Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle část Poirotí série bych nebetyčně zbožňoval, nebýt jedné věci . syndromu anglických detektivek - naprosto nudná (pro mě) půl hodina (minimálně), ve které se vysvětlují vzájemné vztahy, ukazují povahy postav, naznačují motivace... To mě ovšem nebaví, obzvlášť, když je k dispozici brilantní velmistr šedé kůry mozkové, u kteréhož je zábavné pozorovat ono rozplétání. Nadstandardní detektivka (čili standardní Poirot) v starndartním střihu Anglické panství & dědictví & dávné tajemství, zručně zhotveno, Suchettózně zahráno. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Temně staroanglická atmosféra. Arogance Belgičana si opět zaslouží uznalý pokyv hlavou... Je fakt, že mi hlavní podezřelá alias Elinor byla od začátku velmi sympatická a za travičku bych ji nepovažovala:). Jo, zaškrtit vlastnoručně rukama, to možná:). Válka růží a zamilovaný doktůrek (sympaťák od pohledu, hrál v Hornblowerovi) jsou třešničkou na dortu. Jinak aby nebylo mejlky, mi tento díl připadal na herculovské poměry velmi přímočarý, ale možná právě proto ve mně zanechal velmi příznivý dojem. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další příběh s poirotovsky půvabným humorem a jemu vlastní "skromností". Věty typu "jednou jste mně dal málem šach" jsou stejně rozkošné jako jeho gurmánské zhnusení nad standardní paštikou. Fantastickou atmosféru má rodové sídlo, kde se převážná část děje odehrává. Je typické pro poirotovské příběhy a nádherně dokresluje atmosféru staré dobré Anglie 30 tých let v okruhu lepší společnosti. Myslím, že naprostá většina diváků si u tohoto prostředí jen povzdechne a zatouží po něčem podobném - bez závisti, ale s notnou dávkou obdivu. Film rozhodně patří k tomu nejlepšímu z natočených příběhů, a jeho sledování zcela určitě není ztrátou času. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je prozatím moje nejoblíbenější poirotovka (počkám, jak dopadne Vražda v Orient Expressu 2010), trochu se od ostatních odlišuje zřetelnou pochmurností, oprátka visí ve vzduchu... Výběr herců byl jako vždy znamenitý, myslím, že hrát v adaptaci Agathy Christie je čest pro každého. Jedná se asi o ojedinělý film, kdy mě na jedné straně baví číst předlohy a přitom se pak nebojím dívat na ztvárnění, protože se jim to pokaždé povede. Hercule prostě umí. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně zpracovaná detektivka, spousta zajímavých osob a charakterů, neprávem obviněná mladá žena,která má ale štěstí v neštěstí,že Poirot má velký smysl pro spravedlnost a urputně jde za tím,aby byl usvědčen pravý vrah a mladou ženu zachrání před šibenicí za pět minut dvanáct. Zde šlo doslova o vteřiny. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • Poirot (David Suchet) se v tomto příběhu v novinách dočte o smrti slavného amerického skladatele George Gershwina. Zde se tvůrci televizní adaptace dopustili nepřesnosti, neboť podle Poirotových Timesů Gershwin zemřel v září 1937, leč ve skutečnosti se to stalo už 11. června téhož roku. Agatha Christie sama ve své knize Gershwina nezmiňuje. (PhillM.)
  • Paul McGann si zahrál v tomto snímku doktora. Zajímavostí je, že již v minulosti hrál doktora, konkrétně doktora Who ve filmu Doctor Who (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama