Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Sairina 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších detektivke s Heruclem Poirotem. Dochází k souboji mezi naším oblíbeným Belgičanem a psychopatickým vrahem. Každyý krok, každá vražda je dokonale ABeCedně naplánovaná. Skvěle je zachycen vnitřní vývoj postav, který Vás perfektně zmate. Až s úplným koncem se dozvíme i vytoužený motiv ABeCedního vraha. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentne premyslená a vykonštruovaná konšpirácia a takmer bez úbytku napätia natočená klasická poirotovská kriminálka so zatiaľ jednou z najlepších zápletiek, v ktorej je Poirot, zdá sa, zatlačený do kúta, no znova zapracuje v ten pravý čas, tá správna časť šedej mozgovej kôry a vrah už nemá šancu. 90%. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší díl skvělé série. Nejrafinovanější struktura a nejpřekvapivější pointa (a to jsem četl knihu). Samozřejmě skvělé herecké výkony, vynikající atmosféra, režie, scénář... P. S. Jak dokázal Dürrenmatt, vražda bez motivu (nebo zdánlivě bez motivu) se nedá dokázat. Agatha Christie ji přesto dokázala vyřešit a literárně zpracovat. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju detektivky, ale nesnáším překvapení, takže čtu detektivky odzadu. Bohužel. Mám ale ráda sledování postupu vyšetřovatele a hledání stop vedoucích k odhalení pachatele. Díky mému zlozvyku mi nevadí, naopak, vidět či číst jeden případ opakovaně. No a jsou takové příběhy, které bych mohla sledovat pořád. Vraždy podle abecedy jsou jedním z nich. Dokonalá Christie, dokonalý Suchet, dokonalý film, mon ami. N'est pas? 100% ()

Spike86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá Poirotovka. Zde je zápletka konečně trochu originální, zajímavá a oprostěná od klasických klišé příběhů s Poirotem Agathy Christie. Vrah je velmi rafinovaný a zachováno je napětí a výborná atmosféra po celou dobu příběhu, i když částečně opadne na chvíli, kdy je poměrně okatě ukazován údajný vrah, což je ale pouhé zdání a rafinovaný tah scénáře. Je zde na Poirotovky docela rozmanité, rozlehlejší prostředí a hlavně se tentokrát u mě nedostavilo zklamání v konečné rozmotávací fázi případu a všechno do sebe logicky zapadlo a bylo viditelně jasné. Je to dobře natočené a zpracované a výsledný dojem je tak dobrý, o to víc, že jde "pouze" o TV film s omezenějším rozpočtem. 86% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno