Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného. Nejdříve příliš ponurý a ospalý film. Potom dost předvídatelný a buď to scénárista dělá schválně, a nebo se sám nemohl rozhodnout jestli to dopadne skutečně tak jak by si divák snad i přál (nebo by to přál hl. představiteli) a nebo ta horší varianta. Ale mě bylo zhruba po polovině jasné že to bude ta horší varianta, i když se nás potom nejspíše snaží zmást. No námět byl fajn ale zpracování a atmosféra se mi nelíbila. Ale to je asi o mém vkusu. Mám radši atmosféru víc směrem dozadu k 90’ (např. Sedm nebo Mlčení jehňátek [ne že bych to přirovnával, jen dávám příklad]) ale tohle je holt modernější práce. Jinak bych dal určitě i 3*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Brad Anderson /Tisnova Linka/ natocil len dalsi priemerny fryler o tom, ze niekto nieco taji a ze dotycny musi prist na koren veci. Skoda, ze Worthington /Avatar/ je extremne plany herec, fakt ako mimika ziadna, hrat nevie, no a jak tak pozeram, zenska Lily Rabe bola na tom len o trochu lepsie. Kulisy nic moc, dialogy tiez, dalsi film, ktory pravom patri do siveho, sediveho priemeru : 60 % ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr, který ukáže, jak si s námi film dokáže výborně zahrávat. Je vám jasné postupem času, že opravdu to asi nebude tak přímočaré, jak si zezačátku myslíte, ale ten konec vás stejně docela překvapí, byť jsem viděl ještě více filmy z ranku WTF konec - jako třeba Šestý smysl nebo Vyvolený. Tohle je takový slabší odvar. Přesto velmi příjemné překvapení se skvělým Worthingtonem. 75% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rayi, jestli myslíte, že ten pes potvrzuje to, čemu věříte, tak se mýlíte.“ - „Nebo se mýlíte vy.“ Tak kdo se tu plete? Jde o iluzi lidské mysli či je v tom něco trochu jiného? Nevím, zda to s těmi sedativy a adrenalinem není z lékařského hlediska úplná hovadina, ale budiž, v podstatě jde o detail. Co je podstatnější, že film odkryje karty až zbytečně brzy. Pointa se tak dá odhadnout zkrátka příliš snadno. Oceňuju, že je tu stále jakási snaha diváka zviklat, nabízet mu vodítka, která ho dostanou na scestí, stejně tak kvituju solidní atmosféru, zneklidňující pocit, který film vyvolává…aby to však opravdu vyvolalo kýžený efekt, musel by být jiný konec. A nepřidá také fakt, že se film nemůže plně spolehnout na herce, zejména hlavní představitel Sam Worthington mě spíš zklamal. Tvůrce Brad Anderson není žádné režisérské ořezávátko a 4 mnou viděné předchozí žánrové snímky od něho jasně ukazují, že dokáže natočit nadprůměrný thriller, ale Roztříštění je pro mě osobně zatím jeho nejslabší film, který nemůžu ohodnotit výše než lepším průměrem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) FRACTURED v českém překladu ROZTŘÍŠTĚNÍ je pro mě do světa filmů tak trochu vítaná změna. Ne, že by obdobný snímek nebyl natočen, přesto mě to bavilo téměř celé. Takže tentokrát Netflix nezklamal. Zpočátku jsem byl docela skeptický a ihned jsem zaznamenával (je to tedy můj názor) podivné chování postav. Jenže poté jsem pochopil, že je to celé paranoidní a v rámci postupně rozvíjejícího děje jsem to akceptoval – své logické vysvětlení proč se tak postavy chovaly, jsem dostal. I když mě ještě tak ta 1/3 snímku docela iritovala, začínal jsem se do toho dostávat. Ve 3/3 snímku jsem už začal být víc a víc nadšenější a i se zde začalo objevovat to pravé napětí. V téhle poslední 3/3 filmu se zde našlo pár přehnaných a urychlených scén. Škoda, mohlo to být minutáží tak minimálně o 15 min delší, ale co už. Finále bylo ale dobré i co se týče point. Rozdělil bych pointu na dvě části. A musím uznat, že jsem to docela předvídal, a tím myslím tu druhou závěrečnou a hlavní pointu či středobod celého děje. Ne úplný detail, ale z 90% jsem jej uhodl. Bylo to rozhodně vydařené a nikoliv hloupé, jen bych to asi víc upravil, aby to nebylo víc okaté. K tomu přidat nějakou scénu navíc, stopáž filmu jak už jsem psal + menší urychlenost, kdy se hlavní hrdina ke konci sebral a v pohodě se bez problému vrátil do nemocnice. Ale ať už to vezmu kolem a kolem, tak to nejsou žádné výrazné zápory, jen se snažím vše vysvětlit, co bych vylepšil. Celkově mám z filmu velmi dobrý dojem a určitě ho doporučuji. Na první shlédnutí to bude ale působit nejlépe. Přesto se k filmu ještě minimálně 1 vrátím. Herecké obsazení bylo optimální. Nemusím zde nikoho konkrétního ani jmenovat. Především ústřední tahoun snímku Sam Worthington to sehrál vskutku bravurně. Hudba nebyla moc výrazná, ale v rámci možností postačila. To je vše, je to solidní záležitost od Netlfixu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)

Reklama

Reklama