Reklama

Reklama

Dr. Stone - New World

(série)
Trailer 2
Japonsko, 2023, 8 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Riičiró Inagaki (komiks)

Scénář:

Júičiró Kido

Hrají:

Júsuke Kobajaši, Gen Sató, Makoto Furukawa, Kana Ičinose, Manami Numakura, Kengo Kawaniši, Maaja Sakamoto, Ajumu Murase, Acumi Tanezaki, Jóko Hikasa, Mugihito (více)
(další profese)

Epizody(22)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (4)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pořád je to zábava. Ale už to tak nějak ztratilo ten punc originality, který jsme měli na začátku. Všechna ta technická část je taková odbytá a strašně nereálně zrychlená. Schopnosti postav jsou hodně často enormně přepálené a co je nejhorší, tak tam většinou chybí "chytré" momenty ve scénáři. Spousta věcí se děje nelogicky, zápletky se opakují jen s jinými "záporáky" a divák si místy ťuká na čelo, což je pro dílo, které by chtělo být postavené na "vědecké logice" nejhorší možná věc. O co míň tu mámě času na vědu o to víc máme čas na klasické shounenovské propriety, jako jsou přepálené souboje přesílených postav, přestřelené emocionálně reakce a trochu těch slzopudných příběhů. Bohužel si nedokážu s celého Nového světa vybavit nějaký moment, který by mi utkvěl v paměti. Tak snad výprava kolem světa a na Měsíc dopadne lépe. 😜 70% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Stone je pořád šílenější a přepálenější, seriózní vědy opět ubývá a akce a nečekaných zvratů přibývá. Tahle sezóna byla opravdu hodně napínavá, že jsem do poslední chvíle nevěřil, že to Senkú všechno zvládne, zkrátka měl tentokrát opravdu několikrát namále a atmosféře to podle mě jen prospělo. Každopádně jestli chcete vědět něco o tom, jak se dá nějaká věc vyrobit, je na čase se vrátit k videím na Youtube, nebo konečně otevřít nějakou encyklopedii, protože tohle už je zkrátka čistokrevný šónen, který si klade stále větší a větší cíle a nemá čas ztrácet čas. Ovšem Senkú to dokáže, nebo spíš lidstvo to dokáže a já jakožto jeden z členů lidstva z toho určitě budu mít dobrý pocit – funguje to, zvykám si na fakt, že čím je to šílenější a možná i blbější, tím je to pro mě zábavnější, sice to trvalo celé tři sezóny, ale konečně jsem se svým dojmem kolem 7/10. Co bude dál? Vzhůru na Měsíc a třeba ještě dál, možná až tam, kam se zatím nikdo nevydal… ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou první třetinu (počítáno i s úvodním speciálem Rjúsui) můžeme pokládat jen za takovou technickou přípravu na další dobrodružství, přičemž vývoj cca tisíc let civilizace tu prostě proběhne rychloposuvem. Senku jako vždycky přijde s nějakým šíleným úkolem (postavit balón, najít ropné naleziště, postavit motorovou loď) a všichni ostatní zahulákají svůj nadšený souhlas a předvedou příkladné pracovní úsilí. Což, upřímně, začne být brzo i trochu otravné, obzvlášť, když tu teď je (po smířlivě pojatých Stone Wars) několik desítek lidí a prakticky každý dostane svůj desetivteřinový prostor pro co nejhlasitější projev budovatelského nadšení. Naštěstí, když se konečně dopluje k cíli, tedy k ostrovu s pokladem astronautů, vypukne úplně nové drama. Po střetnutí s neznámým a postupně čím dál děsivějším nepřítelem klesne počet postav po nějakou dobu na mnohem přehlednější počet, Senku se opět dostane do popředí a hlavně je nucen čelit čím dál složitějším a nebezpečnějším výzvám i situacím, kdy se věci nedějí podle jeho plánů. Prostě parádní akční jízda prakticky až do konce, výborně gradovaná a zároveň nepředvídatelná, a samozřejmě, stále sem tam ozvláštněná nějakým tím narychlo vyrobeným vynálezem. Protože Království vědy nehodlá kapitulovat před žádným nepřítelem, ať je jakkoliv silný a nelítostný. Zároveň se odhalují i další střípky skládačky do tajemství kolem petrifikačního paprsku. No a na konci se zas tvůrce urve ze řetězu a předloží další úplně šílenou misi do budoucna. Ovšem pokud by byla zpracovaná stejně povedeně, tak proč ne. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Stone: New World je kvalitou na podobnej úrovni ako najlepšie diely prvej série, ale bohužiaľ chýba konzistencia. Part jedna bol pre mňa signifikantne lepší ako part dva a tak isto tu máme nejaké jemné odklony, od už zaužívaných konvencií (zaužívaných tradícií) tohto anime. Zmena je markantná (veľká) a smeruje hlavne k vyššiemu napätiu a vyššiemu súboju dvoch "kráľovstiev". Tak ak ste si zvykli, že Dr. Stone bolo anime, kde vidíte nejaké informácie ako sa získajú suroviny, či rôzne výdobytky modernej doby hlavným hrdinom Senkuu, tak tu to takmer vôbec nebude a všetky možné vynálezy budú takmer okamžite.  Nemusíte byť príliš smutný, lebo namiesto toho dostanete svižné anime, ktoré sa viac sústredí na zápletku a jednotlivé charaktery a postavy a tých začína byť už naozaj dosť, lebo pribudli aj nové. Tak isto uvidíte to, ako jednotlivý hrdinovia, čo predtým boli len do počtu a počúvali nášho geniálneho chlapca dostávajú svoju vlastnú neopísateľnú rolu. Je super, že New World dokázal priniesť veľmi šikovných záporných hrdinov a tak isto, že tu máme nie obyčajnú bitku medzi dvoma stranami, ale je tu strán viac a to prináša zaujímavé elementy do príbehu. Áno dozvieme sa oveľa viac informácii čo patria do hlavnej príbehovej linky a tak táto časť pôsobí po Stone Wars (druhej sérii) dôležitejšie a to náš čaká ešte zrejme výprava vesmírnou loďou na mesiac možno v poslednej sérii Science Future (plánovaná je na rok 2025). ()

Zajímavosti (1)

  • Hra, pomocí které Senku vysvětluje svůj plán, je „Minecraft“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama