Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé od prvého do posledného momentu. A v tomto prípade skutočne platí, že až do toho úplne posledného. Určite vás napadne mnoho filmov, z ktorých Fractured čerpalo, napríklad Kóma, ale napriek tomu si ide vlastnou cestou. Je trochu na škodu veci, že existujú iba dve alternatívy, ako sa veci majú a scenár neponúkne žiadnu tretiu, ktorá by nám na konci odpálila dekel. Napriek tomu záver prinesie poriadne zimomriavky. No a znie to síce nie príliš uveriteľne, ale Worthington tu skutočne hrá. Pokiaľ však máte na neho alergiu, bude vám zase piť krv. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Docela dost přeceněnej film! Všechno je okatý a předvídatelný od začátku a je jasný jak to dopadne. To další kličkování v příběhu a nabalování kaše kolem něj je navíc a trochu zbytečný... Nebudu nic prozrazovat, každej kdo do toho půjde uvidí sám. Jen napíšu, je to hodně podobný kvalitním thrillerům plných zvratů, z konce minulýho století, kterých je už šíleně moc. Navíc ta hudba ve filmu je neposlouchatelná! Každopádně Sam Worthington, na to jaký je kopejtko, hódně dobrej hereckej výkon. A dobrý je za tři. 55% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Paranoidně-thrillerová zívačka, která by takto natočená nezaujala ani před těmi pětadvaceti lety, z kteréžto doby jakoby vypadla. I když tehdy by možná trochu líp zafungovalo závěrečné odhalení, které dneska absolutně nepřekvapí, ale v době před všemi těmi Kluby rváčů a Šestými smysly, by možná ještě šlo. Po dlouhé expozici přichází dlouhé a nezáživné handrkování se s nemocničními zřízenci a pobíhání po nemocnici, kde byl jediný trochu cool moment, když si omámený Worthington napálil adrenalinové injekce, aby se udržel na nohou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra budovaná za pomocí temného obrazu, klaustrofobní kamery využívající close-upy a nervozního brnkání na klavír je lahůdková. Jenže právě ona psycho atmosféra od začátku dává dost průhledně najevo, jak se věci doopravdy mají a spíše jsem čekal, že očekávané klišé vyústění tvůrci otočí v nějaký super mindfuck. No a vono ne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fractured" bude asi pre mňa jedno z väčších prekvapení roku. Nemôžem povedať, že ide o super silný film, no rozhodne ma držal v napätí od začiatku do konca a jeho pointu reálne človek len tak ľahko neodhadne. Podobne ako roky dozadu film "Flightplan" má dobrú atmosféru, vie pracovať s napätím a náš hlavný hrdina je veľmi dobrý. Dokonca musím povedať, že záverečné rozuzlenie bolo dosť silné a efektné. Sam Worthington je skvelý. Lily Rabe je podľa mňa tiež dobrá. Celkovo musím povedať, že všetky postavy mi celkom dobre sadli a priniesli poriadnu dávku napätia. V jednu chvíľu máme odpovede, v druhú chvíľu sa dostaneme k niečomu úplne inému. A pravda bola taká, že je ťažké vedieť, na ktorú stranu sa prikloniť. Ale koniec to nakoniec dostane do trošku novej roviny. A popravde (hoci s tým nemám skúsenosti) si viem predstaviť, že ľudská myseľ vie vytesniť traumu svojim vlastným spôsobom. Mozog sa bráni. A rozumiem tomu. Ako celok je to podľa mňa dobrý thriller so skvelými nápadmi a podľa mňa aj dobre využitými. A podľa mňa rozhodne stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)

Reklama

Reklama