Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na takomto banálnom príbehu by som povedal, že sa ani nedá natočiť kvalitný film, a to už vôbec nie so stopážou 170minút. Veľmi pekne vyzretý poc citovej, hudobne aj režisérskej stránke. Síce trošku rozvlečený, no zase na druhej strane, keby bol o hodinu kratší, nemalo by to zmysel. Redford si svoju rolu zreteľne užíval a vtedy ešte len vychádzajúca hviezdička Scarlett bola skvelá. Bál som sa, že bude len ďalšou detskou tváričkou do filmu, no vyzrela z nej slečna herečka. 80%. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ačkoli romantické filmy jejichž hlavním cílem je hrát na divákovy city moc nemusím, tohle se mi vážně líbilo. Robert Redford je nejen skvělý herec, ale i režisér.. Scarlett Johansson byla krásná už jako dítě a celé to má velice vyvážený a chytrý scénář doplněný o úchvatné záběry koní. Pro milovníky těhle zvířat nutnost vidět.. Ale tenhle příjemný snímek bych doporučil i všem ostatním!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle jsem moc nečekal. Koukal jsem se jen proto, že v tom hraje mladá Scarlett. Předpokládal jsem, že to bude lehce nadprůměrný film, se Scarlett. Ale to jsem se zmýlil. Je to velice nadprůměrný film, který mě dostal. Přiznám to bez dlouhých vytáček, mě se to sakra líbilo. Redford jako režisér to zmákl fakt skvěle, Kristin Scott Thomas byla perfektní a mladá Scarlett.. ta už tehdy předvedla, že s talentem se člověk narodí. Takže za mě je to hodně čistých 100 %. A nemalou zásluhu na tom má i výborná kamera a skvělá hudba. Tohle je prostě snímek, který vás chytne za srdce a nepustí až do posledního záběru. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem s ohodnocením, protože význam slova kýč dost možná tenhle film naplnil až po okraj a dlouhé je také jen o něco méně než Lovosice, ale dívat se necelé tři hodiny na přírodní krásy (tím nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na toho nádherně urostlého hřebce (čímž taky nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na krásu a city ve všech podobách, za které z velké části vděčíme jednomu sympaťákovi s blonďatou kšticí (tentokrát myslím Redforda)? Proč ne? Jestli je kýč věc líbivá, tak Zaříkávač koní nejspíš kýč je, protože se mi líbil dost. Pro někoho je to reklama na Marlboro natažená do neúnosné délky a umění jsou pro něj duševní zvratky nějakého věčně ožralého a zfetovaného rebela bez příčiny, pro mě je umění vdechnout život kráse a najít krásu v životě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě. (Nalien)
  • V knize je Pilgrim hnědák. (Karlos80)

Reklama

Reklama