Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný začátek. Opravdu jsem byl překvapen jak první díl seriálu může být skvělý. Už jen rekapitulace prequelové trilogie mě dostala do úžasné atmosféry a následně celý díl byl skvělý. Mohly jsme vidět, že Obi-Wan je celkem zlomený, což bylo skvělé ho vidět mimo jeho nejsilnější formu. Nechci to tady moc spoilerovat, takže jen řeknu, že všechny příběhové linky mě zaujaly a jsem velice rád, že první díl je takový nářez plný emocí (emoce to vyvolá pravděpodobně jen ve fanoušcích), musím přiznat, že jsem měl celých 50 minut husí kůži a cítil jsem se, jako kdybych byl znova desetiletý kluk, který poprvé vidí hvězdné války. 9/10 !!! ()

Shark0561 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Prozatím jsem viděl 4 epizody a moc se mi do zbytku už ani nechce) Vypadá to, že Disney stále pokračuje v cupování odkazu původní trilogie Star Wars a tentokrát k tomu používá herce z prequelů. Přitom vyhnout se těm nejhorším přešlapům bylo velice jednoduché. Stačilo si pustit prvních 20 min Epizody 4 a brát je v potaz. Pak by těm nenažrancům možná došlo, že Leia se s Obi-Wanem nikdy nepotkala a pokud ano, nezná ho pod tímto jménem. Protože kdyby ano, proč by se ve zprávě v Ep4 odkazovala na otce a ne právě na to, co se děje zde "Hele, pamatuješ si mě, jak jsi mi zachránil jako děcku život? Můžeš mi pomoct znovu?" Tohleto by pochopil kdokoliv, kdo si první Star Wars jedinkrát pustí. Stejně tak je naprosto nepřípustné, aby poté, co proběhne tento seriál, se mohla dožít epizody 4 nebo dokonce zůstat jako veřejně známá princezna Alderaanu. Že by celá ta imperiální mašinérie prostě zapomněla na toho spratka, co má protiimperiální smýšlení a prokazatelně spoustu informací o povstalcích? Já pomalu začínám chápat proč Disney kompletně zahodilo celý EU. Oni nejsou schopní napsat příběh, aniž by přitom kompletně nerozhodili všechny předchozí díla, na které jsou napojené. Nechali si jen těch 6 filmů, ale ani tak nedokážou vymyslet něco, co by do nich nějak pasovalo... Oni by s EU nevěděli absolutně pohnout... Strašné...  Nakonec jen tak zběžně zmíním špatný scénář, děsivě zlé dialogy, inteligenčně zaostalé záporáky, pravidelné plot-armory ve stylu poslední řady GoT a podle mě už trademarkové zacházení s legacy postavami po vzoru Luka z Ep8. Jen tentokrát se pustili právě do Obi-Wana. A může mi někdo vysvětlit proč jsou nejlepší scény celého seriálu flashbacky z prequelové trilogie? Na Disney+ v záložce "Details" u tohoto seriálu je napsané: "There are certain scenes in this fictional series that some viewers may find upsetting." Kdybych si to jen přečetl předtím, než jsem se na to začal dívat... :( ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu uťahaný štart. V porovnaní s takým Mandalorianom omnoho menej dynamické a zatiaľ tiež bez zaujímavejšej akcie, ale aspoň so snahou postupne budovať napätie. Okrem Ewana poteší aj návrat pôvodného hereckého obsadenia menších postáv, či už Joel Edgerton ako Owen alebo Jimmy Smits v úlohe senátora Organu. Inak miesto nostalgie v podobe pripomenutia starých postáv toho otvárak zase tak veľa neponúkol, tak snáď sa to po tejto rutine v ďalších častiach poriadne rozbehne. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

No ... no ... no ... konečně seriál ze světa Star Wars, který mě od začátku upřímně baví a donutil být v napětí a spokojenosti každou minutu ... jako bonus dva mí oblíbení herci - McGregor a Edgerton ... - excelentní herci, ta holka jako malá Leia je taky skvělá ... dobrá zápletka, časově to sedí a já jen čekám netrpělivě na další díl ... Mandalorian - vlastně celkem nudné a zbytečné ... Book of Buba Fett - vůbec mě nezajímá ... Klonové války a jim podobné počítačem dělané hovadinky pro menší diváky je jen ze zoufalství pro mě jako infantilního dospěláka jen zabití času a všech očekávání a "ambicí" ... konečně tento seriál začal nabušeně se správným tempem, atmosférou a emocemi ... bravo !!! - já jen doufám, že se to opět nepodělá ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgie, známé prostředí, Ewan McGregor a to je všechno - takže doufám, že tahle bezradná úvodní dumačka a recyklačka tematických klišé tvoří fakt jen rozjezd pro navození depresivní Kenobiho situace. Lesní honička působí jako něco, co by se hodilo do parodie na první epizodu Obi-Wana, nikoliv do první epizody Obi-Wana (lol). Trikově a vizuálně OK, pokud člověk pomine skromnější výpravu (ta se ale k tématu hodí). Každopádně když si tohle člověk pustí v závěsu po famózní čtvrté řadě Stranger Things (oba seriály vyšly v tentýž den), vidí ten kontrast mezi nadupanou Dufferovic autorskou věcí a Star Wars seriálem, který působí, že byl... vyroben prostě na zakázku (protože Star Wars, že jo). Ale rád se nechám překvapit - jak už jsem někde řekl, SW projektům vzhledem k nekonečný velikosti univerza fandím. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Písmeno I na konci úvodního titulku a názvu seriálu Obi-Wan Kenobi má tvar Obi-Wanova (Ewan McGregor) světelného meče. (NiWi)
  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)

Reklama

Reklama