Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Netlix po roku opäť doručil hororový seriál a opäť neprestáva prekvapovať, jednak prístupom k látke a jednak tým, že vôbec vstupuje do vôd žánru a čerí vodu (čim pochopiteľne musí potešiť každého fanúšika hororu). Marianne boduje výbornou, pochmúrnou atmosférou prímorského mestečka Elden a tajomnou mytológiou nadväzujúcou na históriu čarodejníctva, využívajúc prvky ghost a curse hororu. A s atmosférou a strašením diváka pracuje tak umne, že miestami je napätie doslova hmatateľné, inak povedané - dokáže vystrašiť, čím predčí aj niektoré komerčné hororové filmy (nielen) posledného obdobia. Kvitujem aj prácu s čiernym humorom, podarený soundtrack a sympatický casting. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem se netajil tím, že nemám k francouzské filmové a seriálové tvorbě blízký vztah, občas se ale i francouzští filmaři blýsknou natolik, že je musím pochválit. A právě seriál Marianne se jim velice podařil, téměř po celou dobu jsem si užíval bezútěšnou, tísnivou atmosféru, slušné napětí i fungující příběh. Opravdu jsem nečekal, že by mě mohl hororový seriál (nota bene francouzský) takhle bavit, počítal jsem spíš s nějakou téměř slabomyslnou záležitostí, kterých je teď všude tolik. Spokojenost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děsivý že se bojím i napsat komentář že mě ta potvora přijde navštívit, strach na každém kroku, příběh temny že sám na záchod nepůjdu, herci skvělý až překvapivě. Nápad na horor dělo, doufám že mají v plánu to ještě prodloužit víc protože vidět ty její oči a mám strach zavřít ty svoje. Po delší době opět hodně kvalitní seriál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„Marianne vypadá jako ty nebo já. Je to čarodějka. Nemá tělo, proto cestuje. Vstoupí ti do duše, uchvátí tvoje tělo. Ovládne tě. Posedne tě. Jediné, o čem Marianne nemůže lhát, je její jméno. Může se vyhýbat otázce, měnit téma... Ale nemůže o jméně lhát. Je to žena démona....“ /// Začátek navnadí. Čarodějka bez těla, co si vezme to vaše… Postupně se mi ale zdá hlavní hrdinka čím dál víc nesympatická a ještě k tomu blbá. Vůbec – ten casting není nic moc. Dějou se tady děsivý věci, ale když si o někom myslím, že je píča… A čekám, jestli to nabere nějaký tempo. Celkem později ano, ale zjišťuju, že nemaj co vyprávět. A zjišťujou to i tvůrci (7. epizoda má jen 37 minut). Dokoukám to, protože …prostě finále zajímavý celkem je, ale že bych nadšeně očekával pokračování… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Matka je strašidelná. 2.) Trochu píšu. A pronásleduje mě to. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)
  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)

Reklama

Reklama