Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

wege 

všechny recenze uživatele

No jo, vždycky se nechám nachytat. Nějak jsem nepřemýšlel, mělo to vysoké hodnocení, tak jsem se podíval. Dopadlo to sice daleko lépe než u minulého korejského seriálu, ale stejně jsem čekal něco reálného, zejména jsem se těšil na Severní Koreu, nedočkal jsem se. Vypadá to tam, jak docela pohodová země, kde to zase tak špatné není, Jižní vypadá tak jako skoro vždy, uřvaně, respekt k honoraci, k bohatým lidem. Jinak tak příběh je docela pěkný, asi to hrají i dobře, ale je to strašně natahované, stačila by bohatě poloviční stopáž. Je tam spousta zbytečných vedlejších postav a jejich příběhů. Co mě štve ale nejvíce je ta nereálnost vývoje vztahu, pro koho to je natočené? Pro staré panny? Oni si do půlky 16. dílu dají dvakrát pusu a asi čtyřikrát je objali a to je všechno? No ty vole, to i filmy z viktoriánské Anglie ukazují více. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Oh môj Bože! Nádhera od začiatku do konca. Príbeh natočený tak, že som sa v jednom okamihu smiala a v ďalšom ronila slzy ako blázon. Bin Hyeon a Ye-jin Son asi zbytočné písať, že pozerať na nich dvoch spolu by samotné stačilo na seriál, ale je tam množstvo menších postáv, ktoré dopĺňajú príbeh svojimi malými príbehmi a vtipom, myslela som, že po časti odohrávajúcej sa v Severnej Kórei to už lepšie byť nemôže, omyl, Severokórejci v Soule boli roztomilí a vtipní a akční a bolo to ako ľudia z iného storočia v súčastnosti. Pri každej rane, ktorú Bin Hyeon dostal som trpela ako pes, snáď viac ako Se-ri. Bolo to proste.... nemám slov... vyždímalo to zo mňa emócií tak na rok dopredu a záver bol asi najhorší, dúfala som v absolútne dokonalý koniec, ako duša nekonečne romantická a to ako to skončilo boli najsmutnejšie okamihy z celého seriálu aspoň pre mňa... áno nedokonalé konce proste viac útočia na city a presne tak to bolo. Milovala som tie drobné vsuvky o tom ako sa v minulosti stretávali ani o tom nevedeli.... ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za námi. Pokud jde o hlavní dvojku, tak prostě skvělá, zejména má milovaná Son Ye-jin opět dokazuje, proč je neohrozitelně nejlepší herečkou co znám, ta holka zkrátka umí neskutečně pobavit i přivodit slzy – její emotivní scény, to se prostě musí vidět, to nelze slovy popsat – to není hraní, ale reálný prožitek (poslední dva díly jsem nejen díky ní probrečel :-)). Zápletka seriálu poskytuje příběhu dostatek událostí a s vývojem spokojenost, snad až ten skok Sever – Jih byl takový náhlý. Z vedlejších postav jednoznačně nutno vypíchnout vojáčky, skvělá partička :-) Ale ani uprchlík a ta „jeho“ nebyli špatní, i pár jiných by se našlo. Oproti tomu příbuzní na Jihu mi zejména z počátku lezli na nervy, nezábavní až pitomí. Ta banda slepic (ženských) na Severu si u mne vykoledovala rozporuplné hodnocení – občas velmi zábavné, jindy zase nucený nezdařilý humor. Realistické to moc není, zejména pak Sever je vykreslen až moc kladně a směšně, skoro každý si kupoval pašované zboží z Jihu atd. :-) Pak tu ještě máme soundtrack. No, už dlouho jsem si v seriálu nenašel několik samostatně poslouchatelných krásných skladeb, zbytek pak v seriálu působil rovněž dobře. Mám-li to shrnout, tak velmi kvalitní, zábavný a dojemný seriál jak se sluší a patří, se skvělou hudbou, ale přecijen mi tam nějaká ta ingredience občas nesedla. Zejména kdybych si odmyslel v hlavní roli mou milovanou, nebyl by můj požitek nic vysloveně extra. Jenže ona je tak úžasná, že v tomhle složení si to s přihlédnutím k ostatním letos zhlédnutým dílům s odstupem času plné hodnocení nakonec zaslouží, ač úplně objektivní to ode mne není - holt Son Ye-jin... :-) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jako musíme si to přiznat, minutáž dílů docela dost přepálená, nemilosrdně bych škrtal, pardon stříhal. Nicméně tenhle seriál vás bude bavit díky perfektní hlavní dvojce, Hyeon Bin jako poctivý kapitán KLDR, který musí dostat milionářskou dcerku Yoon Se-Ri (božská Ye-Jin Son) zpátky do Koreje, ale tak nějak to není snadné... Seriál, který má na háku vyvážený poměr romance slzopudné a vtipného, poťouchlého humoru, včetně popkulturních odkazů a samozřejmě situačního humoru. Seriál je navíc pojmut vůči KLDR vyloženě ve smířlivém duchu, jako by někdo vzýval sjednocování a zároveň tušil, že to nevyjde... Pobaví i příběh druhého páru (So Ji-Hye jako snoubenka hlavního hrdiny Seo Dan, je kočka i holka od rány, pobaví, hrát umí, zaujala mě už v The Black Knight). Ostatní postavy také celkem ujdou, seriál je to velmi napínavý, nápaditý, sdružuje v sobě to nejlepší z typicky korejských ingrediencí. Přesto je náročný a nedoporučují dávat více, než 1 díl naráz. Seriál netrpí nemocí kulhajícího konce a nejen to ho řadí mezi nejpovedenější tituly loňské sezóny Hyeon Bin, má konečně partnerku, která se vyrovná jeho umění a není zastíněna (byť v tom má prsty určitě scénář). Son se k Binovi vyloženě hodí, sekne jim to, je tam napětí, chemie mezi nimi. Fanoušci a znalci reálií budou chrochtat, cameo Choi Ji-Woo a odkaz na její neznámější sérii, dále Kim Soo-Hyun a odkaz na https://www.csfd.cz/film/345516-eunmilhage-widaehage/komentare/, odkaz na sérii https://www.csfd.cz/film/272115-chuno/komentare/ mihne se tam i můj oblíbenec Jung Kyoung-Ho Snad jsem na nikoho nezapomněl... ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z komparzistek (která hrála severokorejskou vesničanku), která je původně spisovatelka a herečka ze Severní Koreje, uvedla, že se cítila jako by byla v severokorejské vesnici ve skutečnosti. Tvůrci mysleli i na po používaný akcent a používaná slova (severokorejština se od jihokorejštiny liší). (kklepkaa)
  • Na začátku roku 2021 byla zveřejněna informace, že Bin Hyeon a Ye-jin Son spolu opravdu tvoří pár. Herci se dali dohromady po skončení natáčení. Tuto informaci následně oba potvrdili. (kklepkaa)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Koreji, Mongolsku a Švýcarsku. (kklepkaa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno