Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Válka o fazolové pole, v režii ROBERTA REDFORDA, vás zavede do komického a zároveň kouzelného údolí Milagro, kde se fantazie prolíná s realitou a kde se může stát cokoliv. Film, natočený podle knihy Johna Nicholse, vypráví příběh Joe Mondragona (CHICK VENNERA), samotářského všeuměla, který protizákonně zavlažuje své vyprahlé fazolové políčko vodou vyhrazenou pro velký stavební projekt. Tento bezvýznamný akt spustí lavinu událostí, které mají zásadní následky pro Joea i lidi z jeho města. RUBEN BLADES hraje šerifa Bernabe Montoyu. SONIA BRAGA představuje Ruby Archuletu, krásnou majitelku autoopravny v Milagro, a CHRISTOPHER WALKEN si zahrál tajného agenta státní policie. Válka o fazolové pole je příběhem skupiny lidí, kteří, každý po svém, bojují za zachování vlastního způsobu života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který mísí pohádkové s klasickým příběhem o jednotlivci, jenž se vzbouří proti nespravedlnosti. Robert Redford zřejmě nečekal, že Válkou o fazolové pole vzbudí nějaké pozdvižení, ale natočil si ji pro radost, která je cítit z každého okénka... a Christopher Walken je v hlavní záporné roli prostě skvělý. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který dokazuje, že "Redford režisér" je stejně dobrý (ne-li lepší !) než "Redford herec". Jeho vizuální cítění je úžasné, záběry jsou "vymyšlené" do posledního detailu, skvělá muzika ... no prostě paráda. Je to také důkaz toho, že herecké hvězdy první ligy nejsou potřeba pro natočení skvělého filmu. Ti méně slavní tady, byli ovšem (včetně dědečků :) vynikající. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšena, pět hvězdiček jak vyšitejch! Oslovilo mě to na všech frontách. Magický realismus, příběh s poselstvím, parádně napsané i zahrané postavy (v knižní předloze Johna Nicholse je jich víc jak 200), humor, originální hudba...a ty panorámata:)...takto namíchaný koktejl můžu kdykoli. Konečně jeden veskrze pozitivní film, který účinkuje jako spolehlivý životabudič. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert CervenyFord /Ordinary People, Zarikavac Koni/ natocil vyborny film o zavlazovani pola a o tom, ako tato nevinna aktivita spusti lavinu na to nadvazujucich udalosti, ktorych je divak priamym svedkom. Vitzualna stranka filmu je genialna, CervenyFord ako reziser si dal zalezat na kazdej jednej scene. Obycajne dialogy prevazuju, to dodrzuje aj tento film. A ked si zoberiem kvalitnych hercov ako Richard Bradford /V Zajeti ledu 1993, nezvestny 1982/, dalej skvelu Soniu Braga /Hranice Smrti 2006/, rovnako vybornu Melanie Griffith /RKO 281 z roku 1999, Nejsem Blazen 1994/. Plus nesmiem opomenut ani Juliu carmen /Silenstvi 1994/. Hranice fantazie a reality sa casto prekryvaju, tazko je zistit co je fantazia a co uz realita. Fascinujuce, zaujimave, genialne zrezirovane, vynimocne : 89 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Redford jako nenapravitelný sentimentální romantik. Pohlednicovka z Nového Mexika s překrásnými záběry přírody. Když už po někom střílet, tak ale s dobrým srdcem, úmyslem i výsledkem. Máte rádi vepřový? Nechte si zajít chuť a raději si sežeňte skvělý dabing, ve kterém nemůžu nezmínit Otu Sklenčku a Ilju Racka čili místního podivína a jeho ještě podivnější zjevení, anděla. Walken jako drsoň, co umí uznat porážku. Pomalejší tempo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Společnost politického filmu udělila snímku svou hlavní cenu pro nejlepší politický film za rok 1988. (Terva)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal John Nichols. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Trucha v Novém Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama