Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z návratu Obi-Wana jsem se měl cítit nadšený a unešený, leč nakonec jsou mé pocity poněkud ambivalentní. Je to ok, ale hrozně mi tam chybí nějaké to srdíčko, drive, dynamika a emoce. Nevím, jestli Disneyho dojení ze mě nedostalo poslední zbytky nadšení, ale když i seriál o takové postavě působí dojmem spotřebky, je něco špatně. Navíc zlé straně chybí jakékoli charisma a působí spíše směšně, nehledě na různé humorné scenáristické kotrmelce. PS: Když to porovnám se startem čtvrté série Stranger Things, tak jenom po režijní i technické stránce to je jako nebe a dudy. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Neoriginální (kdo tvrdí opak, prosím kde?), rozvleklé a zakládající si na tom, že zafunguje nostalgie. Jenže tu Star Wars neznásilňují poprvé a prostě přijde moment, kdy už to fakt nefunguje. Linka s nejmenovanou dívkou je vyloženě nastavovaná nezajímavá kaše, navíc dle mého názoru neodpovídá chováním své dospělé verzi. A co je ze všeho nejhorší - celé to byla zatím nuda. 3. hvězda jen za hudbu a Ewana, jinak prachprosté 2. ()

Reklama

Jude Baribal 

všechny recenze uživatele

Proklínám tě Disney! Proč? Tohle bylo tak špatné, kde začít? Dobře, začněme u toho, jak se Disney rozhodl udělat z každého morálního a uvědomělého hrdiny z původní trilogie naprostého kokota. Jakoby nestačilo, že Luke, který obnovil v galaxii rovnováhu a svrhnul impérium se poté, co získal mnohem více životních zkušeností a moudrostí, stal naprostým kokotem, co chce zabít mladého kluka. Ne to nestačí, ještě udělejte z uvědomělého Obi-Wana jednoho z nejmoudřejších Jediu původních filmů, postavu, která místo toho (jak vidíme v původní trilogii) že je cílevědomá, zůstává potichu v povzdálí a plní si svůj úkol a poslání, tedy dává pozor na Luka, je prostě odevzdaný a vyhořelý zoufalec, který by klidně nechal zabít Owena na veřejnosti místo sebe. Což mě krásně vede k další věci, (pominuli celou fantasii inkvizitorů, jakože co, nějaký tradice pouze mistr a jeden Sith kterého nahradí a tak dál ne, inkvizitoři se světelnými meči, no neva jedeme dál), inkvizitoři přijdou na Tatooine, planetu, kde vládne mafie a kde když se ukáže Jedi i jen u pitomého obchodníka, tak se mu vysmějí, ať si jde zkoušet své triky jinam, tak tady jsou z dvou kokotů posraný. Inkvizitor tam někomu sekne ruku a rekce všech přihlížejících a dokonce i typky, co přijde o ruku není ani "AU", jako vážně. No a hlavně, vysvětlí mi někdo, pokud jsou inkvizitoři tajná SS impéria, proč tam jsou jen ve dvou a nejsou tam s podporou s Stormtrooperů nebo klonů, což už by dávalo smysl, že i mafiáni z Tatooine mají respekt, když tam jsou maníci s armádou. Tak a teď na závěr, ta největší chuťovka ... No nic jdeme na to, takže nikdo neví, že Luke je synem Anakina Skywalkera, pak se to zjistí a je to jeden z hlavních momentů původní trilogie a až dlouho potom zjistíme, že je tu ještě větší tajemství, že Luke má sestru Leiu, která je taky potomek Anakina. Tak jak je kurva možný, že nějaký kokoti to vědí hned v prvním dílu, jak je možné, že to nikomu neřekli a nikdo to v už budoucnu neví. Nevím kdo psal scénář, ale je to na dvojitou sebevraždu. Disney opět děkuju ... ()

Kvidoland 

všechny recenze uživatele

Tak toto je Star Wars seriál, který jsme chtěli! Kenobi, zdrcený na Tatooinu ze smrti Anakina - úžasný! Inkvizitoři - úžasný! Pohled do života Luka a Leii - bomba! Změna prostředí mimo Tatooine - geniální! Film má atmosféru, kvalitní hudbu, která se hodně blíží te prequelové, nádherné prostředí Tatooinu a Alderaanu (jinak konečně vidíme, jak vypadal Alderaan, před jeho zničením Hvězdou smrti) a celkově to prostě nemá chybu!  Za mě (zatím první díl) lepší, než jsem očekával! ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesdílím zdejší všeobecnou extázi. Jde o velmi zdlouhavý úvod, ve kterém se vlastně nic moc neděje. Obi-Wanův skrytý život v tomto období se skládal z každodenní rutiny, což se asi moc zajímavě natočit nedalo. Nicméně ani Malá Leia není tak zábavná, jak nejspíš tvůrci zamýšleli, a její komický útěk před eskadrou vycvičených lovců odměn naplňuje povinnou, pro Star Wars typickou, dávku klišé. Přesto i mě zahřálo u srdíčka, vidět Ewana McGregora po tolika letech v jeho milované roli, a navíc ta ikonická Star Wars atmosféra z toho prostě sálá, takže se nemohu příliš zlobit. 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Písmeno I na konci úvodního titulku a názvu seriálu Obi-Wan Kenobi má tvar Obi-Wanova (Ewan McGregor) světelného meče. (NiWi)
  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama