Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (762)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduché, jak účinné... Kórejci zabodovali, doslova Netflix prevalcovali. Vôbec by ma neprekvapilo, keby hollywood ohlásil remake. Nemusel by dopadnúť zle, pretože to kórejské herecké prehrávanie ide občas na nervy. Súhlasím s Malarkeym, ľudia majú radi násilie, ale tu je to skôr o zvedavosti. Zvedavosť kto prežije, kto zhrabne výhru, ako zomrú, kto to riadi... Scenár je šikovne napísaný, postavy veľmi dobre obsadené, široká paleta typov a pováh, dobrý rozbor postáv, do toho, skvelá hudba, jednoducho všetko klape a vy hltáte jeden diel za druhým. Najnapínavejšie bolo asi preťahovanie lanom, ale super bolo aj skákanie po sklenenej podlahe. Druhá séria bude asi veľmi očakávaný projekt, teším sa! 100%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Luxusní parafráze na Battle Royale, která se vychýlí trochu jiným směrem, ale silná podoba tam stále je. Přišlo mi vtipné, že tam jsou, zřejmě neúmyslně? symboly Playstation na každém rohu, jakoby připomínka, že se stále jedná o hru, ikdyž bez možnosti restartu po neúspěšném průchodu levelem. Seriál mě nadchl, ale mimo herní pole obsahuje i spoustu pro mě hluchých míst z obyčejného života, tak proto hvězda dolů. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nerozumím proč je kolem toho takový buzz, je to jen hrozně rozpliznutá variace na kultovku Battle Royale s přidáním sociálně kritického podtextu ala nedávny populární Parazit - což tu moc nefunguje, když všechno kolem Hry je tak přitažené za vlasy, že pak ani ten svět, ani postavy v něm nejsou uvěřitelné ani trochu.Jediný moment kdy mi na těch lidech opravdu záleželo byl díl s kuličkami, ten byl vážně výborný, ale ani ten nic nemění na faktu že tohle by bylo daleko lepší jako jediný film. Nápady na jednotlivé hry jsou zábavné, ale není žádný důvod pro  jejich roztahání na osm hodin. Stačilo by to celé zrychlit a vyházet úplně zbytečně dějové odbočky které vůbec nikam nevedou. 5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Ľudia majú radi súťaže a aj násilie a Squid Game ponuka mix všetkého. Hlavný hrdina mi trošku liezol na nervy svojím správaním (hlavne zo začiatku) a niektoré pasáže mi prišli trošku nudné, ale samotné hry sú skutočne brutálne a pôsobivé. Tak isto poteší aj vedľajšia detektívna linka, ktorá je skutočne zaujímavá a tiež dokáže strhnúť. Veľké mínus je podľa samotné finále, konkrétne debilný koniec prvej série. Som zvedavý, či druhá séria ponúkne nejaké rozumne vysvetlenie k tomu znova nepochopiteľnému správaniu hlavného hrdinu. Ako celok spokojnosť. 2. séria - ?? ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádkově zbohatni nebo se rozbij o studenou podlahu. Jihokorejské bankovky mají zatraceně hodně nul. Ale právě nedostatek wonů po kapsách má jistý gambler, který nastoupí do dodávky a probudí se až uprostřed opuštěného ostrova s číslem 456 na zádech a spolu s dalšími chronicky nespokojenými zoufalci. Jeho sousedem z dětství, emigrantkou ze Severní Koreje, starcem s nádorem v hlavě či potetovaným gangsterem. A tak trochu si zahrají pár eliminačních dětských her. Nespokojení jsou, ale chcípnout ještě nehodlají, i když na někoho z nich čeká na konci pohádková výhra. Jenže ani ta realita venku pro ně není nejrůžovější. Dystopické jihokorejské drama Hra na oliheň po nás chce, abychom tu a tam přivřeli oči, protože mnohé se děje na úkor logiky a scénáristických zkratek. Náročná cesta, která skončí vším, nebo ničím. Lidská přirozenost má zelenou. Za každým počinem je bez obalu pitvaná podstata daných rozhodnutí, která kolikrát nemáme pod kontrolou. Jenže když pak dostane kulku do hlavy ten nebo tamten, nechává mě to chladným. A v druhé polovině série je už patrné dost značné natahování nenatahovatelného. Pro někoho je tenhle projekt předmětem vášnivých diskusí, pro jiné násilnou baštou, pro další výborným psychologickým dramatem, pro mě bohužel nekonzistentním divadlem, které se tváří jako sofistikovaný projev nějaké mnohovrstevnatosti. Nicméně pološílený vizuál, hudební doprovod či choreografie jednotlivých her: tady je to na palec nahoru. Začalo to jako poukázání na třídní rozdíly v asijské společnosti, končí jako krvavé drama, které se celou dobu naklání nad propastí absurdity. Někomu to stačí, já všeobecné nadšení nesdílím. V mnohém nedomyšlený kalkul. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Při hře s cukrovou plackou jsou na stěnách v herně zobrazené všechny čtyři symboly, které si hráči mohou vybrat. Deštník má ale zahnutou rukojeť obráceně. Na stěně je otočena vlevo a v placce vpravo. Později v ubikaci hráčů je deštník zobrazen jednou s rukojetí vpravo a jednou vlevo. (Muffino)
  • Natočení seriálu stálo dohromady 21,4 milionů amerických dolarů. Jedna epizoda tak v průměru stála téměř 2,4 milionů dolarů. (Muffino)
  • V hale se kvůli starým hábitům, jež museli všichni účastníci nosit, dost prášilo. To mělo za následek alergické reakce některých herců. (Azurovydrak)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama