Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato černá teenage komedie pojednává o třech spolužácích, kteří chtějí udělat ten nejlepší mejdan pod sluncem, aby zapůsobili na své vysněné dívky. Kdo zasune a kdo se stane obětí brutální šikany? (ZNK Productions)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní úlet, který určitě není pro každého. Černý humor občas přechází do naprosto bizardních momentů, ale ve výsledku tvoří zábavný film. Oceňuji naprostou jinakost, touhu jít si za svým, i když tvůrcům musí být jasné, že natočili naprosto nedivácký film, potřebu pobavit především sebe a nabídnout něco, co tady prostě zatím nebylo. Na tento snímek lze tudíž nahlížet jako na mimořádný umělecký počin, nebo jako na velmi ujetou zábavu. Našla jsem v tom obojí a jsem velmi spokojená. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Martin Pohl alias Řezník zase jednou posunul hranice toho, co je zachytitelné na kameru a průchozí ve filmu. To, co mi u mainstreamové a profesionální produkce tolik vadí, totiž fekální a pubertální humor, působí daleko lépe v amatérské nebo nízkorozpočtové tvorbě. A tam přesně by všechny ty bizarní hnusárny a úchylárny měly zůstat – pro pár magorů, co si to pustí pro pobavení a odreagování. Je vidět, že práce s kamerou a střihem Pohlovi hodně jde a že umí překvapit i scenáristicky. (1 299.) ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi nekorektné (čo samo osebe pokladám skôr za výhodu, ak to nie je samoúčelné, ako v tomto prípade), produkčne pomerne schopné, väčšinou dobre zahraté a má to silnú autorskú štylizáciu, najmä čo sa týka originálnych postáv, akými sú napr. skvelý varič pika s rázštepom Grundza. Podobne ako Řezníkova hudobná tvorba je to však nasilu edgy, miery násilia, toxickej mizogýnie a fekálneho humoru sú tu často cez hranice vkusu a slúžia iba na vyjadrenie autorovej pubertálnej nenávisti ku všetkému a všetkým, vrátane svojích postáv. Je to úplne blbé, čo by nemusel byť taký problém, keďže má ísť o teen komédiu, no treba chápať, že ani tie slávne Prcičky neboli mizantropické. Pomer gagov, pri ktorých som sa bavil, k tým, pri ktorých mi bolo za tvorcov trápne, bol približne jedna ku dvom. Pred desiatimi rokmi, koncom základnej školy, by som dal hodnotenie nepochybne vyššie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Výchova mládeže podle Řezníka. Marhoul zběsile prepočítává posbírané ceny na České šelmě lvovité, zatímco Pohl skončil u kritiků v jámě lvové a trvá na opakování ceremoniálu. Každý správný teenager, co je považován za outsidera a notorického honiče, by měl uspořádat pařbu jako řemen, aby zapůsobil na své okolí a zejména pak na dívku svých snů. Petr Král na extrémní veselí nebude zdaleka sám, jeho dva spolužáci na tom se sexuálními zářezy nejsou o moc lépe, ovšem nikdy by je nenapadlo, jakou perverzní společnost přiláká jejich internetová pozvánka. Asi netřeba popisovat, jaký kolotoč perverzit Martin Pohl roztočí. Nutno dodat, že český film nic takového nepamatuje. Pohl má přinejmenším v tomhle jistý zápis do historie. S postavami, co mají originální rozměr, pracuje pečlivě a kvalitně, a stejně kvalitně jsou obsazeny. Titulní role je svěřena Jakubovi Kaliánovi a byl jsem zvědav, zda mu scénář dopřeje svléct nejznámější akvizici v podobě Karolíny Šafránkové, a v tomhle ohledu převládá zklamání. Ve filmu moc zástupkyň něžného pohlaví není, a těch hezkých je ještě méně, takže nechápu, proč Šafránkovou nahotě ušetřil. Ovšem oproti tomu pánové neváhají vytáhnout z kalhot své nádobíčko. A nechybí ani školní tyran, na jeho tvář děsivě posetou uhry hned tak nezapomenete. Zvláštní kapitolu tvoří rodičovská výchova mladých mužů. Ti žijí jen s jedním rodičem, otcem, co nijak nectí morálku a dobré mravy. Speciálně otec našeho titulniho hrdinu neustále ponižuje za jeho minimální sexuální zkušenosti, ovšem zůstává vlídný a svérázně podporující k jeho šanci zasunout, jiný otec týrá svého vývojově zaostalého syna formou domácího zotročení a dělá z něj nesvéprávného jedince. Z toho samozřejmě vyplývá celá řada vtipných hlášek a scének. Bolavým místem filmu je nepříliš plynule zvládnutá střihová skladba, okatý product placement a místy hodně laciná místa, která mají silný náběh k amatérismu. Pohl si však jde nekompromisně za svojí vizí plnou extrémů, která má sice jen hodinové trvání, ovšem stačila zvířit vlnu kontroverze. A to Řezníka baví, v tom si libuje a takového ho máme rádi. 7/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Těžce nekorektní a zároveň i velmi delikátní záležitost, která si bere na paškál klasické teenagerovské komedie, aby je ve finále přetavila do šílené podívané s lehkým nádechem fekálií a pika. Pokud tedy máte rádi i předchozí kinematografické počiny Řezníka, u Párty Hárd budete opět regulérně brečet smíchy! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Ve finální scéně, kde přinese muž Petrovi (Jakub Kalián) noviny, si můžeme všimnout inzerce na hospodu „U zlatého Mloka“. Je to odkaz na Martinovu (Martin Pohl) počítačovou sérii „Život není krásný“, kde se tato hospoda vyskytuje. (thestrycekfido)
  • „Snímek Párty Hárd vlastně vzniknul jako reakce na frustraci z filmu Prokopat se ven (2020), který jsme připravovali spolu s Brunem Ferrarim a Čestmírem Kopeckým. Jednalo se o velký projekt, jenže jsme na něj dvakrát nedostali grant, což poslalo celý film k ledu. To byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl natočit vlastní nezávislý snímek, a tak se zrodil nápad na teenagerskou komedii. Oslovil jsem Marka Brožka, který mi točil videoklip Zoubková víla, a začali jsme makat,“ prozradil režisér a scenárista snímku Martin Pohl. (SONY_)

Související novinky

Reklama

Reklama