Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po průměrné jedničce přeci jen posun o stupeň výše. Klaun se tentokrát naplno stylizoval do rozjuchaného Freddyho, a tak scény s ním patří k nejzábavnějším. Výborné byly snové pasáže, především ta první, která by obstála sama o sobě. Líbil se mi i lehce surrealistický závěr, i když ohledně hlavních postav jsem měl přeci jen trochu jinou představu. Nejhorší byl spratek, žirafí krk, Jonathan, a tak jsem celou dobu čekal, kdy bude vyvržen. Gore solidní, i když nic, co bychom doposud ve filmech neviděli.. Zprávy o údajném zvracení diváků tedy byly, jak se dalo čekat, pouze reklamní trik. Asi nejlepší bylo skalpování zakončené porcováním, k popukání pobavilo krmení matičky kaší. Škoda, že třeba takové bičování nedosáhlo alespoň kvalit jako ve Fulciho Bráně do záhrobí. Solidnímu vizuálu dominovaly argentovské červená a modrá, výborně byla zvolená hudba nejen na večírku. Anžto jsem nečekal nic mimořádného, jsem spokojen. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je obdivuhodné, co Damien Leone s mikrobudgetem dokázal vytvořit. Nejenže má druhý Terrifier značné množství luxusního gore (což se všeobecně čekalo), on i dobře vypadá. Samozřejmě, nízký rozpočet je cítit, ale ten snímek prostě má určitou estetiku, svým způsobem krásné záběry, stylovou výpravu ... nejde úplně jednoduše odsoudit s tím, že je to jen laciný krvavý shit / brak. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu soudnosti, protože 140 (!!!) minut to mít opravdu nemuselo. Snaha nacpat tam i nějaký příběh, mytologii .. já to cením, ale proboha, svižnějc. Někdy mohly ve střižně zůstat celé scény, někdy by postačilo zkrátit jednotlivé záběry, filmu by to jen a jen pomohlo. Dejte mi o čtyřicet minut kratší cut a přihodím čtvrtou hvězdu.  7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi kraťas, aj „jednotka“... a vlastne sa mi páčila aj dvojka. Chvíľu som dokonca zvažoval hodnotenie 4*, ale potom ma to prešlo, lebo je to predsa len dlhé ako Pán prsteňov, čo je u klaunského splatter gore slasheru divné, ale zas nemôžem povedať, že by ma to vyložene nudilo. Možno až ku koncu to stagnovalo, vtedy už toho (všetkého) bolo predsa len už proste priveľa a čiastočne ma to začalo ubíjať a pozeral som na hodiny. Postava klauna je skvelá a obete sympatické v čele s ústrednou Lauren LaVera. Krvavé efekty sú šokujúce a fakt odporné. Značne to pripomína Halloween. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Terrifier team zřejmě posílil finančně, protože tohle už nevypadá tak ,, amatérsky" jako díl první ( který je jinak skvělý ). Je z toho stále cítit omezený rozpočet, ale je to daleko barevnější, vizuálně propracovanější a i herecky na větší úrovni. Jen mi přijde trochu zbytečně dlouhá stopáž a ten pokus o hlubší příběh je tam úplně navíc. Jinak ale luxusní jatka a Art the Clown je opět bez chybičky. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Takzvaná modifikovaná teorie nekonečné opice říká, že „pokud bude Damien Leone bušit do klávesnice počítače po nekonečně dlouhou dobu, skoro jistě jednoho dne sesmolí alespoň trochu smysluplný scénář. Ovšem pravděpodobnost, že se mu to podaří během doby existence vesmíru, je zcela nepatrná (i když technicky ne úplně nulová).“ Čekal bych, že po fiasku jménem Terrifier už o tomto hororovém břídilovi v souvislosti s královským filmovým žánrem jakživ neuslyšíme. Bohužel je zřejmé, že máme co dočinění se silně narcistickým jedincem, jenž postrádá jakoukoliv sebereflexi. Úmorná 140 minutová stopáž se nese ve znamení mechanického vršení prvoplánových gore výjevů, čímž se Leone snaží zakrýt svou scénáristicko-režijní inkompetenci, avšak v důsledku inkoherentního vyprávění a četných logických lapsů se mu celý snímek hned v zárodku rozpadá pod rukama. Přítomné postavy se ani v rámci své ploché charakterizace nechovají uvěřitelně a de facto připomínají neživotné figurky vláčené potřebami banální zápletky. U některých intelektuálně méně zdatnějších diváků možná Terrifier 2 vyvolá nostalgické pocity na dobu dávno minulou, kdy byl horor ještě stále považován za kanál prostoduché zábavy pro mládež, jenže do současného věku elevated hororů již podobné braky v žádném případě nepatří. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Terrifier 2 uděluji odpad. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech New York (město Abracadabra) a New Jersey (město Manalapan a noční klub QXT na 248 Mulberry St. v Newarku). Natáčelo se od října 2019 do 10. července 2021. (noelcoward73)

Reklama

Reklama