Reklama

Reklama

O život

  • USA Point Blank
Trailer

VOD (1)

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu. (mokki5)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

kingik 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo a Anthony Mackie se řítí střemhlav akčním příběhem, ve kterém se to hemží prohnilými policisty, a tahle utkaná síť z kompromitujících vláken je režijně poměrně pevná. Inspirace francouzskou filmovou školou nemusí nikoho příliš durdit. Produkující Joe Carnahan angažoval v akci si hovícího Joe Lynche, který vsadil na kvalitní herecký ansámbl, devadesátkovou stylovost a zástup osmdesátkových songů, které v podstatných momentech filmu hrají až bizarní prim. Obrovské spolehnutí představuje sympatický a v podstatě nesourodý herecký tandem Grillo-Mackie, kteří se postupem času dostávají do akčních obrátek a většinu filmu se s neotřelostí vyhýbají lacinému vtipkování. Odlehčená tónina přijde až s příchodem vůdce gangu, co má "famácké" ambice a jeho nedostižným režijním vzorem je režisér Friedkin. V této zajímavě komponované společnosti našla své místo i Marcia Gay Harden, jejíž aura zvěstuje, že se kolem její postavy budou dít zásadní věci. Film má ve své podstatě jednoduchou zápletku, která má do objevnosti daleko, ovšem tvůrci jsou si toho vědomi a chtějí s její pomocí hlavně dosáhnout svěží akčnosti, potažmo drsnosti, což dokazuje několik svěže brutálních scén. Joe Lynch a spol. si uvědomil, že jejich síla tkví v tom, když se bude neustále něco dít, divák uslyší Whitesnake i Sigue Sigue Sputnik a vše bude mít fazonu, která plní nároky nenáročného publika, co filozofické rozjímání opravdu nemá na pořadu dne. 10/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vcelku přímočaře nalajnovaná akční záležitost, která staví zejména na "buddy" chemii mezi ústředními herci. Je tedy vážně na škodu, že i na tak krátké stopáži se vyskytuje enormní počet hluchých míst, které jsou sice občas přerušeny skvěle nasnímanou přestřelkou či honičkou, ovšem ani to nestačí na alespoň průměrný divácký zážitek. Škoda. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ťažký priemer, ktorý si veľmi rýchlo vystrieľa všetky potenciálne tromfy a nevýrazný scenár plný nekonzistentných zmien nálad zachraňuje iba slušná buddy chémia Mackieho a Grilla. No je to málo a nebyť krátkej minutáže, vďaka ktorej má film aspoň chvíľami aké-také tempo, išlo by o ešte úmornejší zážitok. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je potřeba uvést, že se jedná o druhý remake francouzského stejnojmenného snímku z roku 2010 v Česku uveden pod názvem 'Limit'. První remake má na svědomí Jižní Korea z roku 2014 pod názvem 'Pyojeok'. Francouzský originál je strhující akční jízda, jihokorejský remake v podstatě také a tak se podívejme, jak si s tím poradili Američané. A jedná se o změnu, což není překvapení. I přes značnou předvídavost děje, menšího množství akce a umírněného humoru, se ale i přesto jedná o vcelku dobrou akční komedii s jednoduchým dějem, správným tempem, a ano, i tou zábavností. Téma je o zkorumpovaných policajtech, jehož centrem dění je přeci jen poněkud neobvyklá dvojice. Oba jsou vzniklými okolnostmi osudu spojeni a jsou nuceni spolupracovat, byť každý z jiného zájmu. A ta jejich vzájemná spolupráce má vrámci daných skutků svůj určitý vývoj.  Svým způsobem se tak jedná o klasický buddy film, byť z poněkud neobvyklou charakterovou dvojicí. Máme tu klasický černobílý pár, jen s jednou změnou. Černoch se vždy prezentoval jako užvaněný týpek, což tady použito nebylo. A je to dobře. Hodně dobře, neboť takovéhle charakterové postavy už zavál čas. Snímek z produkce Netflix, nesnažící se být lecjakým unikátním filmem a tak se také za každou cenu nesnažící diváka strhnout. Naopak ho nechává dějem lehce proplouvat a pokouší se navodit nenáročnou odpočinkovou atmosféru. Vypadá to sice spíše jako televizní projekt, ale na škodu to není. I takovýto snímek se dá někdy po divácké stránce užít. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Podivuhodně nevzrušivý mix střelby, honiček, zkorumpovaných policajtů a prchajících zločinců. Hlavní pár ujde, ale zbytek je nudná, televizně vyhlížející a ničím nevyčnívající šablonovitá věc bez špetky lepší akce nebo vzruchu. Tohle dílko skutečně nevyniká naprosto ničím. A soundtrack vybíral někdo šílenej a hluchej. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama