Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pár kolegov predo mnou som si hneď na začiatku všimol, že pôjde zrejme o plagiát témy z Odhalenia (The Act). A bál som sa, že to filmu oberie body, ale našťastie je tu len inšpirácia námetom o Gypsy Rose Blanchardovej. Čo ma najviac na filme bavilo je to, že mu vôbec nechýba napätie. Ide hneď k veci a ponúka mnoho intenzívnejších situácií. Obe hlavné herečky podali nadpriemerné výkony, hoci ak porovnám Sarah Paulson a Patriciu Arquette, ktorá hrala podobne šialenú matku v spomínanom The Act, tak Patricia bola lepšia. Celkové hodnotenie filmu je u mňa dobré a dosť ma potešil záver. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V zajetí je velmi působivým thrillerem, který bych jinak hodnotil slušnými třemi hvězdami. Témat člověka posednutým jiným člověkem vzniklo už mnoho a scénář tohoto nijak nevybočuje z řady. Něco navíc však tento film má, a to je obsazení. Jak Sarah Paulson, tak Kiera Allen jsou skvělé a povyšují celek o příčku výše. Zejména moje oblíbenkyně Sarah byla opět úžasná. Když k tomu přičtu velmi kvalitně pozvolné dávkování napětí a pár scén, které mi určitě aspoň na chvíli utkví v paměti (část s internetem a závěr mezi ně patří), tak se tento thriller řadí mezi to lepší, co tento žánr poskytuje. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takmer to isté ako pátranie od toho istého režiséra, neprekročil svoj tieň. Miestami ma to nebavilo a fakt chýbalo väčšie napätie. Ak by aj boli otvorené kinosály, asi by sme na toto nešli a pochybujem že sa tento rok nájde ešte nejaký dobrý film. A či sa kiná vôbec otvoria. Inak celkom dôstojný thriller, horor určite nie. Hlavná herečka sa mi viac páčila v Ratchedovej. 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pátrání sem ještě neviděl, a ani nevím, jestli se do něj pustím. V zajetí ovšem svým námětem hned zaujalo. Tady fakt nebylo co řešit. Film úplně v pohodě.Nějaká výtka by se samosebou našla, ale film vás prostě zaujme, zabaví, a až do konce nepustí. Tý holčině sem neuvěřitelně fandil. Jenom s tou maminkou roku měl někdo na kameře udělat trochu jinej krátkej proces. Silný tři.70%. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Film V zajatí spracováva podobnú tému ako nedávny seriál Odhalenie (The Act, 2019). Toxický vzťah dcéry na invalidnom vozíčku a prehnane starostlivej matky, ktorá jej vymyslela choroby, aby si ju ešte väčšmi pripútala, tu má iný vývoj aj vyvrcholenia. Nechýba sklad liekov v dome, ani Ridocaine, liek pre psov, ktorý dcére podáva, aby mala necitlivé nohy. Hlavné postavy strhávajú na seba takmer všetku pozornosť, no pritom nie sú nejako zvlášť sympatické, ale zase ani nie sú nesympatické. Spočiatku som sa obával či to utiahnu a dokážu zaujať. Vyzerali obyčajne, no vo výsledku možno pre to boli väčšmi uveriteľné. Príbeh bol vcelku dobre vygradovaný, napínavý a mal drajv. Film má i žánrové označenie horor, no bál som sa iba nachvíľu, aj to na konci, keď som si už myslel, že tomu dievčaťu úplne preplo a stala sa z nej prehnane starostlivá dcéra. Iba na chvíľu. Našťastie... 3,5 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)

Reklama

Reklama