Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rayi, jestli myslíte, že ten pes potvrzuje to, čemu věříte, tak se mýlíte.“ - „Nebo se mýlíte vy.“ Tak kdo se tu plete? Jde o iluzi lidské mysli či je v tom něco trochu jiného? Nevím, zda to s těmi sedativy a adrenalinem není z lékařského hlediska úplná hovadina, ale budiž, v podstatě jde o detail. Co je podstatnější, že film odkryje karty až zbytečně brzy. Pointa se tak dá odhadnout zkrátka příliš snadno. Oceňuju, že je tu stále jakási snaha diváka zviklat, nabízet mu vodítka, která ho dostanou na scestí, stejně tak kvituju solidní atmosféru, zneklidňující pocit, který film vyvolává…aby to však opravdu vyvolalo kýžený efekt, musel by být jiný konec. A nepřidá také fakt, že se film nemůže plně spolehnout na herce, zejména hlavní představitel Sam Worthington mě spíš zklamal. Tvůrce Brad Anderson není žádné režisérské ořezávátko a 4 mnou viděné předchozí žánrové snímky od něho jasně ukazují, že dokáže natočit nadprůměrný thriller, ale Roztříštění je pro mě osobně zatím jeho nejslabší film, který nemůžu ohodnotit výše než lepším průměrem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fractured" bude asi pre mňa jedno z väčších prekvapení roku. Nemôžem povedať, že ide o super silný film, no rozhodne ma držal v napätí od začiatku do konca a jeho pointu reálne človek len tak ľahko neodhadne. Podobne ako roky dozadu film "Flightplan" má dobrú atmosféru, vie pracovať s napätím a náš hlavný hrdina je veľmi dobrý. Dokonca musím povedať, že záverečné rozuzlenie bolo dosť silné a efektné. Sam Worthington je skvelý. Lily Rabe je podľa mňa tiež dobrá. Celkovo musím povedať, že všetky postavy mi celkom dobre sadli a priniesli poriadnu dávku napätia. V jednu chvíľu máme odpovede, v druhú chvíľu sa dostaneme k niečomu úplne inému. A pravda bola taká, že je ťažké vedieť, na ktorú stranu sa prikloniť. Ale koniec to nakoniec dostane do trošku novej roviny. A popravde (hoci s tým nemám skúsenosti) si viem predstaviť, že ľudská myseľ vie vytesniť traumu svojim vlastným spôsobom. Mozog sa bráni. A rozumiem tomu. Ako celok je to podľa mňa dobrý thriller so skvelými nápadmi a podľa mňa aj dobre využitými. A podľa mňa rozhodne stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Netfilck má sice tunu natočenejch filmů, ale jen zlomek z toho je doopravdy koukatelnejch.Dává ovšem šanci i známejm tvůrcům, dalo by se říct i menším režisérskejm hvězdám,a ty si můžou natočit cokoliv co chtěj, protože v tý záplavě filmů(a je jich opravdu hodně)se to při chladnym přijetí ztratí.A světe div se, někdy se to vyšplhá na čsfd i dost vysoko v hodnocení.Dokonce i do červenejch čísel.Brad Anderson je dost rozporuplná postava na režisérský sesli,ale povětšinou má filmy hodnocený dobře.Že je ovšem jeho poslední snímek obří čůrákovina, která má ve vaší hlavě zápletku rozmotanou dřív, než ten film začne, že do toho šmidlá debilmí ukńouraná hudba,a že herci hrajou jeden hůř než druhej ,je všem tady jedno.Že to bude hovadina sem věděl jen zazněly první tóny soundtracku.Začínám mít z tý kravský znělky Netfilcku husí kůži.10%. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice solidní paranoidní thriller, který diváky vrací někam do devadesátých let, kdy byl tento žánr v módě. Brad Anderson v něm znovu dokazuje, že co se budování atmosféry týče, patří k nejlepším, protože od počátku diváka pohltí hutná, nepříjemná a jako by konspirační atmosféra, v níž si nikdo nemůže být ničím jistý a je jasné, že nic nebude mít normální průběh. Pomáhá si v tom i kamerou, která používá speciální filtry, kdy je obraz zahalen do zvláštního "oparu" a společně s nejistotou ohledně psychického zdraví hlavního hrdiny je až hypnotický. Své samozřejmě dělá i zneklidňující hudba. Problém je pak v příběhu, který je rozehrán klasicky a diváka se snaží nechat v nejistotě co nejdéle, což se mu poměrně daří a s indiciemi pracuje hodně opatrně, leč ke konci úplně neuspokojí, protože dost nepochopitelně spoléhá na dvojitý twist, který moc nefunguje, působí zbytečně samoúčelně a zpětně se v něm objeví hned několik nelogičností. Výsledku moc nepomáhá ani Sam Worthington, který rozhodně není špatný, jen je místy hodně toporný a vzhledem k tomu, že určité pasáže by měl odehrát jen svým výrazem, není to pak úplně důvěryhodné. Chybí tu taky nějaká jiná výraznější postava, přitom potenciálu je v tomto smyslu plno. Kdyby se tvůrci rozhodli film ukončit prvním koncem, dojem by byl o něco lepší, jelikož ale zvolili jiné řešení, je Fractured "jen" solidní podívaná na jeden večer, k níž nemá smysl se moc vracet. 70 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od skoro začiatku som rozmýšľal, či hlavný hrdina je len duševne chorý alebo zato naozaj môže nemocnica a príbeh to krásne zahmlieval až do konca. Vobec tu nehrozí nuda, je to svižne, miestami akčne i vo viacerých scénkach vypäté. Sam hra ako o život a všetko strhol na svoju osobu. Nepáčilo sa mi, jedine, keď prišla Psychologicka a hned všetko vedela, ako? Lem klam alebo reziser chcel aby divák viac rozmýšľal? Tak či onak, s policajtov spravila babrákov a ona vedela i to, čo nemohla. Takže príbeh troska niekedy zakolísal, ale i tak to bol solídny thriller s prijemne mrazivým rozuzlením. Za mna prekvapujúco silné 4*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama