Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Schůzka se smrtí (S11E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Appointment with Death (více)

Obsahy(1)

Lady Boyntonovou by s chutí zavraždil snad každý. Personálem počínaje a rodinnými příslušníky konče. Zlá, panovačná, do morku kostí nepříjemná žena pila léta krev každému ze svého okolí. Možná že si nezasloužila umřít zrovna tímhle ošklivým způsobem, ale její smrti určitě nikdo litovat nebude. I přesto je ovšem zapotřebí vraha odhalit. Ať už se vraždí v Londýně nebo v syrské poušti.Tak už to prostě na světě chodí a Poirot by byl jistě poslední, kdo by proti tomu něco namítal. Že to ale tentokrát bude tak složitý, hluboko do minulosti zasahující případ, to si na jeho začátku ani nejgeniálnější detektiv světa představit nedokáže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

rekurseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jen ve zkratce, klasická detektivka, kdy slečna Agatha Christie použila ve svém románu pro příčinu vraždy různé důmyslné jedy, které aplikoval výborný anesteziolog (sama byla vystudovaná lékárnice). Děj je natočen výtečně, do poslední chvíle jako obvykle člověk podezřívá všechny, jen ne opravdové vrahy. Jediná věc, která mě překvapila byla ta, že v tomto díle byl Hercule velice pobožný a pár krát se i modlil. To mě docela zmátlo. Na závěr: Určitě lepší a povedenější než původní film z roku 1988. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U detektivek Agathy Christie dávám přednost mlhavé deštivé Anglii před exotickými místy, připadá mi, že se do nich elegán jako Poirot moc nehodí, ale což. I na horkem sálající poušti se dá vytvořit skvělá atmosféra, třeba když monsieur vypráví ve tmavé kobce starý mýtus o schůzce se smrtí. Souhlasím ale, že tady už je vyřešení trochu překombinované - není tu vysvětleno, proč byla lady Boyntonová zavražděna tak složitě a dočkáme se rodinného setkání po x letech ála argentinská telenovela. Přesto ne špatný díl, rozhodně zhlédnutíhodný. ()

Reklama

consuela1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se zápletkou o mnoho přesahující tradiční detektivní žánr nás zavádí do prostředí, které autorka důvěrně poznala při cestách se svým manželem, archeologem Mallowanem. Rodinné vazby poutané kromě jiného silnými dětskými traumaty nemohou vyvrcholit jinak, než zločinem. A to na člověku, který se stal obětí zcela právem, který si svůj osud předznamenal a svými činy mu vyšel vstříc. Naplnil tak smysl a potvrdil pravdu působivého příběhu o schůzce se smrtí, který ve filmu zazní. O naplnění osudu, jehož cestám můžeme zkoušet uniknout chůzí po nejmenších chodníčcích, odbočkách a vedlejších stezkách, ale on nás stejně čeká na nejbližším rozcestí. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není nad to, když se na Vánoce přesunete kamsi do Sýrie, kde Hercule šetří několikero vražd, včetně vraždy kozy! Vítr víří písek, jež je unášen na hruď ježibaby, vyhřívajíc se na horkém syrském slunci. Jenže ouha, proč tam tam babka jedovatá leží celé odpoledne a ani nemekne? Ona se totiž smaží přátelé! Díra v krku a kozí krev na hrudi - co víc si přát od odkrývání hrobky Jana Křtitele?! 90% ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot (David Suchet) vyšetřuje v syrské poušti vraždu bohaté Lady Boyntonové... Schůzka se smrtí má příběh řekněme v klasickém stylu, kdy je zavražděna starší, bohatá osoba, kterou její okolí nemělo příliš v lásce a podezřelí jsou tak skoro všichni. Přesto je tento snímek dostatečně poutavý až do samotného závěru, který je poněkud překombinovaný, ale na druhou stranu není, vzhledem k počtu podezřelých, vůbec lehké určit vraha. Ale to co kromě příběhu zkvalitňuje divacký zážitek je jednak atraktivní prostředí, kde se příběh odehrává a také kvalitní obsazení především mužských rolí, kde kromě jako vždy skvělého Sucheta máme Tima Curryho, Johna Hannaha, Marka Gatisse a Paula Freemana. Schůzka se smrtí je tak další povedenou detektivkou s naším oblíbeným Belgičanem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V knižní předloze se značná část děje odehrává na území nabatejského skalního města Petry, ležícího na území Jordánska. Pro svou jedinečnost byla Petra v roce 1985 zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Tyto záběry se filmaři rozhodli natočit nikoliv přímo v Jordánsku, ale v Maroku. Tam se filmový štáb vypravil v květnu 2008. (Agatha)

Reklama

Reklama