Reklama

Reklama

The Vigil

Trailer 4

Obsahy(1)

Muž, který přes noc hlídá zesnulého člena své bývalé ortodoxní židovské komunity, se ocitá naproti zlovolné entitě v elektrizujícím celovečerním debutu spisovatele a režiséra Keitha Thomase. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (27)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poměrně slibně vypadající a s nápadem neotřelý kousek je ve výsledku nezáživnou nudou, kde nefunguje téměř nic. Film vychází ze židovských tradic, kde hlavní hrdina je požádán, aby byl tzv. Shomerem- tedy aby si vzal noční hlídku v domě a pohlídal zesnulého z židovské komunity, což je celkem originální nápad, bohužel nebyl vůbec využit. Film je minimalistický, odehrává se v baráku s minimem postav, ale strašení se režisér vyhýbá jako čert kříže, na lekačky zde došly jen 2 a nefungovala bohužel žádná, démon se zde pořádně ani neukáže, atmosféra je spíš nezáživná než atmosférická a hlavní hrdina je bohužel taky nezajímavý. Nudil jsem se a nedoporučuji. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost**, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra***, Napětí**. 4/10. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slibně rozjetý hororový snímek z neokoukaného židovského prostředí bohužel hodně rychle naráží na příliš přímočarý a konvenční scénář bez originálních nápadů a hlavně dost postrádá atmosféru, tu se snaží kompenzovat strašně lacinými lekačkami jak z mainstreamových hororů, kdy za hlasitého zvukového efektu něco vyskočí ze stínu, ale hlavního hrdinu to nijak neohrožuje. Keith Thomas zvolil cestu ohraných postupů, jak posouvat děj kupředu, a finále filmu pod jeho rukama už pak zcela vyšumí do prázdna. Fádně jednoduchá a neuspokojivá podívaná. [Sitges 2019] ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé slabosti pro všechno židovské jsem ocenil námět, líbila se mi atmosféra a sedl mi i představitel tzv. shomera. hlídače mrtvých. Ale Thomas daná pozitiva nedokázal využít. Hlavní hrdina se sice bojí moc hezky, ale předmět jeho strachu tu prakticky není vyjádřen a to mi postupem času vadilo čím dál víc. Film se vlastně omezil jen na plahočení se po domě, pocení a zrychlené dýchání. Těch pár lekaček nestojí za řeč a bubák se tu vlastně jen mihne. Škoda. 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ortodoxáci so zakrútenými bokombradami, takzvané večné obete, sú hororom samy o sebe. Irán by vedel hovoriť svoje, veď len včera ich humanitárne bombardovali a Palestínci sú im vďační za trvácny status bezdomovectva. A tento film vie vystrašiť podobne. Musím povedať, že hoci väčšinu času ma nudil, dokázal zabrať ľakačkami v temnote a priniesol mi ponaučenie, že ak vám duch povie Shalom, čo znamená (aj) pokoj s tebou, nemyslí to celkom vážne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašný horor, ktorý vôbec nezačína zle (skôr naopak), ale postupom času ho máte (i kvôli nesympatickej hlavnej postave a ustavičnému „hučaniu“) po krk a želáte si, aby už bol koniec. Čo je dosť smutné, lebo židovská mytológia zjavne disponuje zaujímavými hororovými momentami a mohlo by byť zaujímavé natočiť o nich kvalitný horor. To však nie je prípad The Vigil. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama