Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (71)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo od začátku do konce nekompromisně dobrý. Tak vynikající úvod do seriálu nepamatuju. Jinak hlavní hrdina měl dlužit cca 410 miliónů wonů, což je na koruny asi 7,5 miliónů (1 won=0,018 Kč). Když v rychlosti přeříkávali, kolik má ten kterej hráč venku dluhů, zaznívaly tam i miliardy. Nevím, nakolik věrně to kopíruje situaci lidí v Jižní Korei, ale znamenalo by to, že dluhy některých lidí jsou tam astronomický. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saakra, ani nevíte, jak jsem teď ráda, že jsem se do tohohle seriálu pustila! Korejská kinematografie je skrytej poklad, fakt že jo. A stojí za to se do ní vrhnout (takže pro ty z vás, co ještě pochybujou, vezměte mě za slovo a pusťte se do toho)! Ten styl, jak je to natočený, je hrozně osvěžující, hlavně když jsou kolem vás pořád jenom samý americký filmy (čas na filmovou revoluci?). A vypadá to hrozně zábavně! Můžete mi říct, proč jsem nezačala koukat na korejskou produkci dřív? Oni mají tak originální nápady! Představte si, že vás odchytne tajemnej chlápek v metru, dá vám pár facek, prachy a vizitku. A protože jste totálně na mizině, tak nakonec skončíte v šílený hře, co vypadá jako reality show, akorát s tím háčkem, že je na život a na smrt. Hlavní postava je hroznej sympaťák a už teď mu fandím, aby to vyhrál. A to že je tam i jeho brácha mě fakt překvapilo. To jsem teda zvědavá, jak se to vyvine! A doufám, že zjistíme, kdo za tím vězí. Ale teda zapamatovat si ty jména bude strašný. Jak to tak vidím, asi si spíš zapamatuju čísla. Já si ani nepamatuju, jak se jmenuje hlavní postava. (╯°□°)╯A ten starej děda je boží, ten se tam jde vyloženě pobavit. Není to ta pravá sranda, když při hraní dětskejch her nemůžete umřít, ne? Hodnocení: dlouho jsem neviděla něco tak šílenýho a zábavnýho/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem měl chuť se zas podívat na nějaký ten seriál a jelikož jsem na tohle slyšel ze všech stran samou chválu, rozhodl jsem se do toho jít. Byla mi slibována neskutečná pecka, ze které se posadím na prdel, ale po prvním díle se tak rozhodně nestalo. Netvrdím, že šlo o špatnou podívanou – jen mě to zas až tolik nebavilo, jak bych čekal. Úvod a seznámení se zřejmě hlavním hrdinou (moc informací jsem si o tom nezjišťoval) lehce nudí, navíc mi ten frajer zrovna extra sympatický nebyl. Potom se jde na věc – hurá 456 bezdomovců, feťáků, zlodějů a zadlužených kokotů – ženských si jde zahrát o velké peníze. První hra by nebyla špatná (prvních pár výstřelů, panika, zoufalý pokus se za tu zkurvenou čáru dostat – jo to bylo fajn), jenže bylo potřeba 2/3 pozabíjet hned ze startu a po chvilce to začala být nuda a já měl strach, že budou hned všichni tuzí…No uvidíme, co přinesou další díly.55% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

❗SPOILER "Klasický úvodní seznamovací díl, ve kterém je divákovi představena postava Pan Song Ki-huna a první hra s názvem "Červená, zelená". Ohromný potenciál seriál zazdívá hned na úvod, když namísto postupného seznamování s osudy jednotlivých postav, pro navázání citové vazby s divákem, se seznámíme s osudem pouze jedné z nich a ihned následuje vhození do ratingově nepřístupnější Hunger Games. Věčná škoda, že například pět úvodních dílů neseznamuje diváka pouze s příběhy jednotlivých postav a následně nepřikročí ke hrám. I přesto dávám za silný úvod čtyři hvězdy." 👍❗ ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro jsem to i čekala. Davové šílenství je mi vždycky podezřelé. Jsem uprostřed prvního dílu a vůbec mě to nebaví. Chlap, který sice miluje svou dceru, ale ke své staré matce se chová občas jako hovado, to není hrdina pro mě. Dokáže peníze jen rozfofrovat, prohrát, ne vydělat. Ty scény, kdy zuří, mi připadají značně přemrštěné. Nejsem schopna ho pochopit, natož si ho oblíbit. Možná se to u něčeho takového ani neočekává. Tak teď jsem se dodívala. Zabíjení lidí, fakt drastické. Nerozumím tomu, co se na tom tolika lidem líbí.  Zkusím ještě druhý díl. Uvidíme. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama