Reklama

Reklama

Pro balík prachů

  • USA Honest Thief (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce Annie (Kate Walsh) ho přimějí napravit staré hříchy. Chce přestat žít jako zločinec a především nechce svůj vztah s Annie postavit na lžích. Rozhodne se přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za dohodu a čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil si schůzku, agenti Baker (Robert Patrick) a Meyers (Jeffrey Donovan) to považují jen za žert. Posílají místo sebe své podřízené, agenty Nivense (Jai Courtney) a Halla (Anthony Ramos). Tito dva mladší agenti jsou v šoku, když zjistí, že Tom je skutečný bankovní lupič. V jeho ukradených penězích spatří vstupenku do lepšího života. Tak začíná hra na kočku a myš, ve které se do sebe zamotá dobré a zlé. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Poslední kino návštěva před uzavřením nakonec není takové potěšení, jaké jsem čekal, ale mohlo to dopadnout i hůř. Přirovnání k Taken, Non Stop nebo Cizinec ve vlaku je určitě na místě, hold Neeson si jiné role než revenge akčňárny pomalu ani nevybírá. Tím se dostávám ke scénáři, který je zde ale až neskutečně hloupý a doslova jediné rozhodnutí jediné postavy ve filmu nebylo racionální - naopak se všichni chovali přesně naopak, než jak by se chovat měli. Dále se zde vyskytuje bohužel i množství logických chyb, filmařských chyb (změny aut...) apod, ale co mě nejvíc mrzí, že ani akce za moc nestojí. Nedočkáme se zde žádných dlouhých sekvencí, přestřelka je všehovšudy jedna, žádné nože nebo kontaktní souboje. Liam Neeson má už bohužel svůj vrchol za sebou a jeho akce v poslední době jsou jako zpomalený záběr, jsou strašně zasekané a nudné - na jeho 68!!! let je to i tak dost úctyhodný výkon, ale s tímhle už by měl pomalu končit. Z vedlejších rolí zmíním Kate Walsch (13 reasons why) a záporáka Jai Courtney (Rezistence), kteří si jako doplněk do hlavní trojky kradou filmové dění pro sebe, protože nikdo jiný se zde ani moc neobjeví, ale rolí se ujali obstojně. Je to prostě klasické akční béčko, které ale nefunguje nijak dobře po žádné stránce a ve výsledku jsem spíše mírně zklamaný a do pár dnů bych na něj možná raději zapomněl, ale jako poslední kino před lockdownem - proč ně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Liama Neesona a veľmi mi sedí, keď na staré kolena hraje drsňáka. No poslednú dobu zisťujem, že keď ho nerežíruje Jaume Collet-Serra za veľa to nestojí a vlastne ma to ani toľko nebaví. Príbeh fajn, postavy zaujímavé, dobrý herci tiež nechýbajú (Robert Patrick, Jai Courtney), akcia v norme. Jediné čo mu k tomu chýbalo bola strhujúcejšia réžia, ktorá pri iných akčných Neesonovkách nechýbala (Unknown, Non-Stop, Commuter). 60% - 3* ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

L. Neeson má ty svoje postavy jak podle šablony, ale to by mně ani tak nevadilo, obvykle se u jeho filmů bavím. Tady bohužel ne, protože je to celý postavený na ohraných klišé, který každej už někde viděl. Navíc po přečtení názvu si skoro budete myslet, že na vás vyskočí Robin Hood. To sice úplně ne, ale tady to posunuli ještě dál. Osm let vykrádal banky naprosto precizně a profesionálně, ale žádný peníze neutratil, protože měl těžký dětství, a pak potká ženu, kvůli které s tím chce přestat, peníze vrátit a klidně se nechat zavřít. No ty vole, to se někdo musel úplně posrat! Tak dívám se na kriminálku nebo červenou knihovnu!? A samozřejmě nesmí chybět zlej policajt, kterej jezdí v hovadským černým "muscle car", aby jako bylo jasný, že je fakt ten špatnej. Tady to M. Williams vůbec neuhrál a jak scénář, tak i režie film totálně ničí. Tohle se fakt nepovedlo! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě přišla blbá už samotná premisa. Bankovní lupič se zamiluje a protože chce začít nový vztah s čistým štítem, rozhodne se výměnou za nízký trest udat. Jenže nepočítá s chamtivostí agentů FBI. Už to samo o sobě dává tušit, že Neeson tu bude opět za protivně kladného správňáka a taky že jo. Občas jsem až obrace oči sloup z toho, jaký je to chlapík se srdcem na správném místě a když přišlo na samotný důvod, který hlavního hrdinu poslal na šikmou plochu, udělalo se mi blivno. Na druhou stranu film i přes to všechno docela šlape, Neeson si i tady uchovává charisma a bavili i ostatní herci, ačkoliv mě mrzí, že T-1000 nedostal větší prostor. Akce není kdovíjaká a je jí docela málo, ale neuráží a to tady asi musí stačit. Každopádně se jedná o tu slabší z neesonovek, tak to snad příště bude lepší. 40% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson sa po úspechu filmu Taken z roku 2008 zaradil medzi popredné akčné hviezdy súčasnosti. Jeho filmy o postarších mentoroch, ktorí sa vydávajú na cestu pomsty sa poväčšinou trafili do diváckeho vkusu a priniesli vcelku solídnu akčnú zábavu. Tentoraz je z Neesona bankový lupič, ktorý sa rozhodne svoje remeslo povesiť na klinec, aby sa mohol venovať svojej partnerke. Chce sa priznať FBI a odovzdať lup cca 9 miliónov aby dostal nižší trest. Netuší však, že o jeho lup prejaví záujem skorumpovaný agent, ktorý sa nezastaví pred ničím. Žiadna veľká honička sa však nekoná a na filme je poznať jeho neveľký rozpočet. Za celý film som sa dočkal troch krátkych prestreliek a zopár bitiek medzi Neesonon a oným agentom, ale chýba tu akékoľvek napätie a spád. A o záverečnej gradácii nemôže byť ani reč. Rozhodne jeden z najslabších thrillerov tohto roku. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Třetí akční film představující postavu Liama ​​Neesona jako obviněného ze zločinu, kterého se nedopustil, po filmech Non-Stop (2014) a Taken 3 (2014). (ČSFD)
  • Scény automobilové honičky byly natočeny v listopadu 2018. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)

Reklama

Reklama