Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Zik2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a velmi slibný první díl, od druhého už to ale pro mě přestává být snesitelné. Chápu, že romantický seriál není dokument o korejském konfliktu, ale přece jenom to musí být v mezích únosnosti; pokud jihokorejská civilistka vyhrožuje pěti severokorejským vojákům, že má kompromitující informace o tom, jak porušují vojenské povinnosti, tak asi je jasné, jak by to dopadlo: určitě ne společným grilováním vzácného masa. Může být pohledná, ale přeci jen nikdo nebude riskovat zastřelení kvůli ženě, kterou zrovna potkal. Hlavní hrdinka nezavře ústa a je s podivem, že jí to tvrdí hoši z Kimovy armády tolerují. Ale možná jsem moc velký eurocentrik. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Největší problém, který jsem s tímto seriálem měl, je délka jednotlivých dílů.  Určitě stačilo na epizodu jen 40 minut a ne, aby to bylo dlouhé, jako celovečerní film. Některé díly špatné nejsou, je tam akce, napětí a zvraty, ale to je po chvilce zničeno další 30 minutovou délkou zbytečnými dialogy. Tím pádem, se prostě víc jak tři hvězdy těm epizodám dát nedají. ()

LilinkaW 

všechny recenze uživatele

Jeong-hyo Lee nám přináší další z populárních romantických seriálů na téma co se stane, když se do sebe zamilují dva lidé z různých sociálních vrstev. Oproti ostatním seriálům, kde povětšinou v hlavních rolích vídáme chudou dívku a majitele velké firmy, se v Láska padá z nebe v rolích ústřední dvojice objevuje důstojník ze Severní Koreje (Hyeon Bin) a bohatá dědička (Ye-jin Son). Kromě typické a snad ničím nepřekvapivé romantické linie je tak příběh okořeněn o politická a sociální témata rozdělených zemí. Téma je ovšem prezentováno velmi nenásilně a spíše humornou formou, takže není třeba příliš přemýšlet nakolik jsou prezentovaná fakta o životě v Severní Koreji realistická. Mezi ústřední dvojicí perfektně funguje chemie, která seriálu dodává tu správnou romantickou náladu. Seriálu se dá vytknout neskutečně přepálená stopáž (kdy každý z dílů jsou vlastně takovým svým vlastním celovečerním filmem) a jistá táhlost, která se objevuje v druhé polovině seriálu. První polovina odehrávající se v Severní Koreji je dostatečně zajímavá hlavně díky prostředí, ve kterém se odehrává, druhá polovina, která se odehrává především v Jižní Koreji, je sice stále hlavně díky vedlejším postavám humorná, nicméně už ztrácí na výjimečnosti a dostává se tak do rovin ostatních fádních romantických komedií/dramat, kde stěžejní otázkou zůstává už jen to, zda spolu ústřední (popřípadě vedlejší) dvojice zůstane nebo ne. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Bin Hyeon a Ye-jin Son se již setkali ve filmu Hyeobsang (2018). Po skončení natáčení oba herci volali po dalším společném projektu a jejich přání se vyplnilo právě v tomto seriálu. (kklepkaa)
  • Po uvedení se ze seriálu stal okamžitě obrovský hit, který se dlouhodobě držel v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a filmů na Netflixu v celé Asii, především pak v Jižní Koreji. (kklepkaa)

Reklama

Reklama