Reklama

Reklama

Jednoduchý plán

  • USA A Simple Plan (více)

Obsahy(1)

Bratři Hank a Jacob Mitchellovi se s přítelem Louem vracejí ze hřbitova, a když jim vběhne do cesty liška, nabourají. Jacob s puškou v ruce pronásleduje lišku, ač ho Hank upozorňuje, že se nacházejí v chráněné oblasti. Hank a Lou jdou za ním do lesa a narazí na sněhem zapadané havarované letadlo, v němž najdou mumifikovaného pilota a tašku plnou stodolarovek v celkové hodnotě 4 miliony 400 tisíc dolarů. Hank trvá na tom, že nález musí ohlásit na policii, ale Lou ho přesvědčuje, že za daných okolností peníze vlastně nejsou ničí, a pokud si je nechají, není to vlastně krádež, navíc, že pravděpodobně pocházejí ze špinavých obchodů s drogami. Za několik dní bude Hankova žena Sarah rodit a mladá rodina financemi neoplývá, Hank se proto  nakonec nechá umluvit, aby si peníze nechali, ale s podmínkou, že je schová a jestli se do jara po nich nikdo nebude shánět, až pak si je rozdělí. Sáře se nelíbí, co udělali, a navrhne, aby Hank část peněz vrátil do letadla, pak to bude vypadat, že se nic nestalo. Hankovi se nápad zalíbí a ráno se vydá s Jacobem na místo činu. Když se kolemjdoucí soused Dwight Stevenson zastaví u psychicky labilního Jacoba, v obavě z prozrazení Jacob na něho vystřelí a zdá se, že Dwight je mrtvý. Hank chce zachránit bratra a souseda odváží na jeho sněžném skútru k potoku s úmyslem naaranžovat vše tak, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda... (TV Prima)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jasně, že se srovnání s Fargem nabízí, ale Coeni jsou přece jenom jiná liga. Zde chybí jejich dokonalá propracovanost scénáře a jejich sotva postřehnutelnej, zato všudypřítomněj humor. Ale jsem si jistej, že to Raimi jako poctu Coenům zamejšlel. Největším tahounem je Thornton a nějakou tu "medaili" by za svůj výkon jistě zasloužil. Poctivý 4 hvězdy, tak to má bejt.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Pro mě je film opravdovým zklamáním. Námět filmu velmi zajímavý. Těch nelogičností je tam mnoho. Celé to na mě nepůsobí tím správně depresivním dojmem. Hlavní postava pro mě nebyla přesvědčivá. Komentář k filmu psát nebudu. Za to mi nestojí. Film doporučuji jako výborný do TELEVIZE na nedělní deštivé odpoledne. 3*

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Fello

Fello (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film mě každou chvíli překvapoval.Parádně natočené drama o muži,který přijde o všechnny a nakonec také všechny peníze, které našel.

snake82

snake82 (hodnocení, recenze)

super snímek opravdu zasloužené překvapení ztratit všechny a nakonec přijít o všechno tak takový konec bych opravdu nečekal ale jinak to bylo perfektně natočené takových filmů kdyby bylo více,vůbec bych se nezlobil.

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

mna taketo stvorhviezdickove filmy strasne bavia.. velmi podobne som sa citil u Southern Comfort. Thorton je skvely!

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

cely film som rozmyslal co mi to pripomina a na konci som nato prisiel:) Fargo:)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama