Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Po dvacetiminutovém kraťasu jsem se na celovečerní jatka ohromně těšil. Jsem rád, že to vystřelili a náš zmalovaný zabiják mohl pořádně úřadovat. Za úplného klauna bych ho nepovažoval, ale děsivej byl teda pořádně stačilo když se v restauraci začal, usmívat na holky. To já bych už byl dávno v čudu s hnědýma trenkama. Pořádné gore jatka si užijete. Dávám 80% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte tak zvráceně stupidní vkus jako Living a nečumíte na horory se svojí ségrou, pak si tuhle jízdu užijete. Čtu tady že film nemá dobrou technickou stránku ale má dobrý efekty, když pominu to že tyhle dvě tvrzení si vzájemně odporujou, rád bych podotkl že film vypadá zašle záměrně, Damien Leone už v All Hallows' Eve ukázal že má rád osmdesátkovej trash a podle toho ladí svůj vizuál takže obraz je mírně rozostřenej, což však přidává na syrovosti všeho ostatního. Gore je super a Leone na něm staví celej film, efekty totiž dělá sám. Krve je tu tři prdele a stejně tak způsobů jak někoho zabít a klaun se postupem času víc a víc barví rudě. Klaun je příběh sám o sobě, je ho tu tak akorát a vytírá si prdel i s loňským IT protože tam kde byl Pennywise mimozemsky pohádková postavička, tam přichází tenhle opravdovej magor. Dal bych 4 hvězdy ale trochu mě serou zdejší komentáře, film je jednoznačně love letter osmdesátkovejm béčkům a to co zde nazýváte amatérismem pak žerete u starších filmů a říkáte tomu mistrovský dílo, tak buďte trochu fér. Takže pět at se to trochu vyrovná. EDIT s prostřelenou hlavou lze přežít v pohodě, dokázal to i Marky Mark ve We Own The Night. Záleží na úhlu pohledu... a průstřelu. :)) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Přísahám, že pokud je to žert, zabiju vás obě!- Nu, tahle planá výhružka byla dávno splněna. Předvídatelný film plný klišé alespoň trochu znalého fanouška nepřekvapí. Klasický případ, kdy máte dilema - přát si, aby to hlavní postavy zvládly, nebo si raději užít masakr? Chování postav je naštěstí tak hovadské, že to vyřešily za vás. Ženy blbky a muži debilové, až si jeden říká, jestli už nejde o přesah do komedie. Zamknu se do skříně, tam mě nenajde, nebudu ho dobíjet, film by skončil předčasně, a já bych tak nemohl lítat po garáži a řvát. Nesnáším uječené hysterky! Klaun má tak trochu držku jako Kašpárek zabiják (1994), což nakonec vadilo nejméně. Odkaz na SAW příjemný. Sympatické je na celém filmu jen gore - rozříznutí, uříznutí, zaražení, vydloubnutí, rozšlápnutí - a za to dávám hodnocení. Jinak poměrně hloupé.... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Je to sice šílený, ale až nyní, po zhlédnutí Terrifier zjišťuji, že od Alvarezova remaku Evil Dead z roku 2013 jsem až právě do teď musel čekat na film, který mě svou nekompromisní brutálností posadí zas po letech na prdel. Pět dlouhých let! Pět dlouhých let čekání na prvotřídní řezničinu, kde se tvůrci odváží zpracovat svůj počin jako pořádný jatka, bez nějakých hloupých střihů, či úhybných kamerových manévrů, vše pěkně natvrdo a bez skrupulí, bez ohledů na slabší jedince. Každopádně, i když tu tedy zmiňuji remake Evil Dead, je nutno podotknout, že krom oné otevřené brutálnosti nemají tyto dva snímky jinak nic společného. Zatím co se totiž Evil Dead dá považovat za téměř až „komerční“ produkci, kde byla znát jak tvůrčí profesionalita, tak slušný balík peněz, Terrifier je čistokrevně undergroundová produkce, která očividně neměla ani zdaleka takové prostředky a možnosti, jako právě ED, o to ale možná si pak zaslouží větší sympatie a uznání. Tato podívaná se totiž může pyšnit, i přes všechny nedosažitelné vymoženosti, perfektním zpracováním, kde bylo při veškerých gore efektech, a že jich bylo, využito staré, poctivé ruční práce a byl to v tomto ohledu tedy zatraceně skvostný zážitek, zápletka pak tedy byla sice téměř až nulová, ovšem jen kvůli tomu, že vše bylo podřízeno luxusnímu klaunovo krvelačnému řádění, což jsem s lehkým srdcem tvůrcům odpustil, nicméně i přes to dokázali krom efektních likvidací film obohatit o nemalé množství opravdu fungujících lekaček a nesmírně napínavých scén, že musím smeknout klobouček, gradací v jednotlivých momentech se tu tedy také vážně nešetřilo a bylo to též sakra působivé, kupodivu mě také hodně oslovili i vešker postavy, respektive spíš jejich představitelé, neboť šlo vesměs o pohledné a výrazné slečny a i pánské osazenstvo působilo fajn, o samotném klaunovi pak ani nemluvě, ten mě děsil jako bejk, jeho maska vážně budila strach a kurevskej respekt, takže toho potkat na ulici, tak jsem během pár vteřin komplet durch 8D. Zároveň při tom všem tu musím zmínit i úžasnou atmosféru, plnou efektního děsu a beznaděje na přežití a samozřejmě mě bavil i osobitý styl, který celé té podívané dodal mimořádný punc syrovosti a již zmiňované, velmi působivé, undergroundovosti. A tak jediné negativum, které bych mohl vytknout, je vlastně jen vysvětlení klaunovo postavy, kdo, co, proč, jak, nedozvíme se tu o něm prostě za celou dobu vůbec nic, a mě to u tak výrazného likvidátora přišlo jako docela velký nedostatek. To ale nemění nic na tom, že mi Terrifier po dlouhých letech zas udělal pořádnou radost a mé zvrhlé, choré druhé já si zas pořádně užilo! PECKA! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Psychopat dobrý, jen je strašná škoda, že si snímek házel celou dobu klády pod nohy naprosto dementním scénářem postrádajícím jediné zrnko logiky, což sice bývá v rámci žánru na denním pořádku, ale tento snímek to posunul ještě mnohem dál. Je to celkem škoda, protože v rámci gore se režisér rozhodně uměl odvázat a jednotlivé scénky jsou příjemně zvráceně brutální, že srdce nejednoho psychopata zaplesá při sledování radostí. Jen každou takovou scénku vždy spolehlivě pohřbilo nesmyslné jednání snad všech postav včetně ústředního vrahounka. [60 %] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Terrifier měl premiéru na filmovém festivalu Telluride Horror Show 15. října 2016. (Worry77)
  • Jenna Kanell (Tara Hayes) trvala na tom, aby byla svázaná i mezi scénami, aby se doopravdy cítila v nesnázích při natáčení. (Polgedney)

Reklama

Reklama