Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mimoriadne dobrých, a najmä mierne "iných" poirotovských epizód. Napríklad aj hudba na konci, ktorá nie je tou typickou poirotovskou melódiou, je záhadne okúzľujúca. Páči sa mi tiež snímanie kamier podobne ako v Halloweenskom večierku, nič sa ani nedeje, ale réžia nám vykúzli z prechádzky stĺporadím strašidelný pocit; snímky sú vo filme trošku jemne filtrované, niekedy to nie je vhodné, inokedy skôr áno, závisí od situácie, a od množstva filtrovaných scén, občas temnejšie v kútoch miestností, ale to pridáva na kráse, celkom solídny výber hercov do svojich úloh - Jemima Rooper ako Norma s tou svojou divne tvarovanou papuľkou, vôbec nie "komerčne" pekná, ale zase dobrosrdečná babuľka, Clemency Burton-Hill nie zlá, ale zase ani nie príliš láskavá, možno trošku egocentrická, ale zase rádoby etická, len mierne znudená a zahľadená do seba, oni fakt vyberajú veľmi vhodné herečky aj výzorom aj povahou do týchto staromódných krásnych detektívok,ktoré tak milujem; potom Matilda Sturridge - stelesnený diabol v očiach s mega veľkými prsiami - čo ešte viac dopĺňa jej vulgárne diabolstvo, a s brutálne mega veľkými perami, ktoré lyrikujú jej lživú myseľ a reč, proste všetko je krásne a temné dokopy a symbolicky dopĺňa príbeh o jednoduchej, psychicky v detstve zlomenej dievčine, ktorá má byť zneužitá na egoistické ciele "dokonalých" sviniarov. Ale Poirot, aj v tejto epizóde znovu jedenkrát omylom nazvaný ako "Porrow",a tentoraz aj so skutočnými fúzami :), je tu na to, aby nevinné dievča ochránil, a vinníkov odhalil. Enjoy! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E03. Trochu psycho-dil. Hned na zacatku se totiz k nejake vrazde prizna neznama mlada dama a utece. A v tom duchu je s ni vetsina scen, protoze na tom je zalozena i zapletka, udelat z ni cvoka. Bohuzel i samotna herecka - Jemima Rooper - je zvlastnim zpusobem skareda i hezka zaroven. Neni to vylozene odpudivy typ, ale ma tak divnou celist a opuchle rty, ze kdyz se k tomu pridalo to jeji vysilovani, at ji zavrou jako vrazedkyni, mel jsem chut ji dat facku, at se probere :)) Ale asi byl zamer nekoho takoveho do role vybrat. Aby byl divak na pochybach, jestli po ni po ni muzi jedou kvuli penezum nebo by se mohla opravdu nekomu libit. Takze je to herecka tak trochu "na hrane" v tomhle smyslu :) Pribeh je opet docela zamotany a nektere momenty jsem si poustel znovu, protoze se mi ta jmena tri spolubydlicich - a mrtvych ci zijicich matek a chuv - trochu motala, ale pointa je dobra. Sice je to obtizneji uveritelne, snazit se na nekoho hodit vrazdu zpusobem, aby se dotycny zblaznil, ale budiz. Samotny konec je natocen dokonale a je i dojemny. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé za existenci hraného Poirota máme šanci vidět vynechávaného Poirotova "majordoma" George, což určitě potěší ortoxní zastánce knihy. Poirot je zde mírně sentimentálnější, narážím na konec filmu:). Má to svůj logický důvod jednalo se o 35. knížku v pořadí, takže jednu z posledních, jelikož Oponou (39. knihou) Poirot svůj velký život skončil. http://www.youtube.com/watch?v=gyy-v45m9VI&NR=1 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předlouhé době Poirot, jež má kule na správném místě. Ovšem nelze si nevšimnout skutečnosti, že v každém druhém díle se v závěru zjeví děťátko zemřelé, jež zabilo, aby dědilo. Poněkud otravným faktorem je náhrada za hňupa Hastingse a koumáka Jeppa - kremrole všechno ví, všechno zná, Planetu opic viděla dvakrát... Inu výtek je dost, ale pokoukaná je to na úrovni. 90% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama