Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (520)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prolog vypadal nadějně, i znepokojivé záběry pod úvodními titulky. Pak naskočil titulek „současnost“ a všechno šlo rychle do kopru. Největší zlo je asi ta spousta scén, které se tváří, jakože teď se něco stane... a místo toho nic. Střih, jedeme dál. Ke konci už jsem přemýšlel, jestli to není spíš parodie na horory. Ale spíš to byl humor nechtěný. Nejsem si jistý, oč se James Wan snažil. Nebál jsem se, trochu jsem se nudil, ale zase jsem se občas zasmál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…VŠECHNY VÁS ZABIJU!“ … „BOŽE MŮJ ON MLUVÍ“ ///    Příběh s moc krásnou příšerou, parádním prostředím a solidní brutalitou. Navíc je vidět, že Wana (Jamese) to baví, takže je tady spousta detailů a frajeřinek, který zase baví mě. Někdy je to brutálně kýčovitý. Ale fakt efektní. A na horor je tady celkem dost a hodně povedenej akce.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že policejní stanici neumí vyčistit jen Terminátor. 2.) Něco mi kouká ze zad. (A jebák to není).   /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

This film is... too much. Je zábavné, jak moc je přeplácaný a naprosto ztracený v tom, jak moc Wan chce dát najevo, že je moc velké jméno na "normální horory". Rozhodně to není strašidelné, ale určitě to je svižné a místy legrační. Být Američan a pořádat Halloween party, tohle rozhodně pustím na pozadí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jamesi Wanovi se prudce zastesklo po éře VHS kazet, A natočil tenhle hororový kousek, který podle toho vypadá. Prostě jako by vypadl z dekády osmdesátých let minulého století, kdy hlavy videorekordérů mazaly neskutečné hororové výplody, často velmi absurdního rázu. Vypadalo to, že si do svého záměru být záměrně velmi "béčkový" nenechal mluvit. Do titulní role obsadil krasavici Annabelle Wallis, která je k sežrání. Spoiler/ námět s parazitickým dvojčetem je v dané kategorii přímo bombastickým nápadem. A co víc si přát, když film dostane rating R. No, můžete se těšit na přísun hodně okázalé brutality a gore, co nikoho nešetří. Jsem přesvědčený, že v rukou méně zdatného režiséra by se film proměnil v jakousi nedisciplinovanou reminiscenci na léta dávno minulá a zaniklá, povětšinou by vše působilo nekoordinovaně, pochopitelně i silně přihlouple. Wan je ovšem mistr režie, co dokáže dát svému dílu řád, smysluplnost a patřičnou gradaci. Další hodně přídavnou hodnotou vládne kamera Michaela Burgesse, hororového specialisty, který se vybičoval k jednomu ze svých nejlepších snímání. Wan začíná pozvolna, takovým tím plíživým až atmosférickým děsem, co jitří divácké smysly. Že u toho nezůstane celou dobu, je nadmíru jisté. Dovedně si připravuje živnou půdu pro své následné a opravdu šílené (akční) vyústění, které nemá obdoby, určitě jsem v rámci kino produkce dlouho nic podobného neviděl. A prostě jedním slovem exceluje. Ve výsledku je fajn, že existuje špičkový režisér, co se nebojí jít proti spotřebnímu proudu, umí zariskovat i v tom, že komerční úspěch není vůbec zaručen, načež dokáže být dokonalý v iluzi zaniklé, mnohými milované éry. 10/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pure fun. Trailer lákal na úplně jiný film, James Wan si ale nakonec čistě pro radost skutečně natočil giallo. Ale ne takové to giallo sedmdesátkové, seriózní, které si vystačilo s pěknými barvičkami, klasickou detektivní linkou a maskovaným zabijákem v černém plášti, rukavicích a s bodnou zbraní. Malignant má blíž spíše k giallům pozdějším, které bývaly ozvláštněné nějakým úplně střeleným fantaskním elementem. O Zhoubném zlu se těžko píše bez spoilerů, dějové zákruty snímku by ale byla škoda prozradit. Scénář baví tím, do jakých otáček až tu vlastně strašně přiblblou, brakovou zápletku vygraduje. U jiných tvůrců by si divák asi klidně mohl klást otázku, jestli si filmaři s takovýmhle filmem dělají srandu, anebo ho myslí vážně. Ale Malignant je naprosto jasně ukotvenej v zóně nadhledu. Je v něm spousta přepálených detailů, které působí vyloženě komediálně. Což je samozřejmě záměr. Malignanta je nutné brát jako takovou hravou srandičku, u který se na placu bavil režisér, a u níž se má bavit i divák. Že to v detailech sem tam nedává smysl, je úplně jedno. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Scéna na začiatku filmu, kedy Gabriel (Marina Mazepa) násilne rozbije dvere a Madison (Annabelle Wallis) hodí na zem, následkom čoho upadne do bezvedomia, symbolizuje, že sa Gabriel vnútil do jej vedomia a kontroly nad telom. Jej dvere sú neskôr vo filme zobrazené neporušené a nepoškodené, čo naznačuje, že násilná scéna sa odohrala len v jej hlave. (Dajman)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle a Los Angeles. (EvilMatus)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama