Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fantastické překvapení. Čistokrevný špičkový horor s vtahující zápletkou a mrazivou (a nepříjemnou a skvostnou) atmosférou. V krásném venkovském prostředí, s extrémně sympatickou hlavní hrdinkou a od francouzských tvůrců. A už jsem zmiňoval skvostný děj, mrazivou atmosféru a poměrně nemalou originalitu, to vše navíc v perfektní režii. A ty neklidné výjevy, šokující momenty... no prostě skvost. A rozhodně ne malý. Velký skvost. Pravdou ovšem zůstává, že ve druhé polovině seriálu už toho bylo občas trochu moc a děj se začínal trochu vléct a rozpadat (ale jen subjektivně a nepatrně, naštěstí se nerozpadnul a finále mnohé napravilo a slíbilo zajímavé věci). A hudba je taky naprosto dokonalá. Marianne je skutečně jedna veliká seriálová paráda a nejlepší čistokrevný horor nejen tohoto roku, ale minimálně celého desetiletí. A navíc na pokračování! Co si přát víc? ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská hororovka co se dá velice rychle shlédnout pokud máte čas. Hlavně netflix už to má u sebe v českém dabingu takže pohoda pokud se Vám nechce číst. Některé temné scény jsou fakt povedené a i když prokouknete brzo příběh nic to nekazí na celkovém zážitku. Hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická a místo kde se to odehrávalo bylo taky pěkný. Hororové prvky tu jsou ale lekačky zde asi nehledejte i když někdo třeba nalezne. Na těch pár hodin to určitě zabaví a není to žádná hovadina. Bylo to i promyšlené a čarodějnictví zde bylo i docela povedené. Za mě pěkných 75% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, u které je zatraceně cítit, že francouzský tvůrce se u duchařských hororů zvolna jen inspiroval, ale v podstatě si toho hodně natočil po svém. To je ale samozřejmě dobře, protože přináší do žánru konečně i nějaký ten humor. Navíc má i snahu o crossover a někdy v půlce seriálu jsem měl až pocit, jak kdyby ze seriálu nejraději udělal hororové Stranger Things. I když těžko soudit, jestli Stranger Things nejsou hororoví už sami o sobě. Nicméně Marianne je další seriálovou, hororovou a navíc Netflixovskou bombou, která se této internetové televizi povedla. Má nápad, má atmosféru, neotřelé herce, originální bretaňský venkov podobný skandinávské ponurosti a hlavně nápady, které si coby fanoušek duchařiny chcete prostě užít. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Marianne mi fúkla obrovský vietor do plachiet hororového nadšenia a dokázala navodiť veľmi nepríjemné pocity. Úvodné časti zniesli najprísnejšie kritériá a vďačíme za to najmä Mireille Herbstmeyer, ktorej démonické stvárnenie postavy navodzovalo zimomriavky. Tvorcovia neuniesli ťarchu hlavnej linky a nedokázali príbeh dostatočne obohatiť zaujímavejšími vedľajšími postavami a hoci každá časť mala svoje momenty, seriál som dopozeral zo zotrvačnosti. Technicky ide o mimoriadne vydarený projekt, kamera a strih sú na špičkovej úrovni. Marianne možno dieru do sveta neurobí, vďaka Netflixu sa však dostane určite k veľkému množstvu divákov... a to je dobre. 3/4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)

Reklama

Reklama