Reklama

Reklama

Anima

Trailer
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 2019, 15 min

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, o čem je Anima, nedokázal bych odpovědět. Ale stále je to Thom Yorke jak ho známe a máme rádi - elektronická hudba doprovázející nic-neříkající interpretativní tance. To vše a i vynikající efekty a vyladění barevnosti. Hudebně však kromě Dawn Chorus nuda, alespoň pro člověka, který se hlavně zajímá o tvorbu celých Radiohead a ne o jejich vedlejší a/nebo sólové projekty. Největším lákadlem pro našince tak může být Praha (resp. její dopravní podnik) ve vedlejší roli. Ale ani to není u Thoma neobvyklostí, tento videoklip XL dává vzpomínku na začátek 22 let staré písně A Reminder s jejím legendárním "Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. Příští stanice - Jiřího z Poděbrad". ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Radiohead sice poslouchám celkem krátce, ale stejně si myslím, že můžu říct, že jejich hudbu (ne všechno, ale vlastně celkem překvapivé množství) miluju. No a neméně pozitivní vztah mám i k panu Andersonovi, takže když jsem se dnes dozvěděl, že Tom a Paul spojily své síly a stvořili krátký hudební film, který mohu ihned shlédnout na netflixu, byl jsem celkem nadšen A po shlédnutí nemohu říct, že bych byl vyloženě zklamán, i když mi to ani úplně stoprocentně nesedlo. Hudba skvělá, zrežírováno je to taky mistrně, ale nevím nevím. Žádnou zvláštní odezvu to ve mě nevyvolalo. 7/10 ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi promo, asi trailer, asi ukázka, asi delší videoklip. Kdo ví. Na Netflixu to prostě vyskočilo. Dobrá jména jak na režisérské sesli, za kamerou, tak i před ní. A spolu s tím myslím i Prahu, která mne nečekaně překvapila jako vedlejší role. To vše dohromady dává tuto divnostu, která zcela jasně a oprávněně se mnoha lidem nemusí líbit a nechápat ji. Ani já si nebudu hrát na to, že to chápu. Ale jednoznačně jsem byl osloven. Jednoznačně mi docela sedla i muzika. A jednoznačně jsem se na to rád podíval. I když to byl prostě trip. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* moderní balet občas můžu a když má ještě zajímavou choreografii, tak neodolám. O Thom Yorkeovi jsem slyšel poprvé a tento čtvrthodinový videoklip mi docela sedl. Takže komu nevadí lehká elektronická hudba a má lehce sentimentální náladu, tak mu to může taky padnout do noty. Za sebe doporučuji a možná některé nalákají i pražské scenérie. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Je to téměř perfektní - hudba, choreografie, Praha, kostýmy, kulisy. Jen se teda nemůžu zbavit dojmu, že Anderson vidí běžnou lidskou práci od 8 do 4 jako jakési peklo ve stylu dystopické 1984. Tedy to je aspoň má interpretaci toho klipu. Až se chce skoro říci: Dear Mr. Anderson, it is not so bad. That´s real life :-) ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze v metru a na Malé Straně. Využity byly také tramvaje Pražské integrované dopravy. (hansel97)

Reklama

Reklama