Reklama

Reklama

En'en no šóbótai

(seriál)
  • Japonsko 炎炎ノ消防隊 (více)
Trailer 4
Japonsko, (2019–2020), 20 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Kamera:

Jósuke Motoki

Hrají:

Ken'iči Suzumura, Gakuto Kadžiwara, Saeko Kamidžó, M.A.O, Júsuke Kobajaši, Kazuja Nakai, Aoi Júki, Daisuke Sakaguči, Kazujuki Okicu, Kengo Kawaniši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Píše se rok 198 sluneční éry a speciální týmy hasičů bojují nejen v Tokiu, ale i po celém světě s podivným fenoménem lidského samovznícení. Ve většině případů se postižený člověk změní ve stvoření, které hasiči označují jako Infernál. Ti jsou v podstatě čirým ohněm, ničivým živlem bez rozumu, ovšem dokáží také plameny ovládat a tím způsobit mnohem větší škody na životech i majetku. V hasičských sborech se však objevují obdobní jedinci, kteří také dokáží plameny ovládat, ovšem na rozdíl od Infernálů jsou stále lidmi. Shinra Kusakabe, mladý chlapec, který dokáže zažehnout oheň svými chodidly a poté s ním dle libosti manipulovat, je novým rekrutem 8. speciálního hasičského sboru. Shinra je odhodlaný uhasit každého Infernála, kterého potká, a zjistit, co za těmito samovzníceními stojí. Kupředu ho žene touha stát se hrdinou, ale také tragická událost v jeho minulosti, během které zahynula celá jeho rodina... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (2)

En'en no šóbótai (2019) 

*když se chystáte vložit komentář a náhodou si přečtete Jeoffreyho komentář předem, tak si uvědomíte, že tak nějak shrnul vaše myšlenky dokonale (zase)* :D Asi mi čte myšlenky, protože v mnohých bodech se shodujeme. Takže já dodávám, že se na další sérii těším, protože pár otázek zůstává nezodpovězených a já na ně odpovědi prostě chci. ()

Ni no šó (2020) (S02) 

Na začátku jsem si říkala, že to asi nedokoukám, že tohle přece není Fire Force, kterou si pamatuju. Hlavně první díl jsem myslela, že si dělají srandu a já klikla na něco jiného. A že bylo někdy docela obtíž vytrvat, protože Tamaki mi připadala naprosto neschopná, jenom takový "předmět", aby se odlehčila situace, mě to spíš nudilo, protože aby měla nehodu několikrát během epizody, to už je opravdu otravné. Když tohle pominu, mluvící zvířata pro mě málem znamenala odložení na neurčito... jsem ráda, že jsem vytrvala, protože Benimaru a Joker zachránili celou show. Náhoda? Nemyslím si. Ve chvíli, kdy totiž nastoupili na scénu, mě ten příběh opět vtáhl a já chtěla zjistit víc - víc o tom světě - a že se jim to povedlo. Haijima instituce mě moc nezaujala, ale rozhodně lepší než první díly, ale následné prohledávání Netheru bylo na druhou stranu velmi zajímavé (a taky náš plague doctor opět na scéně hehe), takže jsem pouštěla jeden díl za druhým. Shinra a Arthur nakonec získali novou moc, takže jsem zvědavá, co s ní podniknou dále, jak si ji osvojí pořádně a tak. (A opět Benimaru jako učitel, takže plusové body :D) Doufám, že Tamaki bude trochu užitečnější, když taky získala novou moc, ale asi si mohu nechat zdát, a autor ji bude i nadále používat na trapné odlehčení situace. Z postav mě mile překvapili Charon a Juggernaut, Charon hlavně proto, že se slepě vrhl proti nebezpečí, aby zachránil Shinru (protože ho potřebují, jasně, ale damn, ten chlápek prostě neuvažuje a to mě na něm zaujalo). Joker, Benimaru a kapitán Obi samozřejmě pořád vedou jako taková hlavní trojice, která mě táhne zpátky. :) Takže je druhá série o něco lepší než ta první? Řekla bych, že ne, souboje jsou pořád stejné, opakují se tady některé vtípky, ale máme o poznání víc informací o tomhle světě, což je pro mě plus.. ale ten začátek, ach jo. I tak se na třetí sérii těším. Slabé 7/10 ()

Reklama

Reklama