Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je opravdu obrovský úpadek. Výprava je lowcost, herci neodpovídají věku postav, takže jsou pochybně nalíčení, honička v lese byla jako z Teletubbies...Chow je nejpřeceňovanější režisérka dekády. Nemá tušení, co je to dynamika. Nic jsem od tohoto seriálu nečekal ...viděl jsem jakým směrem se ubíral Mando a Boba, takže další nostalgická pohádka bez slušné zápletky se dala čekat, ale v tak mrzkém provedení...to mě překvapilo. Temná síla ovládla Hollywood. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello there! Tohle je prostě Star Wars. Ewan je úplně dokonalej, mladá Leia vtipná a sympatická postava a Owen se chová přesně tak, jak bych si představoval. První epizoda nás skvěle uvádí do momentální situace, Ben se už dávno odprostil od Obi-Wana, kterým před 10 lety „byl“, ale nakonec sebral sílu a šel se činit. Inquisitoři za mě v pohodě, Reva se ale chová až moc unáhleně a jediné, na co myslí, je Kenobi, z čehož mám pocit, že se jí v blízké budoucnosti vymstí. V jejich očích je ona tím nejvyšším Inquisitorem :D Také se nám tu potvrdilo přísloví Nesuď knihu podle obalu, protože Grand Inquisitor nakonec vypadá fakt dost dobře a jde z něj i ten správnej respekt. Pár odkazů na prequely mě potěšilo. Jestli se epizody budou ještě víc stupňovat, tak se máme zaručeně na co těšit. btw až se objeví Qui Gon nebo Vader, tak to asi ztratím :) (jen po prvních 15 sekundách jsem málem omdlel z toho, že se vracíme za Obi-Wanem po tak dlouhý době a jak velká událost to je). May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/xwYIh8oBPVI ()

Reklama

Giggo 

všechny recenze uživatele

Achjo, snad je mi i líto psát "recenzi" na tento první díl. Možná by člověk neměl nic očekávat a šlo by to. Lze však neočekávat nic od jedné z nejslavnějších postav filmového vesmíru? Jednoho z největších klaďasů, nejsilnějších jeddiů, nejznámějších, nej... nej a další nej? Nelze. Proto promiňte, že očekávám husí kůži jen se Obi Wan zjeví na scéně.  Bohužel za celou dobu se nedostavila. Nostalgie level 0. Nechápu jak někdo může takto sprznit jednu z nejočekávanějších věcí naší doby. Vždyť za to natočit Obi Wana by dal Spielberg, Coppola ... a další ruku do ohně. Místo toho nám to točí další ženská od Disnyho, která zjevně neví co dělá. Hudba nijak závratně nepomáhá nejspíše to bude protože Williamsovu klasiku předělal další neschopný člověk. Zabít první díl tímto způsobem je až úchvatná přehlídka neschopnosti a diletanství, které v divizi SW pod Disney panuje. Bohužel stále se neprobrali, ale jejich dětský konzument 15- jim to v klidu sežere i s hamburgerem od maminky. 2* sou za Ewana McGregora, kterého je mi líto, protože jeho potenciál je zde naprosto promrhán. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozvláčný úvod, nicméně zřejmě vlastně ani nebylo možné začít jinak, než ukázat beznaděj a rezignaci v galaxii a zlomeného Obi-Wana. Nedá se však ubránit určitému zklamání. Autoři jedou v "zajetých a bezpečných" kolejích, kde ví, že nic zásadního nezkazí, jenže to zároveň znamená, že ani nic pořádného nepředvedou. Prostě pokračují přesně ve stylu Manda a Boby. Jenže já jsem prostě čekal víc. Zatím seriál zachraňuje tradičně dokonalý McGregor. Trochu mě šokoval "cringe" moment honičky Leii v lese při jejím únosu. Scéna kvalitou odpovídala nějaké generické nízkorozpočtové vánoční pohádce z produkce České televize a ne vysokorozpočtové produkci od Disneyho. Jak už jsem uváděl - ještě, že to má McGregora! (plus samozřejmě hudba a známé prostředí, jenže to je prostě málo!) PS: strýček Owen je MENACE! ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky úvodní epizoda, takže nic světoborného se tu nestane, ovšem na úvodní epizodu je to skvělé. V první řadě Ewan McGregor - je stále výborný, působí jako skvělá mezifáze mezi Obi-Wanem z prequelů a tím z původní trilogie. Grand Inquisitor mě příjemně překvapil, z trailerů a z toho co Rupert Friend říkal jsem měl trochu strach, ale výsledek je uspokojivý. Jen mám trochu problém brát vážně novou inquisitorku Revu, tak moc se snaží být děsivá, až z ní vlastně vůbec nejde strach. Jinak ale nemám moc co vytknout, atmosféra i vizuály jsou super, hlavně hodně oceňuji kontrast mezi Tatooine a Alderaanem. Velmi dobrý rozjezd. 8/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)
  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)

Reklama

Reklama