Reklama

Reklama

Tento nadpřirozený thriller sleduje homosexuální pár Malika (Jeffrey Bowyer-Chapman) a Aarona (Ari Cohen), kteří čelí homofobním výhrůžkám poté, co se přestěhují do vzdáleného amerického města, aby zde vychovávali svou dospívající dceru. Vyhrožování je stále zákeřnější a Malik začne mít podezření, že zde působí ještě temnější síly. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Davies182 

všechny recenze uživatele

7/10 pokud jste fanoušky Akt X. Postupnému odkrývání tajemství sice chybí nějaká hutnější infarktová scéna (nemusela by nutně být akční), a věčné nefér lekačky spolu se skřípějícími houslemi jsou už kolikrát vážně otravné, ale jinak super. Zaháčkuje to, solidně napíná, a až do poslední minuty fikaně klame tělem. [HBO GO] ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale rozhodně ne úplný průšvih. Největším problémem Spirály je, že neobsahuje nic, co by stálo za zapamatování. Jedná se snímek bez jiskry, nápadu a bohužel i bez jakékoliv silné scény, Celý se nese v takovém divném oparu mezi amatérským filmem a festivalovým kouskem. Snaha o narušení diváckého komfortu skrze nejasné vyprávění a oscilaci mezi neznámou sektou a psychickými problémy jedné z postav bohužel troskotá na faktu, že je zatraceně těžké mít vůbec zájem o zjištění pravdy či některou z postav. Samozřejmě je fajn, že se někdo pokusil obrodit žánr hixploitation a přenést do něj aktuální problémy. Tenhle průnik minorit do klasického bělošského maloměsta však zaspal na půli cesty. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Livingdeadom, tá téma je horor, nie film. Černoško teplý s belochom teplým majú dcérenku a všetci v okolí sú voči nim takí zlí, bakaní, fujky. V prvom rade ide o libiotskú propagandu a konštantné vyrábanie obetí z úchylov. Celý film síce dostal obal béčkového mysteriózneho skôr by som povedal thrilleru, ale okrem tejto úchylnej agitky tu zavádza všetky možné politické úsudky, ktoré nie sú ničím iným než propagandou. A za propagandu je odpad, film nemá podliehať spoločenským trendom ani byť na objednávku. Samozrejme očakávam, že sa mi armáda animálnych deviantov a fúzatých queerov v ružových lodičkách za to opäť vyblinká do pošty. Ale s rúškom prosím! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dva gay partneři (Černoch a Běloch) s dcerou se přestěhují do malého městečka. Už to je horror. Veřejně se objímají, neustále se dotýkají, laškují...Ten tmavší dělá mámu a ten druhý tátu - ten vydělává :-). Dobře natočené, ale ten konec je nějak odfláknutý. OBSAH: 1995 rok. Gay pár Malik a Aaron se stěhují na klidné předměstí se svou dospívající dcerou. Ale naděje na klidný život se rychle vypaří, když v prvních dnech Malik objeví na zdi v obývacím pokoji sprostou nadávku. Aniž to řekne rodině, přemaluje nápis a v tuto chvíli si začne všímat zvláštností v chování zdánlivě přátelských sousedů. Aaron nesdílí podezření svého partnera, ale nemůže se zbavit pocitu úzkosti a rozhodne se dozvědět více o tomto městě a lidech v něm žijících. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvaja partneri sa spolu s dcérou jedného z nich presťahujú do pokojného mestečka. Na prvý pohlad ide o príjemné miesto s ústretovými susedmi, ale toto miesto má v skutočnosti svoju temnú históriu a noví obyvatelia velmi rýchlo zistia, že miestni z nich nie sú zrovna nadšení. - Slušný horor od ludí, ktorí sa na indie scéne v Kanade pohybujú už nejakú tú dobu. Rozhodol som sa pozrieť si ho, pretože tu je drvivá väčšina hercov, ktorých som už v nejakom horore videl, a taktiež som si ho všimol na profile mojej oblúbenej užívatelky dubinak. Zhliadnutie nelutujem, pretože si film po celý čas drží vyrovnané tempo, vzťahy a s nimi súvisiace napätie sa celkom intenzívne stupňujú a záver toho síce vela neukáže, ale práve toto si u tohto typu hororov väčšinou cením, pretože ukázať všetko do posledného detailu sa sem jednoducho nehodí. A v podstate sa to skončilo tak, že to má velmi slušne rozpracovaný príbeh pre pokračovanie, ktoré by som si určite pozrel tiež. + herec z AHS: Apocalypse + herec z It + herec z The Order + herečka z Clinger a West of Hell + herec z Scary Movie, The Unspoken a The Blackburn Asylum + herec z The Void + herec z Chilling Adventures of Sabrina a The Order ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen během 21 dnů v roce 2018 ve městech Irricana a Cochrane v americkém státě Alberta. (Homerking)

Reklama

Reklama