtipného oživení by filmu prospělo, dále vzhledem k těm reinkarnacím, jsem doufal, že ukážou flashbacky ( Punská válka, Francouzská revoluce!!) sakra 10 minut tomu věnovat vůbec bych se nezlobil. Dále mě trochu zarážel fakt, že když má někdo několik let zkušeností v martial arts, proč to sakra nejde vidět? Enemáci nic moc nepředvedou, ta hrozba je minimální a v tomhle ohledu je to rozhodně nevyužité a nedotažené. Akce je trochu obyčejná, planá chybí ji pořádnéj Spice a to je škoda. Musím však vychválit tu Steampunk-Sci-fi brokovnici, ta byla boží.Celkově to působí "na rychlo"vytvořené, ale pořád jsem u toho netrpěl, nenudil jsem se, uteklo to relativně v pohodě, takže průměrné 3 hvězdy vzhledem k lásce k žánru nemám problém udělit. Příště bych raději něco na styl Training Day Antoáne! Příběh- **, Vizuál- ****, Akce-***. Napětí- **, Gore-ne, Humor- **, Herci- ***, Atmosféra- *.  5.5/10. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VÍRY MÁM PLNÉ ZUBY. BŮH MI MUSÍ UKÁZAT SVOU TVÁŘ." Další pitomina se zdánlivě bohatou mytologií, pojednávající o dvou soupeřících frakcích (jak jinak) a ultimátním vajíčku. No fakt, vajíčku, ti pitomci (asi tedy hlavně autor předlohy?) nedokázali přijít ani s ničím sofistikovanějším. Přitom důvod všeho toho zápolení ve filmu je skoro nejpitomější ze všeho - hlavní záporák (spoiler) si prostě mohl ustřelit hlavu tím svým kýčovitým kvérem a uložit svou ztrápenou mysl svými nohsledy do šuplíku (doslova) a bylo vymalováno :) Místo toho sledujeme otráveného Wahlberga v poloze, kterou jede furt dokola jako kolovrátek, skáče a lítá a máchá katanou, a celkem to i odsýpá, ale moc nebaví, protože ani vedlejší postavy nebudí byť jen minimální sympatie. 40% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě Antoine Fuqua docela zklamal. Trochu jsem se Infinite bál, trailery mě vůbec nepřesvědčily, ale tak nějak jsem se vnitřně uklidňoval, že duo Wahlberg-Fuqua mě ve výsledku nakonec nezklame. Ejhle, bohužel tento scénář nastal. Ten samotný koncept by byl asi v pořádku, spíše mi to celkové převedení na plátno přišlo lajdácké a odfláknuté. Akční sekvence za nic moc nestály (vše dost předigitalizované, čehož si člověk všiml již na té úvodní honičce v Mexico City). Scnáristicky slabý čajíček, nedošlo na nějaké překvapivé zvraty, Wahlberg ani chvílemi nevěděl, co má hrát. Alespoň ten Ejiofor mi jako záporák docela sedl. Dalším plusem je Sophie Cookson, na tu se aspoň hezky koukalo :) A ten závěr s tím letadlem ? Smích a komedie. Jasně, každý den prostě není posvícení, ale tohle mělo šanci se vyškrábat na vyšší hodnocení. 4,5/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Připustíme-li existenci reinkarnací, Boha a celého toho cirkusu okolo, dojdeme k závěru, že vyhlazením lidstva by se novým inkarnacím nezabránilo. Lidé by se totiž mohli inkarnovat jinde v jiné podobě; vesmír je veliký dost. Spolehlivou eliminaci takové možnosti by představovalo pouze zrušení prostoru a času. Bez nich by se totiž celý ten blešinec sesypal. Takový počin je však zatím zhola nepředstavitelný, a to jak fyzikálně, tak okultně. Kdyby si filmaři trochu pohráli s touto myšlenkou, mohl být film mnohem zajímavější. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na tom, že existují reinkarnace, což je všehovšudy velmi zajímavé téma. Rasa lidí, kteří už od dob pravěké prožívají nové a nové životy a kolem puberty si na ty minulé vzpomenou. Nu a jak to uchopí scénář tady? Prakticky jako v Matrixu, akorát místo "nahraju ti do mozku z cédéček bojový sport" je to tady "vzpomeň si na bojový sport" a tím téma reinkarnace hasne. Je to jen předmět k tomu, proč se umí tak dobře hýbat. V příběhu jinak plotholes jak poleno, spousta zbytečných akčních záběrů, i když pro ně nebyl důvod, ke konci jsem se víc smál, než že bych byl v napětí. Abych však Infinite nekřivdil, začátek byl velmi zajímavý, a tak do půlky mě to opravdu bavilo. Proto zlatá střední cesta. Infino-no 55 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia), ale aj v bývalom Rothschildovom zámku, Mentmore Towers v Buckinghamshire, v Londýne, Mexico City, Guanajuate, Nepále, New Yorku, Škótsku, Kambodži a Alpách. (Arsenal83)
  • V úvodnej sekvencii v Mexico City sú autá, ktoré sa objavia počas naháňačky, staršie ako 30 rokov, ktoré sa podľa mexického zákona nesmú pohybovať po uliciach Mexico City. Policajné autá sú tiež zastarané, rovnako ako farby laku a policajné nápisy. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama