Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po rozchode svojich rodičov má Ben (John-Paul Howard) stráviť nejaký čas so svojím otcom. Keď príde k otcovi, všimne si malého chlapca, ktorý je jeho susedom a často sa hrá v okolí. Jedného dňa ale chlapec záhadne zmizne. Čo je ešte zvláštnejšie je fakt, že jeho rodičia tomu nevenujú žiadnu pozornosť. Ben sa o jeho zmiznutie začne hlbšie zaujímať. Čaká ho stretnutie s nebezpečným protivníkom. - Po dlhej dobe slušný horor s fajnovou atmosférou. Viem si predstaviť, že takáto kombinácia teenagerských záležitostí a serióznej hororovej tematiky nemusí sadnúť úplne každému, ale mňa to vďaka výborne zahraným postavám nesmierne bavilo. Je nutné pochváliť hlavne masky a efekty, ktoré sú na béčkovú produkciu perfektné. Nezaostáva ani scenár, ktorý dokáže viackrát prekvapiť a osobne ma občas aj trochu šokoval. Už si ani nepamätám, kedy som si nejaký horor takto užil, ale na plnú tomu niečo málo chýbalo, čo sa ale možno zmení po druhom zhliadnutí. A dvojkou by som taktiež zaručene nepohrdol. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se při sledování zbavit pocitu, že se dívám na Disney Channel, který začal vyrábět hororové pohádky a pouští je na svém kanále po 22. hodině. Za mě průměrná Fantasy blbůstka, kde nechybí pár dobrých hororových scén, ale celkově řadím The Wretched do skupiny Hororů pro teenagery. (109. hodnocení) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Čarodějnických hororů je celkově skutečně dost málo a tak příznivci tohoto subžánru by měli být opravdu rádi za jakýkoliv přírůstek, který se objeví, na druhou stranu je bohužel ale i pravdou, že kvalitních filmů právě s touto tématikou je vážně minimum a The Wretched na tomto faktu vůbec nic nezměnil. Když bych měl ale tedy zmínit alespoň nějaká ta pozitiva, tak musím určitě minimálně vzpomenout na efektní zpracování právě samotné čarodějnice, která zde vypadá skutečně hrozivě a i její činy lze označit veskrze za nekompromisní, což je samozřejmě jen dobře, a možná mohu krapet pochválit i atmosféru, která má své velmi působivé chvilky, škoda tedy jen, že se jí nedařilo tvůrcům držet po celou dobu, jelikož potom by byl můj výsledný dojem určitě lepší. Nicméně to je z pozitiv vše, ostatní prostě ale neklaplo. Především zápletka je skutečně naprosto nedomyšlená, krkolomná hloupost, završená v závěru nečekaným zvratem, který smysluplnost celého toho děje pak už jen definitivně pohřbil, dále se příliš nepovedl ani casting, který zahrnuje především v hlavních rolích vesměs nezajímavé ksichtíky, lépe pak na to ale nejsou ani jednotlivé postavy, které též nemají prakticky čím zaujmout, napětí jinak po pravdě přítomno je, ovšem působí takovým nemasným, neslaným způsobem, a co se týče nějaké krvavosti, násilí, či podobných hororových prvků, tak kde nic, tu nic, prostě tu opět vyhrála ratingová poslušnost, beroucí ohled na mladé nezkažené dušičky. The Wretched je zkrátka takový nevýrazný, obyčejný horůrek, sice se světlejšími momenty, ale ničím natolik zásadním, aby se kvůli tomu dalo hovořit o podívané, která by stála za pozornost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Minimálně první polovina se strašně vlekla, ale pak už se to rozjelo a stal se z toho celkem ucházející horor s jedním překvapivým zvratem. Po hodině to dokonce začne být i napínavé, akorát tu úplně poslední scénu, která to celé zakončí tím otravným klasickým hororovým klišé, si mohli bratři Piercové odpustit. Jinak to ale za zhlédnutí stojí, i když na víc jak jedno to není. Stejně nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony a kamera. 3* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zavádějící název "Démon zatracení" přitom zde žádný démon neni, je tu čarodějnice a přesto že mají sílu od Satana a nebo od nějakého silného démona, samy o sobě nejsou démoni, ale čarodějnice. Nicméně kdybych to měl vzít bez nějakého šťouraní, tak je to relativně dobrý horor, ale protože mi to nedá, tak budu šťourat. A s takovými to filmy je problém, na jednu stranu tu máme hned několik fajn věcí, jako jako to že si čarodějnice vleze do kůže nějaké slečny a tu kůži určitou dobu používá, jako převlek a tohle je tedy dost dobrý. Celé to škubání, křupání, padání zubů, roztrhnutí kůže, to si každý fanoušek hororů vychutná, je to mňamka. A pak je tu vynikající napínavé finále a závěrečný plot twist, který sem nečekal a bylo to fajn překvapení. A taky se mi líbilo, jak režiséři a scénáristi v jedné sobě, pracovali s postavami, snažili se i vedlejším postavám, dát nějakou osobnost a tady asi přichází první kámen úrazu. Každá postava tady má nějakou tu osobnost a tak filmu zase trvá, než se rozjede do těch hororových vod, tak tu máme scény, které sou pro děj nepodstatné a jenom zdržují film, místo těch zbytečných scén, tam mohli víc ukázat co čarodějnice z kamene, dřeva a hlíny umí a že umí. Ale snad největší pěstí do očí, je to, kdy hlavní hrdina chce konfrontovat svého otce, s tím že vedle je čarodějnice a otec mu nevěří, tuhle věc.....tohle ohavnost, tuhle zrůdnost, sem už v hororech viděl milionkrát a překvapivě i zde to má logický průběh. Pak sou tu klasiky typu, šmírování sousedů, pokusy z hlavního hrdiny udělat blázna, závěrečná scéna a našlo by se i pár dalších, ale sem rád, že v tomhle směru se vyhnuli zabití psa, protože za to bych šel na dvě. Je těžké tyhle filmy hodnotit, v jednu chvíli je to na tři, ale pak se to přehoupne na čtyři, ale přeci jenom dám ty tři, protože to má fakt otravné klišé. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama