Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marianne bohužel zhasne příliš brzo. Konkrétně v částech, kdy se snaží o mytologii (která je meh), o postavy (který jsou svorně nesympatický) a zabije potenciál záporácký stařeny (která je přitom božská). Než se tyhle věci provalí, bylo mi u televize nepříjemně. Řemeslně jde totiž o špičkovou úroveň. Úroveň, která vygraduje v prvních dvou epizodách. Ty si taky budu pamatovat. Ty zbylý zkusím spolknout. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Marianne“ je ukončený a je to dobře. Ono se i tak místy celkem zdá, že těch osm dílů je docela moc. Je to místy hodně natahované, a to do té míry, že vás to ani nebude bavit sledovat, že vám vlastně bude jedno, jak to dopadne. Pak je tu ale zajímavé odhalení nebo i překvapivý zvrat a vy si znovu řeknete, že to až tak špatné není. A ne, až tak špatné to není. Ale ani skvělé ne. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Marianne mi fúkla obrovský vietor do plachiet hororového nadšenia a dokázala navodiť veľmi nepríjemné pocity. Úvodné časti zniesli najprísnejšie kritériá a vďačíme za to najmä Mireille Herbstmeyer, ktorej démonické stvárnenie postavy navodzovalo zimomriavky. Tvorcovia neuniesli ťarchu hlavnej linky a nedokázali príbeh dostatočne obohatiť zaujímavejšími vedľajšími postavami a hoci každá časť mala svoje momenty, seriál som dopozeral zo zotrvačnosti. Technicky ide o mimoriadne vydarený projekt, kamera a strih sú na špičkovej úrovni. Marianne možno dieru do sveta neurobí, vďaka Netflixu sa však dostane určite k veľkému množstvu divákov... a to je dobre. 3/4* ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Po neklidném začátku neklidný konec. Od moderního hororu s vymítáním či posednutím už stabilně moc neočekávám a v prvních 52 minutách jsem se neklidně vrtěl na fleku s očima upřenýma k obrazovce. První díl byl totiž, řekl bych, dost solidně natočená znepokojivost a od toho se až do konce neupustilo. Až na pár výjimek bylo docíleno výsledného efektu skvělou filmařskou prací a nikoliv lacinými triky, na které jsem velice alergický. Frantíci Samuel Bodin a Philip Lozano se na netflixu teda ukázali v dobrém světle. A jejich tvorbu budu sledovat i nadále. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)

Reklama

Reklama