Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ilegální marocký imigrant Choukri, gay, přichází do Paříže a jako chilský uprchlík a na předměstí Paříže si získá srdce starého kněze, otce Léona, který mu nabídne bydlení i pomocnou ruku. Brzy se spřátelí i s bratrem Jeanem, který starému knězi pomáhá . Kněz ho doporučí psychiatričce Nicole Milovavichové, u které má uklízet ordinaci a uvádět do ní pacienty. Jedním z nich je i policejní inspektor GrégoirePři hledání synovce, trasvestitního kabaretního zpěváka Vanessy, se Choukri - Chouchou dostane v Clichy do transvestitského baru lApocalypse, kde nalezne muže svého srdce - sympatického stálého hosta Stranislase, a nakonec i práci, jež vyhovuje jeho naturelu. Choukri se totiž rád převléká za ženu a s jeho přezdívkou Chouchou - Šušu si rázem získá oblibu v místní komunitě.

Francouzský režisér a scenárista alžírského původu Merzak Allouache, který v roce 1976 úspěšně uvedl na MFF v Karlových Varech svůj režijní debut Omar Gatlato, vypráví zábavný a optimistický příběh o muži, který navzdory svým zvláštnostem (nebo díky jim?) nachází své nové místo ve světě. V hlavní roli bizarně laděné komedie exceluje komik Gad Elmaleh, který postavu marockého imigranta převlečeného za ženu Šušu uvedl už ve francouzské televizi v rámci svých mimořádně divácky úspěšných komediálních skečů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

BLOKBASTER (MovieFreak)

"To, o čom asi má primárne byť celý ŠUŠU, je exhibícia prihriateho herca Gada Elmaleha, ktorý stále niekam behá, niekoho stretáva (ďalších gayov) a niečo robí. Niečo, čo možno v scenári malo význam v kontexte s tým, čo bude nasledovať - no tu ho nemá. Ak by sa aj film vyvíjal tisícimi inými smermi,…"

Filmpub.cz (Roman Gazdík)

"Chouchoua bohužel nelze doporučit ani jako snímek, který by byl tak blbý, až by byl zábavný. Blbost filmu se drží v zajetých kolejích a divák není šokován surrealistickým vršením nesmyslů jako u tvůrců typu Davida A. Priora, jehož nesmrtelné dílo Smrtelná kořist je k mání i v našich videopůjčovnách…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Chouchou se potácí od jedné mdlé scény ke druhé, místy vyloudí úsměv na rtech, aby vám vzápětí došlo, že na tom vlastně není příliš mnoho zábavného. Scénář je skutečně založen na velmi chatrném námětu a ani po režijní stránce není na filmu nic zajímavého. Allouache prostě jen vrství jednu…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Chouchou nepatrí ani do toho istého vesmíru ako Priscilla - kráľovná púšte. Neviem si celkom dobre vysvetliť, ako sa táto úbohosť mohla stať divácky úspešným filmom - azda za to môže prítomnosť Gada Elmaleha v titulnej úlohe, alebo vo Francúzsku neuviedli Lásku nebeskú. Každopádne som musel…" více

Tiscali.cz (David Čeněk)

"Atmosféra poslední části filmu je budována na retrohudbě francouzského popu 80.let, která českým divákům asi příliš neřekne, a přitom asociace spojené s jednotlivými písněmi jsou zdrojem humoru. Chouchou se například setkává při první návštěvě nočního klubu se svým příbuzným - zpívajícím…"

Reklama

Reklama